Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Sony ?

Гласували
584. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

18 3.08%
  • 32" LCD

159 27.23%
  • 37" LCD

33 5.65%
  • 40" LCD

218 37.33%
  • 42" LCD

34 5.82%
  • 46" LCD

70 11.99%
  • 47" LCD

3 0.51%
  • 52" LCD

10 1.71%
  • 55" LCD

34 5.82%
  • 60" LCD

3 0.51%
  • 65" LCD

2 0.34%
Страница 76 от 135 ПърваПърва ... 2666747576777886126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 2015
Like Tree155Одобрявам

Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

W8 не е лош модел, но цената му реално трябва да е по-ниска, Сони по традиция са с издути цени, а SMART-а и вградения им плеър е под всякаква критика. Пуснах един мач на Сонито и излизаше на парцали, а на LG-то изглеждаше супер като за 2000kbps bitrate и 720р резолюция, а на SONY-то не можех да различа лицата им, все едно гледах 240р, смених режимите на картината и нямаше ефект, не знам защо така се получи. Може и firmware да е бил стар и от там да са идвали проблемите.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

4. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от aldokalcone Виж публикацията
    W8 не е лош модел, но цената му реално трябва да е по-ниска, Сони по традиция са с издути цени, а SMART-а и вградения им плеър е под всякаква критика. Пуснах един мач на Сонито и излизаше на парцали, а на LG-то изглеждаше супер като за 2000kbps bitrate и 720р резолюция, а на SONY-то не можех да различа лицата им, все едно гледах 240р, смених режимите на картината и нямаше ефект, не знам защо така се получи. Може и firmware да е бил стар и от там да са идвали проблемите.
    Може ли да споделиш кой е мача, ще ми е интересно да го пробвам.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Мача е този - Italy vs Bulgaria (06.09.2013)

Телевизора беше Sony 47W8 (сребърен) на който го пусках, възможно е firmware да е бил стар, но консултантите обвиниха видеото, а не телевизора, аз им казах да погледнат на LG-то с какво качество излиза и пак да си говорим. Като цяло консултантите говорят много глупости, примерно наизустени приказки от сорта на Triluminos технологията, че присъствала дори и в W805 серията, а реално тя НЕ присъства при тях. Всички знаем търговските практики на излъжи другарче, аз за това като ме питаха "Нужда от информация имате ли?", аз им отвърнах "НЕ!"

javorenator, на какъв модел ще го тестваш мача?

Аз все още се колебая какво да правя, така като гледам май ще си остана без телевизор. Първо няма как да тествам за bleeding и clouding в магазина, второ правят се на ощипани като ги попитах какво правим ако умре пиксел и трето условията за тестване в маркетите не са перфектни и може да има изненади вкъщи.

Освен да ги поръчвам от сайта, пък като не ми хареса да го връщам (онлайн и 7 дни право на връщане, не могат да ми се измъкнат).

6. Member
    Тук е от
    May 2013

Мача е този - Italy vs Bulgaria (06.09.2013)

Телевизора беше Sony 47W8 (сребърен) на който го пусках, възможно е firmware да е бил стар, но консултантите обвиниха видеото, а не телевизора, аз им казах да погледнат на LG-то с какво качество излиза и пак да си говорим. Като цяло консултантите говорят много глупости, примерно наизустени приказки от сорта на Triluminos технологията, че присъствала дори и в W805 серията, а реално тя НЕ присъства при тях. Всички знаем търговските практики на излъжи другарче, аз за това като ме питаха "Нужда от информация имате ли?", аз им отвърнах "НЕ!"

javorenator, на какъв модел ще го тестваш мача?

Аз все още се колебая какво да правя, така като гледам май ще си остана без телевизор. Първо няма как да тествам за bleeding и clouding в магазина, второ правят се на ощипани като ги попитах какво правим ако умре пиксел и трето условията за тестване в маркетите не са перфектни и може да има изненади вкъщи.

Освен да ги поръчвам от сайта, пък като не ми хареса да го връщам (онлайн и 7 дни право на връщане, не могат да ми се измъкнат).
    Мислех да тествам на 42w807, след Нова година.Ако се колебаеш най-добре онлайн го купувай. В Сони центъра в Сердика си ъпдиейтват телевизорите които показват с последният софтуер.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2012

W6 - гледах я преди 3 дни в ТМ - беше супер откъм DSE (само дето мажеше яко, но типично за VA). Днеска я пускам - ПЛЯС умрял пиксел. Добра бройка що се отнася до равномерност, но не се залъгвайте, качеството варира от бройка до бройка и съм сигурен, че друга бройка ще има DSE (като гледма оплакванията).
    W8 - гледах го преди 3 дни, днеска я гледах пак -> на зелено вадеше някакъв странен image retention/burn-in, и на червено също, нз от какво се е получил. Отпечатката беше под формата на квадрати, така че най-вероятно е от демо клипчетата, интересно, за първи път виждам подобен феномен на LCD. MFD Date: April 2013. Нали уж LCD-тата не прогаряха? Не знам какво са го пр**бали, ама беше зле. Демо клипчетата са му видяли сметката според мен, освен ако не е нещо друго? hristoslav? Често явление ли е подобен феномен при LCD-та?. Имаше си типичното DSE за IPS.
    W9 - пак имаше DSE и си мажеше (по-малко от W6, но по-зле от W8). Не ми хареса.

Извод? Мостри - не, бяха в окаяно състояние, нахлепани с пръсти и неподдържани. Консултантите ги бършат с каквото им падне. За пискелите се договраяйте на място и искайте някаква гаранция/срок за смяна (примерно 7 дни).

До сега съм виждал 2 пъти умрели/stuck пиксели и се проявиха след около 20~40 часа работа, т.е. за 5 дни може да му навъртите 120 часа.

Въпросните бройки на W6/W8 се намират на 4-ти километър в Пловдив, да не се излъжите да ги вземете. Сто на сто ще се опитат да ги пробутат на някой балама.
    botev4o одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Здравейте .Можете ли да ми кажете как мога да вградя субтитри към mkv файл , да им дам по-голям размер и малко по-сивкав цвят ,че са ми много дребни и много остри откъм цвят.Направо ми вадят очите. Телевизора е Sony w650. Иначе картината е супер ))

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

W8 - гледах го преди 3 дни, днеска я гледах пак -> на зелено вадеше някакъв странен image retention/burn-in, и на червено също, нз от какво се е получил. Отпечатката беше под формата на квадрати, така че най-вероятно е от демо клипчетата, интересно, за първи път виждам подобен феномен на LCD. MFD Date: April 2013. Нали уж LCD-тата не прогаряха? Не знам какво са го пр**бали, ама беше зле. Демо клипчетата са му видяли сметката според мен, освен ако не е нещо друго? hristoslav? Често явление ли е подобен феномен при LCD-та?. Имаше си типичното DSE за IPS.

Извод? Мостри - не, бяха в окаяно състояние, нахлепани с пръсти и неподдържани. Консултантите ги бършат с каквото им падне. За пискелите се договраяйте на място и искайте някаква гаранция/срок за
    кой го казва, това е от официалната страница на самсуняка:

• Are LED TVs Subject To Burn In?Although much less susceptible than Plasma TVs, LED TVs are still subject to screen burn in (image retention). In general, you should avoid keeping a static picture (that is, a picture that contains no or few moving elements) or a picture with static elements (black bars, black borders, logos, [FAQs]

А за пикселите никой няма да ти даде гаранция освен ако не са доста повече от един, колкото и да я искаш...

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

W9 - си мажеше (по-малко от W6, но по-зле от W8).
    Хммм - нещо си объркал...Добре беше да постнеш снимка или видео.
    Да страдат от подобен проблем, но се нарича изсветляване на цветните филтри. Върху стъкленият субстрат има залепен цветен филтър(син,зелен,червен) който е напаснат точно по субпикселите.
    Ефектът се получава при отворени домейни на субпикселите за дълъг период от време - около 4-5 години.
    Например, ако го ползваш като монитор и не го изключваш а десктопа с иконите стои постоянно на екран....и така ако да кажем след 5 години му пуснеш едноцветна заливка, там където са били най ярките елементи на иконите(особенно белите) ще видиш "отпечатък" причинен от избеляването на филтъра на тези места.

Това за W9 с мазането нещо не се връзва....
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-12-13 в 19:17.

12. Тук е от
    Nov 2013

Така... Днес най-накрая се наканих да монтирам едно Sony KDL-32W650 на стената, като за момента щях да го свързвам с Scart на Булсат... Всичко е ясно, дупки, дандания... Да обаче или някой идиот е проектирал телевизора или аз съм идиота, но scart-a пречи на телевизора да застане в нормално положение. Наистина съм потресен за каква идиотщина става навъпрос.
    Има ли оправия или трябва да се купува друга стойка за телевизора. И има ли такава?
    ImageUploadedByTapatalk1388158549.749347.jpg

13. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от augata Виж публикацията
    А за пикселите никой няма да ти даде гаранция освен ако не са доста повече от един, колкото и да я искаш...
    Сменяли са ми телевизор за 1 неактивен пиксел, зависи от търговеца и от управителя и това какъв клиент си. Не говорим за гаранция, а за гаранция за смяна на телевизора, управителя може да го прави каквото си иска, да го прати като мостра и т.н., говоря за първите дни от използването му, а не след няколко месеца.

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Да страдат от подобен проблем, но се нарича изсветляване на цветните филтри. Върху стъкленият субстрат има залепен цветен филтър(син,зелен,червен) който е напаснат точно по субпикселите.
    Ефектът се получава при отворени домейни на субпикселите за дълъг период от време - около 4-5 години.
    Например, ако го ползваш като монитор и не го изключваш а десктопа с иконите стои постоянно на екран....и така ако да кажем след 5 години му пуснеш едноцветна заливка, там където са били най ярките елементи на иконите(особенно белите) ще видиш "отпечатък" прочинен от избеляването на филтъра на тези места.

Това за W9 с мазането нещо не се връзва....

Това не обеснява факта, че W8 беше с подобен проблем, а е стоял не повече от 7 месеца като мостра. За толкова кратък период от време беше в окаяно състояние.

W9 на теста с японката не се представи по-добре от W8. VA панелите са чувствително по бавни от IPS на тъмни тонове.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kaizera Виж публикацията
    Така... Днес най-накрая се наканих да монтирам едно Sony KDL-32W650 на стената, като за момента щях да го свързвам с Scart на Булсат... Всичко е ясно, дупки, дандания... Да обаче или някой идиот е проектирал телевизора или аз съм идиота, но scart-a пречи на телевизора да застане в нормално положение. Наистина съм потресен за каква идиотщина става навъпрос.
    Има ли оправия или трябва да се купува друга стойка за телевизора. И има ли такава?
    Забрави за скарта....Върни твоят приемник в близкият офис на Булсатком и си вземи приемник ZHD200/210
    Bulsatcom - HD Сателитен Приемник ZHD210
    После го двържи с HDMI кабел към телевизора. Така и картината ще е по-добра.

16. Тук е от
    Nov 2013

Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Мерси за съвета. Въпроса е да не се налага преподписване на договора. След три-четири месеца ще ги сменям.

П.П. Пфууу в нашия вилидж нямало декодери... След празниците!
    Този пост е редактиран от kaizera; 27-12-13 в 20:39.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна

И след празниците няма да иматова е от много времеТрябва да ти изгори приемник ,подаваш заявка и още на другия ден идват и ти го сменят.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Отговор: Re:Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

W905
    First edition: DQ3Y460LT0101 SLCD S-PVA (200Hz/240Hz) (Samsung Panel)
    Second shrunk version: YLV4621-02T AUO A-MVA (200Hz/240Hz) (Taiwan panel)

PVA матриците не бяха ли тези, които страдаха от Inverse ghosting?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 17:56
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе