Страница 74 от 119 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

на 9.04. 2010год. на страница 43 от настоящия форум- дискусия за "Сони" garyhobson споделя: "Мога да споделя опита си от пазара вчера. На първият, който ми разпечатаха в магазина на Цариградско (знаем кой е), му пуснах през флашката Burn in Images, които по принцип са за разработване на плазма, но аз ги ползвах за да му видя пикселите и подсветката при различни нива на сиво. При над 50% сиво ужасно се виждаха лампите отзад точно къде са, независимо от увеличаване и намаляване на подсветката (беше едва ли не като зебра екрана). Това при обикновен сигнал или филм няма как да се види. Съответно поисках друга запечатка и тя беше перфектна. Незнам как може да си позволяват сони да пробутват дефектни бройки но....сега тази ще отиде при някой друг който не е бил подготвен като мен. Затова всеки уважаващ се съфорумец от тук следва да бъде подготвен за да не му продават дефекти.
    Въпросът ми е откъде мога да сваля Burn in Images и как се работи с него. предстои ми закупуване на телевизор. спрял съм се на сони 40z5500 макар че е мостра или 40нх700. искам преди да го купя да го тествам по гореописания начин. за отговорите предварително благодаря.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ето ти файловете.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

4. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Моя z5500 40' обаче има неравномерна подсветка, което ме дразни. Но доколкото знам, няма оправия(99% от ЛСД-тата имат този проблем). Всичко друго си е шест.

5. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Миганията може да са предизвикани от токов удар по ел. мрежата.Изключваш телевизоре за час от контакта и после пак го включваш.
    Ако при всеки старт на телевизора ти прави този проблем с миганията - носи го в сервиза. Звънни пак в сервиза и питай.не си направил никаква грешка- W5500 и Z5500 са най-добрите модели на Сони за миналата година.
    Христославе точно това ти казвам и аз.че след въпросните мигания 4 ден не имало нищо.просто си работи нормално.гаранцията му е 2 години и мога да изчакам още време за да видя как ще се държи телевизора.сега го изключих от контакта и ще го включа след 2 часа пък да видим.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

bossorange ходи да го връщаш да ти го сменят. Мой приятел беше направил емоционална покупка на този модел. Отишъл в ТМ и казал дайте една бройка ей така без нищо. Направо му занесли кашона на касата и после вечерта у тях на почерпката гледам. О, ужас! Подсветка, та подсветка. На другия ден заедно както трябваше да направи му избрахме от 2 бройки една с перфектна подсветка. Не свиквай и не си трай. Тия от веригите само такива високо емоционални клиенти чакат, който неизбират, а после к'во става, това така ли трябва да е?

7. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Вечерта на тъмно ще снимам как е подсветката и ще ги пусна. Ще чакам повече мнения, за да знам дали да го връщам. Тв-то е на 5 месеца.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от petrucci
    Христославе точно това ти казвам и аз.че след въпросните мигания 4 ден не имало нищо.просто си работи нормално.гаранцията му е 2 години и мога да изчакам още време за да видя как ще се държи телевизора.сега го изключих от контакта и ще го включа след 2 часа пък да видим.
    Поне се консултирай със Сони България за този проблем.
    E-MAIL support.bg@eu.sony.com
    Избора си е твой.

10. Тук е от
    Aug 2008

да направих го и по назад в темата съм дал техния отговор.но ме озадачава това че не ми казват конкретен проблем а само че трябва да е в сервиза.обадих се на сервиза в Благоевград да попитам за въпросното мигане и оттам ми казаха че ставало въпрос за подмяна на панел,а той работи перфектно.във въпросната вечер с след изключване от дистанционното жена ми е натиснала 2 или 3 пъти стендбай копчето и тогава се е пойявил този проблем.просто е необяснимо.ако можеш допитай се до някой чуждестранен форум да видим какво ще кажат оттам.имам чуството че когато пратих имейл на SONY те гледат да се измъкнат от отговорност като ме пращат в сервиз и.т.н.ако ми кажат за какво иде реч аз ще се съглася веднага но уви.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Ето снимките от подсветката. Нормално ли е това и ако не, какво да правя
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Тук е от
    May 2010

Хайде и аз се наредих до емоционалните купувачи на Z5500 Телевизора беше мостра и воден от съветите,които ми дадохте това не ме притесни...но сега прочетох тези мнения за неравномерната подсветка и му пуснах Burn in Images.Та въпроса ми е как трябва да изглежда екрана...в тъмна стая ли трябва да се тества.При сивите нива при мен се забелязват съвсем леки сенки и то като сменям ъгъла на гледане.Това проблем ли е?Изобщо ако има проблем как да го разбера с този тест,какво трябва да наблюдавам?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

При Сони това е нормално. Снимката не изглежда притеснителна. Под ъгъл ефекта е по-забележим.

14.  

15. VTL
    VTL е офлайн

Тук е от
    Jan 2010

bossorange какви са тези светлини? Не трябва да ги има.

16. Тук е от
    Nov 2007

здравейте, отидох в магазина. на сони 40нх700 / защото няма 40z 5500/ пуснах флашката с Burn in Images. започнаха да се сменят от бяло през сиво към други цветове, но като не зная какво да гледам. та какво да гледам за да не мина? извинявайте за глупавия въпрос но не разбирам от подсветки от просветки и т.н. т. как , с какви опции трябва да се пусне телевизора за да се направи теста правилно. аз трябва да кажа но ония от магазина щото те и от мене повече не разбират. за отговорите благодаря предварително.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Зареждай снимките една по една или ако има опция да се намали времето за смяна за да може да ги огледаш по-добре.
    Гледай за неравномерности по фона. Обикновено в ъглите е много по-светъл.
    Нещо такова:
    http://img149.imageshack.us/i/imageu...749171ah0.jpg/

18. Тук е от
    May 2010

Здравейте, някой може ли да ми каже как да проверя колко часа е работил телевизор SONY KDL-40V5500,търсих във форума, но не намерих тази информация.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 74 от 119 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе