Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият LCD телевизор Sharp ?

Гласували
191. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

12 6.28%
  • 32''

63 32.98%
  • 37''

15 7.85%
  • 40''

37 19.37%
  • 42''

27 14.14%
  • 46''

20 10.47%
  • 52''

9 4.71%
  • 60''

5 2.62%
  • 65''

1 0.52%
  • 70''

1 0.52%
  • 80''

1 0.52%
Страница 57 от 85 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 1270
Like Tree22Одобрявам

Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Хмм изписват го като 100 херца
    LC-32LE320E - LC32LE320E - LCD TV - Archive - Sharp
    но според мен това е генериране на междинни кадри.
    Това което имаш като настройка ефект - Active Motion 100Hz (изкл./нисък/среден/висок)
    Няма как в модел от ниският клас да поставят 100 херцов панел.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2013

Да, и според мен това е Scanning Backlight 100Hz, обаче при мен проблема с менюто засега остава -> т.е. липсва си. Трябва да има в разширени -> меню Режим с опции (100Hz/Movie). Аз така или иначе щях да го държа на 100Hz, но сега не знам дали го смята видеопроцесора. Иначе другата опция Movie, би трябвало да си детектва автоматично сигнала 50/60 Hz (или нещо такова )
    Това на Ефект (изкл./ниско/средно/високо) си го имам...
    Пробвах да сложа различни firmware-и, като той беше с 2.03 -> от белгийския сайт сложих 2.04 (имаше го само там), после сложих 2.05 и накрая 2.06 (последния излязъл) -> ефект нямаше --- менюто си го няма.

Друго интересно - в сервизното меню срещу панел се мъдреше ->AUO_T370HW04_V1, а според мен трябва да е AUO_320_HW05_V1. Промених го и ресетнах телевизора - ефект пак никакъв, страх ме е да пробвам на 42" и 26" панел, но щом е работил като 37", може би ще запали и с друг панел (всичките са AUO)...
    Друго интересно за Tuner има LGxxx или NUTUNExxx (където xxx са числа), но мисля че ако сложа NUTUNE и рестартирам, може да не зареди повече, та засега се въздържам

Понеже видях, че всички 32" Sharp-ове от тази серия са продадени, а само в Сф имаше над 7-8 бройки, би следвало да има нови собственици на същия модел, а за страната трябва да са поне 15-ина нови, така че ако някой чете форума и има възможност да сподели при него как стои въпроса с тези подменюта в разширени Благодаря
    Този пост е редактиран от wolfman78; 16-04-13 в 18:42.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ако си толкова сигурен че си видял такова меню -отиди в магазина и помоли консултантите да ти покажат как се стига до него.
    За фирмуера си има отделен сайт на подръжката.
    Download Center - Sharp
    http://www.sharp-cee.com/cps/rde/xbc...206-USB_GB.zip
    Понеже шасито на дадена серия е едно и също за всички диагонали - при производството в сервизното меню се записва само един от тях за да не се губи време на всяка платка потделно да се изписва панела. Важно е кой е производителя - настройките за картина са различни според производителя.
    Не променяй нищо в сервизното, за да не изгубиш картина и да се сдобиеш с един сандък!!

5. Тук е от
    Apr 2013

Мерси за firmware-то, точно това последно качих и сега съм с него...

П.С. Намерих панела като модел: AUO T315HW05 V1 Overview - Panelook.com
    Дават го 120Hz/ 10-bit ---> не разбирам много, но ми звучи добре
    Ако е така, явно работата на Sharp-a се ограничава от MediaTek процесора ...
    Този пост е редактиран от wolfman78; 16-04-13 в 17:56.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от wolfman78 Виж публикацията
    Намерих панела като модел: AUO T315HW05 V1 Overview - Panelook.com
    Дават го 120Hz/ 10-bit ---> не разбирам много, но ми звучи добре
    Ако е така, явно работата на Sharp-a се ограничава от MediaTek процесора ...
    Изненадващо - действително е 100Hz :rolleyes:
    AUO - Download Center
    AUO - TFT-LCD

7. Тук е от
    Apr 2013

1.jpg2.jpg

Ето това са по-книжка менютата за НАСТРОЙКИ КАРТИНА ...
    И липсващото е подменю: Режим в подменю Разширени настройки ...
    Вместо да имам Режим и Ефект има само Ефект ...

Пробвах в началото след ресет да дам Магазин, но освен че се ресетват на Ярки Цветове настройките на картината, друго няма Като открия какво е причиноло липсата на подменю РЕЖИМ, ще пиша, пък ако някой знае някаква комбинация от копчета дето да го отключи да свирка

- - - - - - - - - -

Така Ами оправих проблема с менюто -> Оказа се че в сервизното меню има зададени 28 модела панели LCM/LGD/HSD/TPV/AUO и т.н. с размери от 18,5", че до 55" (LGD_LC550EUD). A във фирмуеъра видях чи има 8, като отбелязах съвпаденията. 32" бяха 5 различни модификации всичките на AUO (в сервизното), като аз зададох единствената от тях която излиза във фирмуеъра -> AUO_32_T320HW0 и Воала След ресет -> менюто си излезна. Явно по невнимание, като съм влязъл първия път в сервизното меню съм цъкнал с дясна стрелка в/у панел и то го е променило.

Сега още нещо за модела -> след upgrade с фирмуеър v.2.06 -> Media Player-a чете и NTFS формат (макар че не пише нищо такова в промените при версиите). Сутринта пуснах да се тегли едно голямо .mkv (h.264/DTS), да тествам за DTS звук, макар че е ясно, че няма да го разкодира, но за проба. MKV-та с AC3,AAC си ги чете екстра. Довечера ще пиша за резултат с DTS-a ...
    Този пост е редактиран от wolfman78; 17-04-13 в 11:14.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

10. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от wolfman78 Виж публикацията
    Сутринта пуснах да се тегли едно голямо .mkv (h.264/DTS), да тествам за DTS звук, макар че е ясно, че няма да го разкодира, но за проба. MKV-та с AC3,AAC си ги чете екстра. Довечера ще пиша за резултат с DTS-a ...
    Има картина и субтитри, но по средата на екрана излиза надпис "Аудио кодека не се разпознава"

И последно като заключение - в тъмните участъци (към черно) на картината липсва детайлност , но всичко е настройка на яркост,контраст и задна подсветка, така че след още игра предполагам ще се подобри и това...

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

wolfman
    Все още си мисля за панела...дали не грешиш, че този AUO T315HW05 V1 е поставеният в телевизора / след като си променял в сервизното ? За по сигурно трябва да се свали задният капак и да се види етикета залепен на гърба му.

12. Тук е от
    Apr 2013

Ами гледах, как се деасемблира, но трябва да се свали абсолютно всичко, зад панела има метална конструкция на която са платките за захранване, интерфейсната и някаква мемори платка. Освен това трябва да се свалят бутоните, колонките и абсолютно всичко, за да се свали тази конструкция и чак отдолу излиза стикера на матрицата...Аз като рових из сервизното излизат 5 вида 32", като един от тях беше AUO T315HW05_V, втори -> AUO T315HW04_V, другите 2 не помня, но аз сложих 5-ия написан: AUO_32_T320HW0... Иначе във фирмуеъра единствения 32" модел е: AUO_320_HW05_V1... След като избрах от сервизното панел: AUO_32_T320HW0 --- излезе менюто РЕЖИМ ... Просто наистина без да се разглоби до дупка няма как дастане ясно на 100%. А пък ме е шубе малко да цъкам наред тия 5 вида в сервизното да не би да не ще да огрее след някой ресет
    Хайде утре сутринта, ще напиша точно как излизат в сервизното меню панелите и при кой имам меню РЕЖИМ ...

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

wolfman
    Не пипай повече в сервизното!!! Само свали задният капак и огледай за залепен стикер някъде по металното шаси.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2013

Панел записан във фируеър -> AUO_320_HW05_V1
    Панели във сервизното:
    1. AUO_T315XW03_V
    2. AUO_T315HW04_V
    3. AUO_T315HW05_V
    4. AUO_32_T315HW0
    5. AUO_32_T320HW0
    Тествах с 5-те модела панел (запис/изкл./вкл./ресет) -> менюто РЕЖИМ излиза само с AUO_32_T320HW0, при другите 4-ри го няма, затова оставих него. Може днес или утре да пробвам да сваля задния капак и ако видя нещо, ще пиша --- все пак е на 1 седмица ТВ и не ми се ще да му счупя някоя пластмаса, да вземе да скърцоти

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

На официалната страница се появи инфо за новите модели 2013 година /85х/
    LCD TV Products - Sharp
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-04-13 в 20:29.

17. Тук е от
    Feb 2013

Не съм прочел някой със същия модел телевизор а именно Sharp LC-32LE630E да е изкарал субтитри през флашка пробвах многократно, вграждам субтитри А ТЕЛЕВИЗОРА НЕ ГИ ЧЕТЕ.Само човек със същия модел може да се произнесе дали е гледал филм с "БГ" субтитри от флашка.

18. Junior Member Аватара на stilo72
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от kubatev Виж публикацията
    Не съм прочел някой със същия модел телевизор а именно Sharp LC-32LE630E да е изкарал субтитри през флашка пробвах многократно, вграждам субтитри А ТЕЛЕВИЗОРА НЕ ГИ ЧЕТЕ.Само човек със същия модел може да се произнесе дали е гледал филм с "БГ" субтитри от флашка.
    Отиди с флашката в магазина и ги питай как да извадиш суб.
    Кажи ето във форума ме посъветваха да ги вградя във видето и ги дградих, но филма върви а суб не!
    Да видим какво ще ти кажат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 57 от 85 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1793
    Последно: 14-12-24, 23:38
  2. Hitachi телевизори (инфо на първа страница)
    От hristoslav2 във форум Други телевизори
    Отговори: 341
    Последно: 23-07-21, 18:47
  3. Finlux телевизори
    От yovobg във форум Други телевизори
    Отговори: 587
    Последно: 11-01-21, 00:29
  4. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе