По евтиния работи и на - 12, но не става за спалня. Колеги са го пускали през приложението на някаква тиха степен, но не вярвам да е чак толкова тиха, че да става за спалня. На моята девятка външното е 23.2 кг с едноредов топлообменник. TSWF не вярвам да е с двуредов, а и напълно е възможно да са сменили ТРВ-то с капилярка.

.Та ситуацията е следната-топлим се на термопомпа вода-вода с водни конвектори,като до преди няколко години не ползвахме хола ,понеже не беше готов.Като почнахме да го ползваме,се оказа че конвектора при 36 градуса на водата няма душа да стопля хола или поне не над 16-17 градуса и взех съответната мидейка кажи-речи за без пари,монтирах си я сам и 4-5 години си пееше безгрижно.Ползваме я основно за отопление,лятото се пуска за няколко дена в най-големите жеги да поразхлади колкото може навсякъде и това е.Хола е около 25 квадрата на 2.5м висок с външна 10см неопор и дъртичка но дебела ПВЦ дограма.След като изчетох на бързина цялата тема се реших и поръчах една 12-ка TSWF,като мисля ,че няма да се зори,но взех да се колебая дали пък 18WIFI няма да е по-удачен вариант,за да има и някакъв запас,но пък от друга страна останах с впечатлението от четеното ,че WIFI моделите са по-орязани (капилярка вместо EEV и кой знае още какво) и накрая да не се окаже,че реално е еквивалентен на 12-ката TSWF?.Разликата в цената между двата е на практика никаква - има няма 50-на кинта,което пак ме навежда на тая мисъл.Та някой може ли даде акъл,че след 170 страници ,вече всичко ми стана качамак и забравих вече всичко...