Клипът е с този който ти си дал линк
Sony 55XF9005
Клипът е с този който ти си дал линк
Sony 55XF9005
За мен тези тестове не са показателни за представянето в реални филми и съдържание.
XF модела е с 48 local dimming зони а XG с 60, така че сигурно по-новият модел може да има лека разлика.
Доста добре е показано тук https://youtu.be/HTaeZ70mzIk и е обяснено, как и защо.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Интересно, не знаех, че Foxconn сглабя..след 2010. Предишните ми телевизори на Сони също са били сглобени от тях. Дано да не падне качеството, след 2016 Foxconn са 100% собственик на завода.
https://foxconnslovakia.sk/en/about-our-company/
Този пост е редактиран от javorenator; 23-10-19 в 08:06.
Нашето сони 2018-2019г отиде още на 2-рия месец на сервиз ...
Малко на късмет нещата
За който е забравил:
- Има удължение на гаранцията до 5 год. за ~150 лв, до 1 година ( май бяха 360 дни ?) след покупката
- 250 лв = 5 год + покритие на счупване, без кражба
Това са цените за XG95, питайте за вашият модел, може да са по-ниски.
Този пост е редактиран от javorenator; 26-10-19 в 09:21.
И нашия телевизор го взехме с 5 години гаранция надявайки се да не се чупи но уви.
Колеги,
Спрете да наричате само удължена гаранция допълнителната платена застраховка удължена гаранция, която при ТП се казва подвеждащо Технополис удължена гаранция. Просто защото освен себе си, заблуждавате и останалите, които четат!
Това не е търговска гаранция, а застраховка! Съответно условията са малко по-различни от първата и са според договора между магазина и застрахователната компания.
Не съм се зачел как легално е реализирано но гаранцията се регистрира в Sony България, там използват точно термина удължена гаранция.
Като си проверя гаранцията по сериен номер на сайта на Сони и излиза удълженият период.
За мен това си е удължена гаранция, Сони я предлагат като отделен продукт и не е обвързана с определен магазин.
Аз си купих телевизора от магазин и си платих гаранцията в център на Сони.
Този пост е редактиран от javorenator; 26-10-19 в 20:12.
Този пост е редактиран от javorenator; 26-10-19 в 20:11.
Може да сключите допълнителна годишна застраховка на тв-то,за кражба,грабеж,токов удар или друга повреда.Аз сключих такава за около 150 лв на година.Може да си я продължавате и още години.Към парибас е.Бонус и застраховка живот.
Sony си имат техни удължени гаранции. Там са два варианта единия е това, което покрива стандартната гаранция по-скъпия вариант покрива и механично счупване.
В момента Panasonic предлагат 5г удължена гаранция за всичките си модели 2019г включително OLED моделите (без турските модели).
LG преглагат 5 години грижа за клиента за LCD моделите си 2019г.
За застраховките не съм много съгласен, че са измама, след като съм виждал доста заменени телевизоро точно от застрахователя. Тук вече голямо значение има и как търговеца работи със застрахователя.
За колегата с БНП съм много скептичен дано не му се налага да ползва тази застраховка...