Току-що ги сменихме. Човека каза, че за пръв път му се случва. Остана му съмнението, че съм напъвал с кози крак отдолу...![]()
Току-що ги сменихме. Човека каза, че за пръв път му се случва. Остана му съмнението, че съм напъвал с кози крак отдолу...![]()
Като гледм снимката на външното тяло , тия тампони бая са напънати на опън , има 3÷4 см . просвет . Тампоните с прекъснат болт работят на натиск и ако монтажа е правилен трудно се късат , а и да се скъсат не се забелязва защото са натиснати от машината . Ако не е оправен проблема може скоро да се очаква втора серия на некачествени тампони . Впрочем точно тия тампони не вършат никаква работа защото са много твърди , но някои монтажници ги слагат защото са много здрави .
Този пост е редактиран от gerhar; 18-08-24 в 16:26.
Снимката е част от клипче, което изпратих на монтажника, за да види за какво иде реч. Не е напъван на опън, а и не виждам как би могъл да бъде напънат на опън. Надигнат е само за снимката. Монтиран е предния ден и няма какво да му се е случило за няма и 24 часа. Не зная, дали не се късат от престягане.
Този пост е редактиран от slimini; 18-08-24 в 17:24.
Като гледам в магазините предлагат китове за монтаж но нещо тръбата ми се вижда тънкостенна. За фреон R32 дават 1мм , а в китовете тръбата е 0,7мм.Вие с каква тръба ги свързвате? И още нещо,как ще обясните това от снимкитеIMG_20240808_170217.jpg , IMG_20240808_170047.jpg
В крайна сметка с какъв размер трябва да са тръбите. Предполагам че китайците са объркали щампата на гайките
Този пост е редактиран от na$$ko; 22-08-24 в 08:19.
на мицубишито(пак R32) в мануала пише минимум 0.8мм . Като отидох в магазина си взех тръби с изолация на метър ( то освен 0.8 друго нямаше ) - по спомен беше 4лв/метъра , правих си сам конусите , купих си и гайките и така , тоест не се допрях до тия китове , но едва ли са лоши
малката трябва да е 6.35 , голямата 9.52 - при теб голямата е 10ка , освен ако не е елипса и да те лъже шублера . Относно щампата на гайките - май е грешка щото отговарят на 11 и 16 мм .
Взех още един 12 EAWF. Този път мисля да опитам да си го монтирам сам, но гайките за медните тръби, които са в комплекта са размер 7/16 и 5/8, а готовите китове за монтаж са 1/4 и 3/8 или 1/4 и 1/2 и сега шах с пешката - не зная какъв да взема и ме съмнява, че ще станат.
Едит: след замерване с шублер показва на малката около 6.4 мм и на голямата около 9.6 мм, което си е точно 1/4 и 3/8 след отчитане на грешката при замерване, но защо тъпия китаец е дал гайки с такива означения е мистерия за мен, освен ако няма и друг стандарт. Прилагам и снимки на гайките, за да не съм голословен и някой новобранец като мен. айко реши да поръчва тръби след като погледне техните означения, да не се подлъже![]()
Този пост е редактиран от slimini; 22-08-24 в 14:03.
Днес приключи сагата с поръчката на TSWF на моите приятели. Първо има пратиха различно вътрешно тяло. Върнаха климатика и чакаха доста време докато се оправят документи по поръчката. В крайна сметка на последната промоция поръчаха отново ,за няма и 680 лева с доставката 5години гаранция. Днес го доставиха както си трябва окомплектован. Поне според кашоните няма промяна на килограмите на вътрешното и външното тяло.
Колко кг е външното тяло на EAWF?
Правя уточнение, че и двата кантара са антики и не се знае колко мерят, аз и затова ги показвам да се види какви са, а и аз не зная колко тежа и не мога да калибрирам по себе си. И има една малка подробност, че дойде с лек демидж външното тяло (на третата снимка-вече леко поизправих ламелките) при транспорта и ако има вариант да е изтекъл хладилния агент, значи сваля още близо кило и той. Силно се надявам да не е изтекъл, че ще пия студена вода, но все пак да подсетя хубаво да оглеждате кашоните още при куриера.
Този пост е редактиран от slimini; 22-08-24 в 20:29.
Нищо му няма, дишай спокойно. Ако изпусне фреона със сигурност няма да олекне с 1 кило. Два такива трябва да изпуснат фреона за кило.
Здравейте колеги, набързо да въведа в ситуацията, колебая се между моделите Star-Light ACT-09WIFI и ACT-09TSWF, в момента цената на първия е 450 а на другия 750 в емаг.
Стаята е около 11 квадрата спалня, ще бъде ползван на не повече от 22градуса и то нощем,денем все ми е тая, в тухлен блок с малка външна стена около 1,5квадрата,другото нагоре прозорци с не много добра дограма, две вътрешни стени и четвъртата е откъм стълбището,също студена(като махнем една колона за тръби и гардеробите, обема намалява драстично), че се колебаех за 12ка, че разликата е 20лв за TSWF,
НО основното ми питане: разлика в сметката голяма ще усетя ли между двата модела. 300 лв не е много и в дългосрочен план ще се избият.
Гледах килограми на външното тяло 23кг срещу 22кг в ползва на по евтиния и това не го разбирам.
За TSWF четох че има външен двуредов топлообменник, дали и wifi е с такъв или не?
В общи линии не се стискам, в основното ми жилище взех тошиба и митсубиши и съм много доволен, тук съм в нещо като квартира временно а и ми е любопитно starlight как ще се държи, та ще купувам нещо под 1000лв.
Бих бил благодарен на някой с наблюдения между тези два модела.
Монтажа ще бъде от добър техник, имам му доверие, вакуумира и отделя време и внимание, та от тази гледна точка няма да имам проблеми.
Благодаря!
TSWF 9-ката обаче може и да не е с двуредово външно тяло. Аз изчетох цялата тема и си взех EAWF модела, защото имаше колеги, които са дали отзиви че топли, макар че в студено и мъгливо не намерих категоричен отговор че може да му се разчита. Ако искаш сигурност за студ и мъгла - 12 TSWF. Може и да говоря глупости, но12-ките на стар лайт по отдавана мощност са малко по слаби от маркови такива, така че моето мнение е да се насочиш към 12-ка, а вече ти си преценяваш каква. Аз си избрах EAWF, даже взех 2 броя, но за зимата имам известни резерви, а и към момента има само разопакован от модела.Прикачвам ти за сравнение енергийния етикет на старлайт и фуджицу - обърни внимание на отдаваната мощност на отопление![]()
Този пост е редактиран от slimini; 25-08-24 в 16:00.