Ще съм благодарен.
Това дали е статичен или динамичен не зависи ли от доставчика ?
Ще съм благодарен.
Това дали е статичен или динамичен не зависи ли от доставчика ?
Не, това е след рутера. От доставчика зависи адреса приет от рутера. В случая при тебе, рутера раздава адреси от частната ти мрежа. Това му е и работата. Всяко устройство , което се свърже с него ,трябва да получи ип адрес и информация какви днс-и да ползва. Някой път рутера забива, има несъвместимост между устройствата или пък устройството забива и е нуждно да му се укаже "на ръка" кой адрес трябва да получи.
Ако можеш да снимаш какви са стойностите в настройки - мрежа - допълнителни настройки - състояние на мрежата
Настройки - Мрежа - Мрежова настройка - Експерт - Wi-Fi - Избираш си твоята , под която пише установена е връзка - Разширени опции - Настройки за ИП - Статичен - 192.168.1.99 , Шлюз - 192.168.1.1 , Дължина на мрежов префикс - 24 , ДНС 1 - 8.8.8.8 . ДНС 2 - 192.168.1.1
Нямам успех, пробвах и с 208.67.222.222 но...
ПС: как да разбера дали съм успял да свържа компа с тв-то ? Проверявам с коди и доманий медия серевер,
Ок, проблема ти не е в тв-то ами в компа. Тука вече възможностите за проблем са неограничени и не мога да ти помогна. Пусни Хром, ютуб и пробвай да кастнеш нещо на телевизора от бутончето горе в дясно на видеото. Ако стане , значи всичко е наред и проблемите са ти по софтуерите и защитната стена. Ако не стане , значи телевизора и компа не са в една мрежа.
Интернет на ТВ-то си има от началото и клипове от ютуб си гледам. Ще ровя по защитната стена довечера да видя. Но пробвах и с друг комп... същия проблем.
това нещо не го разбрах: "..пробвай да кастнеш нещо на телевизора от бутончето горе в дясно на видеото.".
Този пост е редактиран от vandu; 11-01-17 в 12:40.
Това за интернета го разбрах още в началото. Ясно ми е, че проблема ти е локален.
Буквално - Пускаш Google Chrome на компютъра, отваряш Youtube, пускаш си някое видео и горе в дясно на видеото ще видиш бутонче -това нещо не го разбрах: "..пробвай да кастнеш нещо на телевизора от бутончето горе в дясно на видеото.".
Няма намерени устройства. И с компа и с телефона.
С wifi Direct е същата история, намира ТВ-то, свързва се с него, но когато искам да изпратя снимка, НЕУСПЕШНО.
Като затопли малко ще се обаждам на сервиза.
ПС: С гугъл каст може ли от компа да се праща на телефона ?
малко да актуализирам информацията. Има голям напредък.
Проблема е в лаптопа или рутера. Когато свързах лаптопа и рутера с лан кабел, успях да направя връзка без никакъв проблем. Но когато лаптопа е свързан с wi fi ...
Проблема е решен. Настройка на рутера.
Connection > Basic > Wireless > "Wireless Client Isolation:" >"Disabled"
Този пост е редактиран от vandu; 13-01-17 в 09:54.
Има ли начин да се махне File analyzer от ES File explorer защото излиза както си гледаш телевизия излиза нов прозорец.
Не знам точно какво е, но беше нещо от сорта - освободете 2456 МВ свободно място - примерно, правих го няколко пъти и днес пак ми излезна.
Днес инсталирах разни адони на Коди и затова сигурно. Инсталирах и Exodus, само че субтитрите са на маймуница, независимо че избирам няколко различни от Subsunacs и Opensubtitles!?
Имаш ли поставена флашка в телевизора ,когато излизат тези неща на екрана?
Настройки - Видео - Субтитри - Дефаулт - Вин1251 - това е за маймуницата.
Изтрий ес файл експолера Шегувам се. Аз нямам проблеми с екплорера никакви и не мгоа да разбера какъв е проблема. Но и не ми е актуализиран. От както съм го сложил (1 месец) не съм го ъпдейтвал , а и не смятам , поне докато не излезе 6-цата за телевизора.