Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Sony ?

Гласували
584. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

18 3.08%
  • 32" LCD

159 27.23%
  • 37" LCD

33 5.65%
  • 40" LCD

218 37.33%
  • 42" LCD

34 5.82%
  • 46" LCD

70 11.99%
  • 47" LCD

3 0.51%
  • 52" LCD

10 1.71%
  • 55" LCD

34 5.82%
  • 60" LCD

3 0.51%
  • 65" LCD

2 0.34%
Страница 70 от 135 ПърваПърва ... 2060686970717280120 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 2015
Like Tree155Одобрявам

Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013

Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    CountrySelector - Sony

kras1001 - виж 3-ти пост..
    CountrySelector - Sony
    Мерси за информацията, но като гледам май ще се откажа изцяло да си купувам телевизор сега. Нещо не мога да си харесам нито един модел, тъкмо си мислех, че W905 ще е моя телевизор но с тези нереални цветове и това, че трепти понякога на бързите сцени нещо ме разколебава да хвърля толкова пари, дори си мисля че Samsung F8000 си заслужава повече.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-12-13 в 22:25.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2013

Здравейте,
    Миналата седмица си купих 42" W650. Първите впечатления бяха че има страшно много настройки.
    Положителните неща които ми направиха впечатление:
    1. Добро черно.
    2. Дпбър звук.
    Сега с негативите:
    1. Държи се като 50Hz телевизор. При движение на големи обекти се забелязва видимо накъсване (което ме дразни). При W8 серията например това го няма. Според мен ако миналата година Motionflow 200 е значело 100Hz, то сега не е. В сравнителната таблица в началото на темата поше че W8 серията добавят един кадър а W6 не. Това че е Motionflow 200 не означава ли че се добавя кадър? Има ли някаква функция която изпускам да включа/изключа за да отстраня това?
    2. Някой знае ли методология как да се калибрират по някакъв начин цветовете (не цветовата нситеност) в домашни условия? Според мен, особенно при осветяване на човешко лице, понякога цветовете изглеждат много нереални.

Преди ползвах временно един 32" 100Hz Panasonic, който не беше с LED подветка и тези проблеми не ги забелязвах.
    Последен въпрос, как се влиза в сервизното меню?

4. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Здравей, може ли малко пояснение за накъсването, какво пускаш ?

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от j90 Виж публикацията
    Имаше една отметка която трябва да ме маркира за да може после да ме се коригират,поне на по старите модели.Друото което може да направиш е на една флашка да си запаметиш подредбата на каналите(в меню на ТВ то има такава опция)и после ако има промяна зареждаш от там каналите и си готов.
    ДА това с флашката и аз го мислех,
    а за каква отметка става въпрос, аз не виждам такава?

6. Тук е от
    Nov 2013

Като сме почнали с MOtionflow-a и като гледам първа страница на темата с таблиците, излиза, че w905 е също 100херцов. А миналогодишните HX850 и девета серия са 200херца. Всичките са моушънфлоу 800 но......Я някой да поясни неяснотата, че вече не знам кое е вярното.
    Motionflow 400 си е 100херца.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от hitman0013 Виж публикацията
    Като сме почнали с MOtionflow-a и като гледам първа страница на темата с таблиците, излиза, че w905 е също 100херцов. А миналогодишните HX850 и девета серия са 200херца. Всичките са моушънфлоу 800 но......Я някой да поясни неяснотата, че вече не знам кое е вярното.
    Motionflow 400 си е 100херца.
    Може би маркетолозите на компанията, са променили тази година схемата за Motionflow..ето ти едно предположение.
    W650 - (Motionflow XR 200 Hz) 100Hz-ов панел с 3 междинни генерирани кадъра.
    W805/855 - (Motionflow XR 400 Hz) 100Hz-ов панел с 3 междинни генерирани кадъра + мигаща подсветка.
    W905 - (Motionflow XR 800 Hz) 100Hz-ов панел с 3 междинни генерирани кадъра + сканираща подсветка.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2013

Цитат Първоначално публикувано от maddog9 Виж публикацията
    Здравей, може ли малко пояснение за накъсването, какво пускаш ?
    Каквото и да е, по-сериозно се забелязва на сигнали с по-висока висока резолюция като 720р или 1080р (от Blyray плейър например). Пускам по HDMI или USB. С ефирен сигнал не съм изледвал, защото съм в дупка и не хващам добре.
    Забелязва се на анимации, игрални филми и т.н. Основно като са големи обектите и се мести камерата се забелязва това "насичане" (накъсване или както там му е точният термин).
    Тази седмица отидох до Технополис и там бяха пуснали не само рекламните клипчета, но и филми. Като го сравня с W805 има голям разлика. Например при цветния тест с баките боя се забелязва най-много (все едно трепти екрана).
    Просто W650 се държи като R серията по отношение на плавните движения.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2007

[QUOTE=pooh1;655596]Каквото и да е, по-сериозно се забелязва на сигнали с по-висока висока резолюция като 720р или 1080р (от Blyray плейър например). Пускам по HDMI или USB. С ефирен сигнал не съм изледвал, защото съм в дупка и не хващам добре.
    Забелязва се на анимации, игрални филми и т.н. Основно като са големи обектите и се мести камерата се забелязва това "насичане" (накъсване или както там му е точният термин).
    Тази седмица отидох до Технополис и там бяха пуснали не само рекламните клипчета, но и филми. Като го сравня с W805 има голям разлика. Например при цветния тест с баките боя се забелязва най-много (все едно трепти екрана).
    Просто W650 се държи като R серията по отношение на плавните движения.[/QUOTE

Здравей,
    аз се интересувам, защото съм се насочил към 50w685, който е от същата серия и предполагам, че е много малка раликата с W650. Но до момента това което съм чел за W650 и 685 ги дават като много добри телевизори и е много страно да се вижда такова накъсване, даже гледах и при видео игра кличе ... беше много добре.. та сега се чудя .. дали го взимам , каква е големината на клипчетата които пускаш ?

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Колеги, дайте някакви хубави настройки за w650 серията. Аз си поиграх малко с настройките, но доста от тях не знам точно какво правят и как е по-добре да се настроят.Ако някой се е занимавал да си играе с настройките и е извлякъл максимума, ще съм му много благодарен да ги сподели ,по простата причина ,че ще ми отнеме много време и много гледане докато ги наглася перфектно. Освен това ме интересува-има ли начин да се пусне blu-rey филм от iso файл или трябва да се конвертира с нещо? И аз не знам. Качих един голям blu-rey на външен хард , но не успява да го засече дори
    Благодаря Ви !

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от pooh1 Виж публикацията
    Каквото и да е, по-сериозно се забелязва на сигнали с по-висока висока резолюция като 720р или 1080р (от Blyray плейър например). Пускам по HDMI или USB. С ефирен сигнал не съм изледвал, защото съм в дупка и не хващам добре.
    Така описано по-скоро ми прилича на проблем (или неправилна настройка) с възпроизвеждане на 24хц материал .

13. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Така описано по-скоро ми прилича на проблем (или неправилна настройка) с възпроизвеждане на 24хц материал .
    И аз мисля същото. Който има проблем, да зададе от настройките на видеокартата за телевизора, режим на картината 1080p 60Hz и няма да има повече накъсвания.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София

Ами да се похваля,днес се включих най после с 55W905,ама засега се радвам повече на външния му вид отколкото на картината и по точно на тази от компа.Или картата ми /6670/не става за този ТВ или нещо на мене ми куца в настройките по вероятно.Утре ще пробвам с лаптопа,уж там нещата са по добри с картата.Иначе на ХД каналите на булсата е супер картината.Абе мъка.....

16. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Честито!
    Да си го ползваш със здраве и хубави емоции.

P.S. Почти съм сигурен, че проблема е в настройките, а не в картата.

17. Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София

Благодаря,утре борбата продължава.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    И аз мисля същото. Който има проблем, да зададе от настройките на видеокартата за телевизора, режим на картината 1080p 60Hz и няма да има повече накъсвания.
    Ами той сигурно е на 60, по-скоро да пробва на 24. Пък и е писал, че и на вградения плеър го прави.
    Аз бих пуснал XBMC от компа и да видя с него как е, има в настройките дори да сменя херците на монитора/телевизора с тези на видеото.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 17:56
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе