на 9.04. 2010год. на страница 43 от настоящия форум- дискусия за "Сони" garyhobson споделя: "Мога да споделя опита си от пазара вчера. На първият, който ми разпечатаха в магазина на Цариградско (знаем кой е), му пуснах през флашката Burn in Images, които по принцип са за разработване на плазма, но аз ги ползвах за да му видя пикселите и подсветката при различни нива на сиво. При над 50% сиво ужасно се виждаха лампите отзад точно къде са, независимо от увеличаване и намаляване на подсветката (беше едва ли не като зебра екрана). Това при обикновен сигнал или филм няма как да се види. Съответно поисках друга запечатка и тя беше перфектна. Незнам как може да си позволяват сони да пробутват дефектни бройки но....сега тази ще отиде при някой друг който не е бил подготвен като мен. Затова всеки уважаващ се съфорумец от тук следва да бъде подготвен за да не му продават дефекти.
Въпросът ми е откъде мога да сваля Burn in Images и как се работи с него. предстои ми закупуване на телевизор. спрял съм се на сони 40z5500 макар че е мостра или 40нх700. искам преди да го купя да го тествам по гореописания начин. за отговорите предварително благодаря.