Сега въпроса е ,дали този проблем се среща само в комбинация от видеокарта АTI и серия EX400 или го има и при останалите серии на Сони.
Сега въпроса е ,дали този проблем се среща само в комбинация от видеокарта АTI и серия EX400 или го има и при останалите серии на Сони.
Да ви питам нещо, значи както казах телевизора ми е KDL-32EX403. Направи ми впечатление, че може да стартирам DivX през USB, което е супер! Проблема обаче е, че така и не успях да подкарам субтитрите. Писах на Сони по въпроса и ето какво отговориха:
Не знам - но според мен е малко тъпо да поддържаш DivX пък да няма субтитриБлагодарим Ви, че избрахте продуктите на Sony.
Телевизорите от серия EX4xx не поддържат *.sub и *.srt файлове през USB.Все едно - въпроса е имате ли решение на този проблем?
Между другото става, ако вмъкнем субтитрите директно във филма, но това е един вид заобикаляне на проблема, не решение
Още нещо, което ми направи впечатление - телевизора статира бавноСигурно звучи тъпо, но му трябват няколко секунди време, за да зацепи и изкара надписа Sony на екрана. Предполагам при всички е така, ама все пак да питам?
При всички е така. Причината е, диагностиката, която си прави телевизора, преди да стартира. Надписа Sony, при новите модели, може да се маха вече, има я опцията в един от новите фърмуери.Първоначално публикувано от rdx1968
Така е при японските марки и Филипс за сега . Само корейските-Самсунг и LG и някои екзотични като Финлукс четат субтитри на български. Не мисля , че ще пуснат нов фърмуер за този проблем.Първоначално публикувано от rdx1968
Няма какво да добавя осен едно БРАВО! за Самсунг и LG. Това нещо трябва да се отчете като недостатък на СонитоСамо корейските-Самсунг и LG и някои екзотични като Финлукс четат субтитри на български. Не мисля , че ще пуснат нов фърмуер за този проблем.Така или иначе вече съм го купил, ще се борим с проблема по друг начин, а именно "вграждайки" субтитрите във филма. Днес си спретнах четири филма по този начин, довечера ще видя дали всичко е ток и жица ... мисля си, че няма да има проблеми.
Добре ,че тазгодишните модели поне четат Divx . Миналата година и това го нямаха в Сони. Иначе ако много се сваля и се гледа по-този начин едно външно медия плеърче за 180лв. решава проблема.
Какво е това решение за 180 лв.? Аз преди време бях гледал ASRock ION 330 HT, но той е към 600-700 лв.Иначе ако много се сваля и се гледа по-този начин едно външно медия плеърче за 180лв. решава проблема.
Ето нещо такова непретенциозно ,което да върши работа повече от вградените:
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
В Хенди цената е 180лв.
Имам EX500, който чете субтитри през USB-то, но шрифта е ужасно тънък и нечетим. След 10 мин. гледане очите те заболяват.Първоначално публикувано от rdx1968
И аз няма да мина без медиаплейър. Пробвах с вграждане, но не си заслужава да се усложнява процеса![]()
И аз да споделя мнение по темата. Имам 40ЕХ500 от два-три месеца вече. Свързал съм го с DVI-HDMI кабел с видео Ати HD5750 и Windows 7. Честно казано розовия екран съм го виждал само да ми премигва за части от секундата и то не като съм на външен вход а на телевизия. Иначе като цяло съм много доволен от покупката. Страхотен телевизор, за цената си разбира се.Първоначално публикувано от hristoslav2
[quote Така или иначе вече съм го купил, ще се борим с проблема по друг начин, а именно "вграждайки" субтитрите във филма. Днес си спретнах четири филма по този начин, довечера ще видя дали всичко е ток и жица ... мисля си, че няма да има проблеми.
[/quote]
Дано ти тръгнат субтитрите като си ги вградил във филма ,но при мен не се получи.Субтитрите излизат в най долния край на ТВ и се вижда само върха на субтитрите и немога да го оправя ,ТВ-то е 32ех302
Би ли споделил резултата .
Иначе субтитрите ги вградих с тази програмка AVIAddXSub и се вграждат до 10 мин.
Още ги боря за жалост! Вчера направих четири филма и вечерта като ги пуснах на телевизора изкара следното съобщение:Дано ти тръгнат субтитрите като си ги вградил във филма ,но при мен не се получи.Субтитрите излизат в най долния край на ТВ и се вижда само върха на субтитрите и немога да го оправя ,ТВ-то е 32ех302
Би ли споделил резултата .
Иначе субтитрите ги вградих с тази програмка AVIAddXSub и се вграждат до 10 мин.
илиСкоростта на последователно представяне на видео кадри не се поддържана англиийски като го пуснах.Video framerate not supported
Предполагам, че трябва да му се зададе framerate и тогава ще тръгне. До преди малко вграждах субтитри на един филм и по-късно днес пак ще пробвам да видим какво ще излезе. Иначе ползвам mencoder за целта, а като време пак около 10 минути някъде. Ще пиша по-късно пак, след като тествам.
Днес забелязах други интересни функции на телевизора, който имамЕто за какво говоря:
Някой пробвал и го е това? Само с USB dongle-а на Сони ли работи? Въобще какви са ви впечатленията?Wi-Fi Ready – add SONY UWA-BR100 USB dongle and you can easily connect to your wireless home network without the clutter of cables
Относно вграждането на субтитри, аз го правя успешно с XviD4PSP и вече достатъчно известната multiAVCHD.
Здравейте! Регистрирах се вчера тук и изчетох почти всичко - бая се обогатих технически.
Поръчал съм си тия дни SONY KDL40EX500 от магазини "ЗОРА" за 1595 лева. Мостра е и затова малко се притеснявам, защото със сигурност е работил ежедневно в магазина поне 2-3 месеца, нали така? Навсякъде, където се опитах да го поръчам, бяха останали само мостри (Технополис, Техномаркет, разни сайтове пък изобщо го нямаха наличен и не знаеха дали пак ще го имат), затова склоних на поръчка в "ЗОРА", понеже само там цената беше под 1600 лв. и с безплатна доставка.
Интересува ме има ли нещо, за което трябва да се притеснявам при тая мостра? И друго - какво да пробвам най-напред, като го включа вкъщи, за да разбера дали нещо не му е наред?
Ще го ползвам за: 1.Телевизия (цифрова и обикновена - абонаментът ми е с аналогови и цифрови канали); 2.Гледане на филми от лаптопа (през VGA кабел); 3.Гледане на Divx филми със субтитри от USB; 4.Ще пробвам и DLNA-то как е (лаптопът и телефонът ми са с DLNA, та затова ми е интересно), но при липса на Divx поддръжка това DLNA ми е само усложнение. Разстоянието до дивана е към 3 метра.
Та това е. Моля да не ми хвалите по-високите класове СОНИ и други марки, защото знам, че са много по-добри, но те струват повече. За моя бюджет това е върхът на възможностите. Просто питам как да разбера ОК ли ми е телевизорът.
Мерси!
P.S.: Тия вградени тунери (DVB-T, DVB-C и т.н.), дето ги пише по рекламите, реално мога ли да ги ползвам - примерно връщам на тези от кабелната техния тунер и си ползвам този от ТВ-то? Чух, че се купувал адаптер за около 100 лв. Има ли смисъл?
здрвавейте, във връзка с горното и аз да попит: каква е разликата между SONY KDL40EX500 и SONY KDL40NX500. и двата модела са с една цена 1615лв засега. за SONY KDL40NX500 в ени сайтове посочват че е с процесор BRAVIA ENGINE 3 процесор а в други, че е с процесор BRAVIA ENGINE 2 процесор. моля за мнение. за отговорите предварително благодаря!