Това е според мен телевизора:TOSHIBA 46YL863G :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
55"
84''
Това е според мен телевизора:TOSHIBA 46YL863G :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
При модела на Тошиба от горния пост (46YL863G)пише за някаква AUTO CALIBRATION -означава ли това ,че овтоматично си прави калибрация и дали е по-добър модел от WL968G .Забелязвам обаче,че е модел 2011.Моля за отговор ...
YL/WL 863 е с VA панел и активно 3Д , но е модел 2011 - неизвестно как съхраняван и дали не е бил мостра - добър модел за мен може би на едно ниво с 968 модела ,който пък е с IPS панел и пасивно ЗД ... Всеки си има предимства и недостатъци - може би е най-добре да си прецениш сам на място все пак .
п.п. "Авто калибрацията" не е от особено значение - трябва ти "око"-то (закупува се отделно) , а и в повечето ревюта не бяха особено доволни от резултата .
Благодаря на svetlio1 за бързите отговори.От по-предни твои постове разбрах като че ли предпочиташ тв да е с VA панел.Изкажи моля те последно мнение и за това-какви са предимствата и недостатъците пред двата вида матрици.Иначе 3д-то не е токлова важно-ще се гледа от дъжд на вятър.Важното за мен е да е добър като картина (матрица).Благодаря...
Както казах, убеден съм, че е от телевизора!!!
Представи си следната постановка, която е в момента:
телевизора не е в стаята, използвам дистанционното, лампите НЕ полудяват ( командват се както трябва). Внасям в стаята ТВ, пускам го...до тук добре. В момента в който реша примерно да усиля звука и лампите полудяват. Пак казвам, НЕ Е ОТ ДИСТАНЦИОННОТО!!!
Когато закрия IR диода на ТВ, нещата се оправят.
Естествено е, че импулсите на дистанционното съвпадат с честотата и командите на ключа, той е направен да работи с всяко дистанционно. Задържаш по-дълго време бутон и влиза в режим на управление на лампите; натискаш веднъж, светва или угася; натискаш продължително, димира.
Въпроса е как да изключа излъчването от телевизора.
благодаря Ви
galacticus
Това си е лично мое предпочитание :D - просто повече ми харесва картината на тв с VA панели особено в съчетание с "лъскаво" защитно покритие (Ултра клеър на Самсунг и подобните в Сони) . Картината е с по-голяма дълбочина и детайлност + по-доброто представяне при бързи кадри (пак субективно - за мен) ... IPS си имат по-добри цветове и в повечето случаи не трябва толкова "настройване" (като VA) ,по-широк ъгъл на гледане , но пък погледнати под диагонал са склонни да "светят" ... с използване на някои трикове ("локално затъмнение") вече и черното им е напълно задоволително (но не на нивото на VA - за плазма да не говорим) ... Според мен тук даваме някои насоки и споделяме опит , а крайното решение трябва да си остане ваше - все пак всеки човек възприема по различен начин и има различен поглед .
Здравейте имам следния въпрос: На екрана на телевизора на 2 пъти забелязвам да се появява за кратко надпис на английски който си го превеждам нещо като- ирдето получи имейл- или нещо подобно. Какво ще рече това? Mодела е Toshiba VL863. Използвам CA Mодул и съм на кабелна тв. Към телевизора имам свързан рутер чрез LAN кабел. Мисля че съобщението излизаше когато телевизора работи на ATV понеже имаше проблем със сигнала и от DTV го бях обърнал. Сега се сещам да попитам понеже телевизора има YouTube с което няма проблем но Тoshiba Places преди излизаше а сега не- защо така?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-04-13 в 16:00.
Здравейте.
Имам Тошиба 32 АV
Мога ли да хващам ТВ без антена, кабелна, сателтна и т.н. ?
Просто да хвана няколкото ефирни телевизии и как точно става, защото с настройките нещо не се обичаме.
Имам автоматична настройка и от там:
Режим търсене DTV и ATV и като дам да търси нищо не намира.
Благодаря.
DTV-ATV ......съответно дигитална и аналогова ....... ти искаш без антена ... кабелна ... сателитна ... да гледаш тв ли ?????
Що не караш колата си без гуми ... или без бензин ..... или без двигател а ?
нали от някъде требва да има сигнал ....... дали аналогов или цифров ........ дали ефирен или кабелен ...... все ти трябва съответно приемник и излъчвател .........
Въобще нямам идея точно какъв ти е въпроса и какъв отговор си очаквал ........
Ти на какво си ефирна ... кабелна ... сателитна ????????
или на нищо ?
Сравнението ти няма връзка. Едно "не", щеше да свърши същата работа вместо да се палиш.
На нищо.
Благодаря все пак, няма що, отношение...
Нали трябва да ти се обясни защо неможеш ..... защото ще питаш после защо пък неможеш ........ то не е една беля ......
Ти де си чувал приемник ... ТВ или РАДИО .... или каквото и да е да приема сигнал без излъчвател ...... ефирен или кабелен или сателитен сигнал каквото и да е .......... Радио без антена виждал ли си ??? ТВ без антена за ефирна тв виждал ли си ...... КАБЕЛНА .. без кабел тукл е клювовата дума кабел ...... де си виждал ........ или сателитна без сателитна чиния ........... И сравнението пак ли не е уместно все още ..........
Според тебе защо е сателитната чиния ?
Според тебе защо е кабела на кабелната ?
Според тебе защо е антената за ефирната телевизия ?
Не разбрах изобщо какъв ти беше въпроса .... или искаш да гледаш кабелна без кабел ?
или сателитна на булсат или други без сателитна чиния ли какво не схванах ?
За да гледаш кабелна ти требва кабел....
сателитна сателитна чиния ако има тв-то ти DVB-S .... ако няма те дават външен приемник .
Трябва ти антена за да гледаш ефирна тв
Дали ще е DTV / ATV ..... едното е цифрова другото аналогова ..... сам си избираш какво къде да сканира
Честно понякога се изумявам в тоя форум какви въпроси се задават и понякога какви отговори се пишат .........!!!!!!!!!
Този пост е редактиран от Krasimir Pavlov Beleg; 09-04-13 в 02:24.
Свържи 2 метра коаксиален кабел към антенният вход и го пусни да сканира на DTV (DVB-T)
Ако мултиплекса е достатъчно близо и имаш пряка видимост, достатъчна ти е и обикновенна стайна антена.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%BD%D0%B5.html
Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-04-13 в 13:53.
Кабела от едната страна .........................