Страница 51 от 98 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследноПоследно
Резултати от 751 до 765 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

georgievbor , Пробвай да вземеш сигнала за "проблемния"директно преди тройния слитер и виж дали пак си пречат с плеара , защото са направили сложна връзка и може да се бъгва от някои компоненти в нея , примерно кофти сплитер .Евентуално можеш да махнеш сплитера и да вземеш сигнал от СТБокса , той трябва да има антенен вход и ИЗХОД , обикновенно те така правят връзката , освен ако не се налага затихване на сигнала .

2.  

3. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    georgievbor , Пробвай да вземеш сигнала за "проблемния"директно преди тройния слитер и виж дали пак си пречат с плеара , защото са направили сложна връзка и може да се бъгва от някои компоненти в нея , примерно кофти сплитер .Евентуално можеш да махнеш сплитера и да вземеш сигнал от СТБокса , той трябва да има антенен вход и ИЗХОД , обикновенно те така правят връзката , освен ако не се налага затихване на сигнала .
    ОК, ще опитам. Само да поясня, че от бокса, освен SCARTA пуснаха и един кабел от изхода отново към основния телевизор. Един вид маса, за да елиминират "бученето" при намален звук. Наистина по този начин "бученето" спря. Досега бях на Булсат и това "бучене" беше малко дразнещо.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Аз искам също да попитам, понеже съм закачил PC-то към ТВ-то, кой е най-удачния вариант за да пусна аудиото? Проблема при мен, е че от компютъра имам само DVI-D, който с преходник влиза към ТВ-а през HDMI-a, но без аудио и трябва да пусна през друг канал аудиото. До сега това го правех със стерео чинчове, но на Тoshibat-a няма такива входове а само стерео букса и оптика. Ако си взема един кабел стерео към стерео дали ще тръгне аудиото?

5. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Аз съм с този - http://www.technomarket.bg/products/...shiba-32av833g и съм доволен.
    Моя както виждаш е на същата цена, НО пък е с по-ниска резолюция.
    От Карфура го взех.Гледам си филмчета със субтитри...случва се да не прочете някой avi.Лошото е, че на тази цена не чатат DTS.
    Вече няколко месеца Тошибата работи от сутрин до към 03-04 часа т.е. почти не се спира и не е правил проблем досега.
    Бавно реагира от дестанционното и не хваща много отдалеч...общо взето това са му минусите.
    Благодаря на InternetZombie за коментара му.

Сега дилемата е: LCD-FULL HD или LED LCD-HD READY. Пък и разликата в динамичния контраст е доста голяма: 45 000:1 за LCD-то и 3 000 000:1 за LED LCD-то. Стаята в която ще стои ТВ-то е с източно изложение, т.е. до обяд слънце. Днес ще видя и конкуренцията какво предлага в този ценови диапазон.

6. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте отново, снощи не съм спал цяла нощ, нещо като не мога да направя направо сън не ми дава та успях да си пусна 3Д-то обаче през HDMI на лаптопа, през USB не иска. Сега 3д-то върви но защо картината е така замазана точно 30 секунди и си като опиянен аз съм гледал преди 3д нищо общо с това ?? Нещо пак ли бъркам някъде в настройките ?

7. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от lex_luthor
    Здравейте отново, снощи не съм спал цяла нощ, нещо като не мога да направя направо сън не ми дава та успях да си пусна 3Д-то обаче през HDMI на лаптопа, през USB не иска. Сега 3д-то върви но защо картината е така замазана точно 30 секунди и си като опиянен аз съм гледал преди 3д нищо общо с това ?? Нещо пак ли бъркам някъде в настройките ?
    Какво 3д по точно се опитваш да пуснеш....и как го пускаш......че така не става ясно какво точно правиш и защо ти е размазано.........

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

Извинявам се, бях се ядосал и затова не съм описал точно какво правя.

Телевизора ми е както бях писал по-горе Тошиба 40TL838G, който съответно си е с активно Side By Side 3D, свалих два филма от Замунда Аватар (картината е една до друга) и Рио (картината е една под друга), така значи свързвам си лаптопа и телевизора чрез HDMI, който май е 1.4 , защото на опаковаката си пише, че си е за 3D и стартирам филма, чрез KaPlayer, след това си нагласям от на дистанционното бутона за 3D вида на 3D-то и това е общо взето пускам очилата.
    Аватара някакси се гледа, дори и да има някакви сенки влачещи се след образите но Риото направо виждам тройни образи, пробвах и с двата чифта очила

Друго, което ми направи впечатление е, че картината е някакси сбита, отстрани, отгоре и отдолу има черен фон. Това е само при 3Д-то
    Трябва ли да е напълно тъмно в помещението докато се гледа 3Д ?

10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Каква е разликата между двата модела на Тошиба:

http://www.technomarket.bg/products/...shiba-55wl863g

http://www.technomarket.bg/products/...shiba-55wl753g

и по-специално какви екстри в повече предлага по-новия модел TOSHIBA 55WL863G в сравнение със стария TOSHIBA 55WL753G...

Ще се радвам да прочета всяко едно мнение

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от polki

и по-специално какви екстри в повече предлага по-новия модел TOSHIBA 55WL863G в сравнение със стария TOSHIBA 55WL753G...

Разликите са толкова много ,че трябва доста време да се изброят , а и 753 вероятно е дългоработила мостра . Иначе е много добър модел , но 863 е с доста много предимства има и 3D , сателитен тунер,PVR и още....

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

ОК. Успях да вляза в сервизното меню, но според инструкциите след натискане на бутона "9" и на втория ред трябва да има инфо за часовете на работа, но аз такова нещо не видях, дори прегледах всички менюта и подменюта. Може ли някой да ме насочи какво обозначение да тарся там? И как мога да направя някакъв тест за цветовете защото и тази функция не работи, според инструкциите?
    Прегледах сервизното меню поне 3 пъти и никъде не мога да открия, инфо за времето на употреба. А и в и-нет има само как да се влезе в сервизното меню. Моля ако някой е работил с това меню на конкретния модел(40WL768G) или подобен да помогне.

13. Тук е от
    Dec 2011

lex_luthor,Честито, часът и дата телевизора автоматично си ги сверява от цифровата , остави няколко минути на БНТ , от менюто трябва да може само да се измества часовия пояс.

serpentiny
    , Честито и на теб, как точно се влиза в сервизното меню е описано в началото на темата , като влезеш не пипай нищо друго освен проверката за часовете работа и евентуално можеш да пуснеш цветните заливки за проверка за блокирали пиксели .
    20 мин. седя на БНТ и все същия час показва (TL838G)
    Между другото, на част от каналите показва друга часова зона, разликата от 1 час.
    Когато сверя БГ програмите с нашето време,на останалите канали часа се променя с 1 час напред и обратното

Поздрави

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Този http://www.technomarket.bg/products/...shiba-40tl838g дали е хубав като качество ,цена и характеристики.Ще се гледа кабелна и спорт и филми от торентите.Със кабел ще го свържа към комп.И каква е уловката на това изплащане за 6-10 месеца без лихва,без такса само 10% първоначална вноска.Става въпрос за Техномаркета.

16. Тук е от
    Dec 2011

Аз от 2 дена съм с такъв телевизор, качестовто поне на мен ми харесва, това което не ме кефи е 3D-то получават се едни сенки, който ме дразнят много, може и да има начин да се оправят за сега не знам. Като цяло за скромното време от което го имам и спрямо цена-качество съм доволен !!

Относно лихвите запомни едно: Няма безлихвен кредит, сега врътката не знам точно каква е но я има голяма такса обслужване я нещо друго !!

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от polki

1. - Разликите са толкова много ,че трябва доста време да се изброят
    2. - а и 753 вероятно е дългоработила мостра .
    3. - но 863 е с доста много предимства има и 3D , сателитен тунер,PVR и още....
    1. - е колко време ще трябват на един компетентен човек да напише предимствата на единия телевизор пред другия ............. сигурно не повече от 5 минути
    2. - може пък да се намери бройка която не е работила като мостра
    3. - според вас за тези предимства които сте изброили (има и 3D , сателитен тунер,PVR) струва ли си човек да плати 1000 лв. повече???

ако искате да сравним два други телевизора на Тошиба:

TOSHIBA 46WL863G с цена от 2800 лв. -> http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46wl863g и

TOSHIBA 46TL838G с цена от 1500 лв. -> http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46tl838g

минимални разлики в характеристиките и фрапираща разлика в цените им ..................... може да се вземат два телевизора вместо един

не разбирам от телевизори и ми е интересно как бихте обяснили тези несъответствия (според мен)

18. Тук е от
    Dec 2011

Да точно това е непременно си го купи като защита поне! Нещо до уточним от къде взимаш сигнала за СТБокса и откъде взимаш за телевизора и как гледаш цифровата с САМодул или цифровите канали са ти свободни ?
    ПП. Пробвай да включиш кабела директно само към новия ти телевизор, като разкараш всички други връзки и виж дали пак има проблем
    А това дали няма да свърши работа? - http://tpetrov.com/search.php?prod=K...B%2FM-USB%2FF. Идеята е флашката да се вкл. в него, хем ще бъде по-удобно, че няма да се чекна всеки път отзад на телевизора:-)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 51 от 98 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе