Страница 84 от 119 ПърваПърва ... 3474828384858694 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

А защо не пробваш компа с друг телевизор и ако няма проблем телевизора в сервиз ако ли пак видеокартата я сменяваш.Доколкото си спомням и двете са нови и в гаранция.Все пак си дал пари а във времето проблема може да се задълбочи.
    Телевизора пише така защото така я разпознава .
    Много ме съмнява да прокараш сигнал 1920х1080 по VGA но ако стане той би трябвало да е с по-ниско качество от hdmi
    1. защото е аналогов и се влияе от всичко
    2. защото се преобразува и в компа и в телевизора и това няма как да не е свързано с влошаване на качеството дори и малко.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2009

Вчера пуснах един филм на 32ЕХ302 ,но субтитрите така и не успях да подкарам.Как да ги пусна или може би се вграждат по някакъв начин.

4. Тук е от
    Jul 2009

Здравейте,
    Опитах се да премина от цифровия приемник на кабелната телевизия (ДЦЦ + Topfield) на цифровия тунер на телевизора - 40W5500. Всичко е ОК при пълно сканиране, но когато се опитам да вкарам честотите за изместването на програмите с 1, 2 или 3 часа назад (преминава се на ръчно, бързо сканиране с ръчно въвеждане на честотите) телевизора запомня само последната сканирана честота и каналите, които се предават по нея. Рових се доста във темата, а и в други теми за други марки, но така и не успях да намеря отговор. Може и аз да не съм забелязал, но след час или два ровене ти се размиват нещата. Въпроса ми е има ли начин да запомни всички честоти или да се огранича само с пълното сканиране и без времевото изместване на каналите?
    Благодаря предварително!

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2001

Здравейте. Отностно проблема с розовия цвят. Колега ми услужи за една вечер с лаптопа си, имащ изход HDMI. През него за 2 часа на 1920x1080 @60hz никакви проблеми не даде. Следователно LCD и стария ми HDMI кабел са си наред. Свързах се по е-майл и с подръжката на видео картата Sapphire HD 5450. Те също като и Sony не са чували за този проблем и ми дадоха като съвет 1) да си забраня Power management опциите във Win7 и 2) да си ъпдейтна драйверите на видеокартата. Те са си ъпдейтнати и без това, защото от 4-5 дни насам, само инсталирам различни windows-и и свалям официални драйвъри, но проблема си стои през HDMI на 1920х1080. Проблема донякъде се реши на 99%, след като дори и от Control Panel манипулацията не спря да се появява розовия цвят, забраних power options директно от BIOS-а. Но малко ме дразни защото посредата на филма за 1 сек става розов екрана, след това автоматически сам се оправя, но напомня за себе си като болен зъб. Явно видео каратата не става. Не е редно да правя такива акробатики при положение че продукта е нов, turn off power saving и т.н. Въпрос стои към обществото в което живеем дали е дорасло и ако предивя рекламации дали ще имам отново купчина бюрокращина за доказване. Вие какво мислите? 10х

6. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от svetliof
    Здравейте. Отностно проблема с розовия цвят. Колега ми услужи за една вечер с лаптопа си, имащ изход HDMI. През него за 2 часа на 1920x1080 @60hz никакви проблеми не даде...
    Като цяло ATI имат проблем с новата серия 5000, много се намалят честотите в 2D. Има хора които се оплакват при включване на 2 монитора, гледане на филми през DXVA и т.н. Изтигли си GPU-Z и виж какви са честотите на видео картата. По принцип може да се пипат честотите през профила на каталиста, но не съм сигурен как.

Мога да ти предложа следното, като си включиш телевизора през HDMI пробвай да го сложиш като основен дисплей.

Може да пробваш и да си натовариш видеото с някакав тест да включи 3D честоти.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Някой може ли да поясни какво е това чудо DEEP COLOR (какво е нужно за използването му). Имам Сони z5500 и пс3(добавено е към менюто с новия ъпдейт), мога ли да се възползвам? Ако може по-подробна инфо. Мерси

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте, бихте ли си казали мнението за SONY 40BX400?
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070248
    Пробвах с търсачката във форума но не излезе такава дискусия.
    USB плеъра функционален ли е, субтитри, mkv или само някои специфични формати, както обичат да правят по-големите фирми?
    Дали е по-добър на SD спрямо V серията от миналата година, тя е на същата цена.

10. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от bossorange
    Някой може ли да поясни какво е това чудо DEEP COLOR (какво е нужно за използването му). Имам Сони z5500 и пс3(добавено е към менюто с новия ъпдейт), мога ли да се възползвам? Ако може по-подробна инфо. Мерси
    What is meant by the term “Deep Color™” and why is it important?

Deep Color™ lets HDTVs and other displays go from millions of colors to billions of colors allowing consumers to enjoy unprecedented vividness and accuracy of color on their displays. Deep Color™ eliminates on-screen color banding, for smooth tonal transitions and subtle gradations between colors. It enables increased contrast ratio, and can represent many times more shades of gray between black and white.

What is “xvYCC”?

HDMI 1.3 adopts use of the IEC 61966-2-4 color standard, commonly called xvYCC (shorthand for Extended YCC Colorimetry for Video Applications). This new standard can support 1.8 times as many colors as existing HDTV signals. xvYCC lets HDTVs display colors more accurately, enabling displays with more natural, vivid colors.

What is the difference between “Deep Color™” and “xvYCC?”

Deep Color™ increases the number of available colors within the boundaries defined by the RGB or YCbCr color space, while xvYCC expands the available range (limits) to allow the display of colors that meet and exceed what human eyes can recognize.

Цитат Първоначално публикувано от chupakabra
    Здравейте, бихте ли си казали мнението за SONY 40BX400?
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070248
    Пробвах с търсачката във форума но не излезе такава дискусия.
    USB плеъра функционален ли е, субтитри, mkv или само някои специфични формати, както обичат да правят по-големите фирми?
    Дали е по-добър на SD спрямо V серията от миналата година, тя е на същата цена.

По-добре заложи на EX серията: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070129
    Но ако търсиш пълноценен USB плеър, който да чете и MKV, марката не е Sony, по-добре заложи на Samsung или LG.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

What is meant by the term “Deep Color™” and why is it important?

Deep Color™ lets HDTVs and other displays go from millions of colors to billions of colors allowing consumers to enjoy unprecedented vividness and accuracy of color on their displays. Deep Color™ eliminates on-screen color banding, for smooth tonal transitions and subtle gradations between colors. It enables increased contrast ratio, and can represent many times more shades of gray between black and white.

What is “xvYCC”?

HDMI 1.3 adopts use of the IEC 61966-2-4 color standard, commonly called xvYCC (shorthand for Extended YCC Colorimetry for Video Applications). This new standard can support 1.8 times as many colors as existing HDTV signals. xvYCC lets HDTVs display colors more accurately, enabling displays with more natural, vivid colors.

What is the difference between “Deep Color™” and “xvYCC?”

Deep Color™ increases the number of available colors within the boundaries defined by the RGB or YCbCr color space, while xvYCC expands the available range (limits) to allow the display of colors that meet and exceed what human eyes can recognize.

Мерси за инфото, но как да разбера дали имам необходимата техника за това - хдми кабел и тв.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

По-важното е, че нямаш нужния източник за това. След като филма не е записан така е все едно какви опции и кабели ще ползваш.

13. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте, на скоро си взех едно Сони EX500 и го включих към домашната интернет мрежа с кабел от рутера. Телевизора ми намира и лаптопа и домашния компютър, но не мога да си видя видео файловете. През лаптопа виждам само снимки, видео и музика не мога да видя. Пробвах с шерв-ване на файловете или слагане в папка Public но пак не виждам нищо друго освен снимки. При домашния компютър пък излиза съобщение, че не може да се върже със сървър. От проченето тук там из форума издърпах нова версия на win media player -11 но пак не стана. Дръпнах и PS3 сървър но и той не иска да се свърже нещо. Това е в общи линии, ако може да дадете насоки и стъпки за да се получи желания резултат, може и линкове за четене, понеже информацията във форума е много разхвърляна и разводнена и отнема доста време докато стигна до конкретната информация. Лаптопа ми е HP с Виста, а домшания комп е с XP. Мерси предварително на хората имащи желание да ми помогнат

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Sony Bravia KDL-40HX800- разсъблечен
    http://translate.google.com/translat...ml&sl=el&tl=en

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Классификатор за самодиагностика по мигането на светодиода, ( за телевизори KDL-32/40/46/52W4000 & KDL-32/40/46/52W4220)

02 DC_DET (12V main voltage). Goes into standby and LED flashes.
    06 Panel Det error. Goes into standby and LED flashes.
    07 Internal temperature error. Goes into standby and LED flashes.
    08 Audio error (SP protection). Goes into standby and LED flashes.
    10 Digital error. Adds error to error menu.
    11 NVM error. Adds error to error menu.
    12 I2C error VCT. Adds error to error menu.
    13 Balancer error. Goes into standby and LED flashes.
    14 HDMI error. Adds error to error menu.
    15 Tuner Error . Adds error to error menu.
    16 I2C CH1 (VERD TAS). LED error.
    17 I2C CH0 (VERD NVM/RTC). LED error.
    18 Digital demod. Adds error to error menu.
    19 USB error. Adds error to error menu.
    20 CI error. Adds error to error menu.
    21 VCT error. LED error.
    22 MSP error. Adds error to error menu.

17. Тук е от
    Jul 2010

Айде и аз да се включа като нов потребител и да споделя мнението си за "розовия" проблем.
    Имам телевизор Сони от 2 дни. Модела мисля, че е KDL-32EX403. Вързах го онзи ден към компютъра посредством HDMI. Искам да отбележа, че монитора не беше включен(вързан) - само телевизора!. Поработи малко и всичко стана розово ... Интересното е, че след рестарт се оправи - пак стана нормално. Всичко това под windows 7.
    За да видя, че не е от windows-а стартирах линукс. Всичко си беше Ок, пуснах фил - поработи малко филма и след като го спрях всичко стана розово. Та мисълта ми е, че проблема най-вероятно е в ATI картата. Тук е момента да спомена, че видето е HD4870, което е по-стар модел, който явно пак прави проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 84 от 119 ПърваПърва ... 3474828384858694 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе