Е, явно моят стар бюджетен модел е с повече опции за настройка -сложи го тогава на warm или използвай режимите Hollywood 1, Hollywood 2 .А уредбата ти няма ли оптичен вход?Първоначално публикувано от vessel
Е, явно моят стар бюджетен модел е с повече опции за настройка -сложи го тогава на warm или използвай режимите Hollywood 1, Hollywood 2 .А уредбата ти няма ли оптичен вход?Първоначално публикувано от vessel
Hollywood 1, Hollywood 2 са ми доста безцветни с кафяв отенък, но на "стандартно" си напаснах в общи линии настройките. А уредбата ми е старичка и има само SCART и чинч. Ще пробвам на колегата съвета през слушалкитеПървоначално публикувано от svetlio1
Първоначално публикувано от crazytop
цена
http://www.technomarket.bg/products/...02g-3d-glasses
Очилата за модели WL8ХХ, YL8ХХ и TL8ХХ
TOSHIBA FPT-AG01G или TOSHIBA FPT-AG02G
http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...G01G_3D_Brille
http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...G02G_3D_Brille
Wireless Dongle WLM-10U2- Compatible with all models except the TL838/868G and RL838G modelsКод:model ширина височина дълбочина тегло с батерията вид батерия живот на батерията Време за зареждане чрез USB порта на вашия телевизор TOSHIBA FPT-AG01G 180,6 mm 45,7 mm 171,1 mm 60,9 g Lithium Ion CR2032 75часа - TOSHIBA FPT-AG02G 173 mm 42 mm 173 mm - Lithium Ion 35 часа за 23 часа
http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...ireless_Dongle
Wireless Dongle WLM-20U2- Compatible with models RL838-Serie, TL838/868-Serie
http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...ireless_Dongle
Хора дайте акъл.Взех една TOSHIBA 46TL838G.
Първия ми въпрос е има ли някъде къде да видя оптимални настройки на картината.
Втория и по-важния е че имам проблем с изкарването на звук от PC-то на телевизора през HDMI???
Значи кабелната ми е на Coolbox и е вързана през HDMI и няма проблеми.Звук си имам.
PS3-ми е вързана през HDMI и пак няма проблеми, имам си звук.
Пусна ли лаптопа ми вади само картина , но не и звук.DELL 1564 с Win 7-ца съм.
Предполагам , че трябва да бърникна нещо в настройките на звука на компа, ама нещо не мога да намеря какво.Някакви идеи?
Мерси предварително
Аз съм със същия Дел и 7-ца -в контрол панела ,хардуер и саунд , саунд -menage audio devices .
Да ,да и аз го намерих ама благодаря все пак.Всичко е екстра.Я кажете къде да видя препоръчителни настройки на картината за TOSHIBATA 46TL838GПървоначално публикувано от svetlio1
Потърси в нета ,но ме съмнява да намериш -още е нов модела. Я кажи как се справя на СД ,ХД и 3Д и с какъв панел е /на стикера отзад каква буква има -ако видиш в сервизното ,още по-добре/.
Да ти кажа засега от SD-то съм разочарован.Учочнявам че досега съм гледал на 29` CRT телевизор с кинескоп, и изведнъж прехвърлям на 46`.Струва ми се че не е достатъчно контрастен.Обаче като взема да увеличавам контраста и т.н. се появяват едни неприятни ...как да го кажа...като снежинки около образите.Все едно си пуснал някой рипнат филм с по-ниско качество.Незнам как точно да го обясня.Първоначално публикувано от svetlio1
Много и зависи кои канали гледам.Значи примерно на ТV 1000 картината е значително по-добра отколкото да кажем на Канал 3.
Има разлика и дали гледам новини или филм на една и съща телевизия.На филм е значително по-добра картината.Може би аз си внушавам , незнам.
За HD сигнала нямам забележки.Идеално е.
Четох назад че се коментираше ъгъла на гледане.Да ви кажа, моето впечатление е че има доста голям ъгъл на виждане.В смисъл не потъмнява екрана.Относно панела и стикера ще кажа малко по-късно като се прибера и ще погледна.
Я кажете дали ще мога да подкарам Blu-Ray филм от външен хард през player-a на Тоshiba-та?
И аз имам същият Тв 46TL838G от два дена, точно от SD сигнала пък съм очарован, по добра е от плазмата ми панасоник 42 инча от преди две години.На цифрова кабелна съм,и даже се чудя как дори и от близо няма пикселизиране и размиване.
Досега не откривам обаче откъде се изключва overscan- а,виждам го че е включен на HD каналите, по местоположението на логото.
Няма как досега да си гледал 29" CRT и изведнъж на 46" LCD СД сигнал да ти хареса - експериментирай с настройките -намали остротата ,пробвай различни стойности на DNR и MPEG NR /това само за СД/ -след няколко дена ще привикнеш .От цифровия тунер ли гледаш или от външен СТБ ? За стикера виж на 1 стр. в темата. Не съм запознат с възможностите на вградения плеър , но май тая година няма проблеми с mkv файлове,а за BD iso няма да стане .
П.П. ivan1 не се знае как е кабеларката му ,а и ако гледа аналогова... За смяна на режима би трябвало да имаш бутон на дист. у-е /погледни си упътването/ -при мен е иконка с екран и две стрелкички.
П.П.2 Сега видях -горе до бутона за 3Д е при теб.
Значи малко съм учуден, тъй като отзад на капака на ТВ-то след серийния номер буквата е "К". Това би трябвало да значи че е с S-PVA матрица на САМСУНГ.А в същото време на първата страница пише че 46-ците на ТL серията са с матрици на А-MVA на AUO.
Я кажи с какви настройки си.Телевизията ми е на Coolbox с външен СТБ.То реално на Coolbox телевизията им идва по оптичния кабел за Интернет-а.И аз имам същият Тв 46TL838G от два дена, точно от SD сигнала пък съм очарован, по добра е от плазмата ми панасоник 42 инча от преди две години.На цифрова кабелна съм,и даже се чудя как дори и от близо няма пикселизиране и размиване.
Досега не откривам обаче откъде се изключва overscan- а,виждам го че е включен на HD каналите, по местоположението на логото.
Аз при мен виждам пикселизиране и мажене ,най-вече на надписи и букви, ама пак казвам че не съм виждал други 46 -ци как бачкат на SD сигнал така че нямам много база за сравнение.
В доставчика е проблема ,няма как да се елиминира ниския битрейд.
Първоначално публикувано от hristoslav2
Благодаря за отговора, ще отида да ги погледна направо в магазина тези дни
Абе тази година Тошиба станаха като Самсунг не знаеш къде какво ще сложат . Добре е поне ,че си го пише на стикера панела. Радвай се ,че е S-PVA на Самсунг , защото иначе AUO имат по-лош ъгъл , но само толкова като минус.Първоначално публикувано от pasaden
Я кажете кой от операторите доставя най-добър сигнал?Близу, Булсат...?Първоначално публикувано от svetlio1
Аз съм от Пловдив.
Също така дали мога да ползвам тунера на Тошибата и да махна СТБ-то на Coolbox, че ми писна от различни дистанционни.
и ако става през тунера на Тв-то това ще подобри или вложи картината?