Тогава е по-добре да инвестираш в нова система с оптичен вход -вече има доста евтини модели -макар че за мен най-добрия вариант си е система изградена от отделни компоненти.![]()
Тогава е по-добре да инвестираш в нова система с оптичен вход -вече има доста евтини модели -макар че за мен най-добрия вариант си е система изградена от отделни компоненти.![]()
Здравейте приятели! Моля ви който може да даде по-подробна информация за това как може да се подкара филм на Тошиба 42RL833G. Въпроса вече е засегнат във форума но колегата не дава подробна информация какъв формат филм е пуснал . В действителност наистина има възможност в менюто на плеъра да се зададе пускането на филм предполагам ,че ако нямаше възможност щеше да е не активно менюто филм. Моля който знае нещо по въпроса да даде информация за да не тичам да купувам отделен плеър.
Колега , колкото и да е добър вградения в ТВ-то плеър , не може да се сравнява с външен такъв , най-малкото му куца звука ! Не искам да ме разбираш погрешно , тази екстра си е много полезна , но е оптимизирана за ТВ т.е орязана откъм възможности ! Вярно е , че пуска филми , но ако гледаш много такива , избора е външен плеър ! Или поне е така , засега !
Съгласен съм с теб но все пак ми се иска да пробвам дали ще мога да подкарам някакъв формат на филми и временно да ползвам плеъра на телевизора. Докато избера плеър който искам да купя.Първоначално публикувано от civica
То си пише какви формати може да плейва ! Но не са много , а и стават доста комбинации между контейнер-кодек -битрейт , а тях даже не ги познава !
То пише но аз пробвах някакви варианти от арената и не тръгва пробвах HDTV и X.264 които мисля че са дадени като възможност но не тръгват явно нещо не разбирам правилно
Знам , че е досадно да изтеглиш нещо и то да не тръгне , но за 200лв си решаваш проблемите с " куция " плеър на ТВ-то !
Разбирам те и това ще стане някой ден но ще си поиграя малко с някой конвертор да видя дали ще стане нещо с някой формат може и да уцеля щом не искаш да ми облекчиш мъките.
Не че не искам , но трябва да прочета тук-там , а това можеш и сам да направиш ! Не ме разбирай грешно , но не мога да помня толкова много различна информация за различни марки ТВ-та , ползвам си външен плеър и нямам грижи в повечето случаи , среща се някой и друг бъг, но с ъпдейт на FW се оправя в повечето случаи !
Добре кажи тогава какъв плеър ползваш за да се ориентирам и аз към някакъв. Като купувах телевизора в техномаркет ми предложиха някакво LG кето било на промоция за 200 много добро и т.н. ти какво ще ми препоръчаш
Можеш най-добре да се ориентираш чрез тукашния форум https://forum.setcombg.com/index.php/board,116.0.html
Както и за всякакви стоки, обикновено най-купуваните/предлаганите/коментираните са най-надеждния избор.
Здравейте всички.Радвам се,че попаднах на този форум изчетох поне 50-60 страници и понаучих някои неща,за което съм адски доволен.Та сега по същество![]()
От седмица имам 42ZV635D ,купих го от Аутлет-а в ТМ на бул.В.Вазов в София.Наистина малко, не много стар модел от 2009г.,но ме радва,че по характеристики и параметри не отстъпва на новите модели телевизори.Та имам няколко питания и знам,че тук ще ми помогнете.
Понеже още нямам кабел за свързване PC/TV исках да изгледам един BlyRay филм.Поканих едно приятелско семейство снощи да погледаме и понеже той има външен хард диск(500ГБ),го помолих да дръпне няколко филма.Вкарахме външния хард в USB-порта на TV-то,обаче никаква реакция.USB-порта работи,защото от GSM-а ми и флашката няма никакъв проблем да се свържа към TV-то.Попаднах на мнение в нечий форум,че проблема може да идва от това,че хард-а е много голям и трябва външно захранване,а дали е така?
Другия ми въпрос е какъв кабел трябва да взема,за да свържа компютъра си или лаптопа за да гледам свален филм?Днес обиколих 2 магазинчета в квартала и ми предложиха този кабел (или нещо подобно) http://llcomputers-bg.com/wp-content...l_cable_MF.jpg
Плюс и още един за аудиото,което няма оплакване,но дали това са кабелите? Дали не трябва кабел за свързване към HDMI на TV-то?
И последен въпрос,за сканиране за още програми,правих много опити,но безуспешно.Правя всичко,както е описано в темата,да се сложи на държава Германия, да се избере пълно сканиране,но без резултат.Тук въпроса е,че съм с Булсатком,как трабва да процедирам,да го изключа и да свържа антената или как?
Много ще съм благодарен на отговорилите на моя въпрос. Също и ,ако има някъде линк с настройките на картината,т.е на отделните режими Auto Wiew, Dynamic,Movie и т.н на кои степени трябва да настроя Яркост,Цвят,Нюанс и др.
Благодаря ви с уважение Емо.
Welcome !
Колко усб има този ТВ и какво пише в упътването - не е ли указано какви източници къде точно трябва да се включат ? Външен 3.5" хард иска външно захранване , освен ако си няма собствено , има по-голяма консумация от 2.5" харддиск !
Какви изходи имаш на видео картата - VGA , DVI , HDMI , S-видео ? С този примерен кабел ще пуснеш само картина , за звука ти трябва отделен кабел !
Пробвай с Финландия ! През тунера на Булсата не става ли сканирането ?
freeqwerty,
Прочел си 50-60 страници от форума, но не си прочел най-основното - упътването на телевизора си...
Вграденият плейър поддържа само DivX до максимум 720х480 30fps. Не знам как смяташ да пуснеш Bluray с него.
Не си написал какъв е външния хард, който сте пробвали. Ако е 2.5" възможностите са: да иска повече ток от обичайното (това се среща много рядко, но пък Тошиба са си написали, че не се гарантира поддържка на абсолютно всичко), да има много файлове на харда, което отнема няколко минути да се прочете файловата структура. Ако е 3.5" си трябва външно захранване.
За Булстаком не разбрах какво се опитваш да постигнеш.
Обясни какво правиш - включил си КА модула с картата на Булсатком в телевизора ли?
Не си писал какви изходи има лаптопа ти.
Отново в упътването на телевизора ти си има картинка и указание точно какви кабели да се използват в зависимост от компютъра, който се опитваш да свържеш.
Обобщено на горенаписаното: Прочети упътването.
Изхода е S-Video от видео картата на компютъра има и още един,който е към монитора,същия е и на лаптопа.Първоначално публикувано от civica
Финландия я няма в менюто.Относно сканирането през тунера,как става,ако можеш да помогнеш?
Входовете на TV-то са тези: http://www.hifi24.pl/product/image/4...7e4162ceb4.jpg
Това значи ли,че не мога да подкарам BluRay филм от външен носител (Хард диск)? Относно какъв е харда,е 3.5Първоначално публикувано от Lance
А за Булсат-а,да включен си е към ТВ-то с картата и устройството.Незнам и аз какво се опитвам,защото прочетох,че някои са намерили по 200 канала и от горе с това сканиране за програми,но не ми е ясно,какво точно трябва да направя,защото на мен ми намира само тези,които са си от Булсат а са 77-8 програми.