Благодаря на hristoslav2
Благодаря на hristoslav2
В "настройки DTV">"настройка местно време" . Сподели малко инфо - как се представя на СД ,на ХД ,3Д -то как е? Кой модел имаш 40 или 46" и с каква матрица е , как е равномерността на подсветката?Първоначално публикувано от Lenc
40 инча - Незнам-не съм се занимавала 3D-нямам очила"настройки DTV">"настройка местно време" . Сподели малко инфо - как се представя на СД ,на ХД ,3Д -то как е? Кой модел имаш 40 или 46" и с каква матрица е , как е равномерността на подсветката-
Само сложих флашка с филм-субтитрите тръгнаха
В детската пак имам тошиба но 26 и е LSD-супер е
Недей да говориш че е перфектна с тази матрица! Сравни си бялото с някоя S-PVA матрица и ще разбереш колко ти е сив белия цвят! Но както и да е - все пак винаги съм бил на мнение че е важен субективния фактор - щом ти си напълно доволен, това е най-важното!Първоначално публикувано от boy123
Пак съм аз!
Имам много глупав въпрос, но ме извинете/жена съм/
TL 838 или TL 838G съм си купила от Техномаркет?
В книжката е без въпросното G а в каталога в интернет на Техномаркет е със "G"
Има ли уловка
Ще проверя какво пише отзад на телевизора и утре ще ви пиша
На всички студенти -бивши и настоящи-ВЕСЕЛ ПРАЗНИК
"G - Germany и останалата част от Европа /без *****, Франция и Британия/"
Буквата в края се отнася за страната, за която е предназначен тв.
Така, че най вероятно сте си купила "G"
Не е зле да прочетете 1-ва страница на темата има доста информация, която ще ви е полезна.
Програмата "Bulgarian on air" от доста време върви като тест таблица с цветни ивици и на нея бялото си е снежно бяло,черното-абсолютно черно.Наистина съм доволен от телевизора,без да му правя реклама. Вярвам,че PVA матриците са по-добри,щом е такова всеобщото мнение,но при мен изигра роля тройния компромис - да има Интернет,сателитен тунер и да е около 1000 лв. Този модел отговори на критериите,затова го купих.Първоначално публикувано от brabusbg
![]()
В Япония пуснаха 55X3 само за $ 11,000 (или 8300 евро) цена.
http://www.toshiba.co.jp/regza/lineup/x3/index_j.htm
55X3 и 55ZL2 са едно и също нещо.
Един телевизор 55 инча с резолюция [2D] 4K2K [4096 × 2160], процесор CEVO, Direct LED с 224 зони за контрол и най-важното от всички производителност на 3D изображение без очила - 1280 × 720.
начална цена за Европа - 8.000 €
Здравейте!
Взех си тв TOSHIBA 32TL838G . В общи линии съм доволен, но имам забележка към цветовата гама и трябва да правя допълнителни настройки за да докарам по-естествени цветове. Някакъв зелен отенък се набива в очи. Имам и един 19 инча Samsung и като ги сравнявам, Samsunga дава по-естествени цветове, въпреки че е обикновен LCD, а би трябвало да е обратното, но не е кой знае какъв проблем. Както и да е.
Имам някои въпроси за телевизора и ще съм благодарен ако ми помогнете. Имам подвижен хард и като го включа в USB-то върви почти всичко, но субтитри - не. Четох в началото на форума за някаква програмка която преобразува субтитрите и може да се показват. Важи ли и за този телевизор?
Друго което ме интересува е дали мога да извадя звук от USB-то през уредбата ми. Свързана е със SCART с тв-то и вади звук само от телевизионна програма. От USB не ще. Нито от HDMI. Дали трябва да го свържа с някакъв аудиокабел или просто от тези входове няма начин да извадя звук от друго място освен през телевизора.
Благодаря предварително
P.S. Кабелната ми е с цифров приемник, който е включен в тв-то през HDMI. Когато я пусна ми излиза някаква дата и час които нямат нищо общо с настоящите. Четох във форума че можело да се промени през DTV настройки, но това не е активно в менюто ми, може би защото не съм настройвал цифрови канали а само аналогови, защото съм с цифров приемник. Някакви идеи как да променя часа? (Не, че е фатално. Стои само в началото за около 30 сек.)
На коя кабелна си ,че ползваш техен СТБ? Пъхни кабела в ТВ ,намери някоя програма и си настрой часовника. С какъв панел е ? Виж отзад на белия етикет коя е буквата /спр. 1 стр./ .На какъв режим на картината си го сложил? Звук би трябвало да имаш през оптичния изход /дори 5.1/. Ако е през HDMI ,трябва и уредбата ти да има HDMI вход ,а тв ще го свържеш на HDMI входа ,на който имаш обозначено ,че връща аудио /обикновено 1/.
На "близу" съм. Но мисля да си сложа СА модул и да елиминирам приемника. Така че, ще вадя звук и от цифровите канали през уредбата, но от USB-то не знам как мога да го направя. Уредбата ми има SCART и чинч входове но не знам от къде да пусна кабел от телевизора за да има звук от това което пускам през USB.Първоначално публикувано от svetlio1
Буквата до серийния номер е К, което би трябвало да значи , че матрицата е на Samsung. Сложил съм го на стандартен режим, но се наложи да го донастройвам. Другите освен autoview са с малко нереални цветове. Не знам дали се дължи на кабелната, но и филмите , които пускам през USB или HDMI имат лек зелен отенък в сравнение с лаптопа ми, да речем, който е с led дисплей .
През изхода за слушалки с кабел стереожак-двойка чинчове ( струва 1-2 лв.)Първоначално публикувано от vessel
Като за начало сложи цветната температура поне на "4" ,че по-нагоре стават студени цветовете , а за повече търси в нета или експириментирай.![]()
Здравейте,
нов съм във форума но няма как, ще търся помощ
Преди два месеца купих тв Тошиба 32TL838 има опция за 3D но незнам какви очила да си купя и откъде. Дайте някакъв вариант на очила, защото ми е трудно да разбера какви трябва да са те...активни ли са пасивни ли...мъка. Ако има някъде каталог с цени ще е екстра. Благодаря предварително...
ИдейноПървоначално публикувано от boy123
Само че уредбата ми е 5+1 и се надявах да я ползвам поне като 2+1, но и така бива. Ще го пробвам.Мерси
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323544920[/time]_________________________________________________
Цветната температура? При мен е "студено", "топло" и "естествено". Иначе синьото , зеленото и червеното могат да се слагат на разни нива. Сложих зеленото на минус 2 и си поиграх с другите настройки и в общи линии биват нещата. Но странното е че съм гледал на друг Toshiba, LED, 100Hz (сега не си спомням точния модел) и там не трябваше никакво допълнително настройване, картината си беше перфектна. Затова реших да е точно тази марка и в началото доста се подразних от цветовете на моя. Но нещата се понадеридиха. МерсиПървоначално публикувано от svetlio1
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323548518[/time]_________________________________________________
Доколкото знам трябва да са същата марка като телевизора. Виж в техномаркет. Те продават тошиба. Най-добре питай на място и искай да пробваш.Първоначално публикувано от crazytop