Чети /има описани най-честите проблеми и причините /и ги натискай да си оправят бакиите.
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,42823.0.html
Чети /има описани най-честите проблеми и причините /и ги натискай да си оправят бакиите.
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,42823.0.html
Колеги, някои правил ли е връзка между TOSHIBA 42SL863G и HOME CINEMA със SCART кабел?Питам,защото не мога да извадя звук от ТВ-то към дом. кино с този кабел.Обратно работи без проблеми.Киното е марка AIWA AVJ- 77X.Телевизора е свързан към Булсатком ZHD100 и HDMI кабел.Дали да не използвам изхода за слушалки на ТВ?
И аз съм вързал ресивър-усилвател СОНИ към изхода за слушалките на ТВ. Усилването на слушалките и самия ТВ е отделно.През усилвателя вади страхотни басове,от самия ТВ звука е малко "тенекиен".Първоначално публикувано от bo4eto
А защо не вземеш звука директно от ZHD100 ?
Здравейте колеги,
на крачка съм пред купуване на ТВ. След дълго четене по темата се спрях на тези два модела - 42SL863G и 40RL838G. Към момента втория е на на промоция в Техномаркетите с 5г гаранция. Единственото което ме притеснява е липсата на Resolution+. Няма как и да се сравнят двата модела, защото сигнала който им пускат по магазините е перфектен (не е СД). Та питам за мнение - толкова ли е видима разликата и е от значение тази екстра за СД сигнал?
Разликата в цената е 100на лева.
Ако може някой да каже и матриците какви са, защото не съм много запознат.
Приемам и алтернативи на цена до 1100 - 1300.
Също така ми прави впечатление черния цвят - дори и при най-ниския клас на Самсунг имам чувството, че е много по-наситен и "жив" дори от най-добрите модели на Тошиба - това така ли е наистина или е мое внушение?
Благодаря предварително.
ПС: А това голямо време на реакция при Тошибите с/мо всички останали други марки от голямо значение ли е ако се гледат динамични спортове.
Ти по-скоро не се притеснявай дали има или няма Resolution+, защото матриците им са тотално различни, и (поне в моите очи) и картината е тотално различна. Няма да казвам коя на мен ми харесва, и коя не ми харесва, защото трябва да отидеш сам да си ги видиш. За да елиминираш проблема с перфектния сигнал, занеси си една флашка с неща по избор. Плейърите им поддържат повечето формати.
Не мисля и че е необходимо да знаеш точно с какви матрици са. Важното е кой на теб ще ти хареса, пък по форумите да си пишат каквото си щат.
Относно "наситения" и "жив" черен цвят при Самсунг - ако говориш за моделите с гланцовите екрани - да, наистина са впечатляващи, основно заради този гланц. Виж в някой магазин Тошиба SL733, VL733, VL753 например - и те са с такива гланцови покрития и съответно много впечатляват.
Времената за реакция може въобще да ги забравиш - първо данните от производителите нямат нищо общо с реалността, второ - това е нужно да се знае само ако ще играеш игри.
Здрасти icoair ,
Аз бях в твоето положение до преди 2 дни, когато най-накрая си купих Toshiba 40RL838G. Както и по-горе съм писал, досега нямам никакъв опит с LED,LCD или плазма, при мен колебанието беше м/у този телевизор и Samsung D5000, като изборът ми се определяше от чисто естетични съображения - рамката на матрицата и покритието - матово / гланцово. В събота двата телевизора бяха разположени един до друг в магазина и имах перфектния случай да направя сравнение. Действително картината на Samsung беше по-наситена и черното по-впечатляващо (според продавача защото и на двата вървеше демо на Samsung ??????), но според мен причината е, както казва и LanceLink, в гланцовото покритие на Samsung.
Аз в крайна сметка избрах Toshiba поради:
Гаранция 5 години (това всъщност е застраховка на Unica, на стойност 111 лв., която е включена в промоционалната цена)
По-ниска цена - в момента е 1'149 лв.
S-PVA матрица на Samsung ("К" буква на стикера на задния панел)
В къщи като се прибрах и пуснах цифрова тв. от кабелния доставчик, нямам никаква забележка по картината - за мен е идеална.
Колеги, бихте ли споделили последователността при ъпдейт от флаш памет/ Toshiba 42SL863G /.
до LanceLink
мерси за отговора, но мен ме интересуваше точно според теб или някой друг, който е на "ти", с този тип телевизори и матрици, защото имам подозрението че с моето "нетренирано" око колкото и да гледам, няма да мога да преценя на място, а чак след като направя избора си....но уви вече ще е късно.
Би следвало по-високия клас 42SL863 да е с по-добра матрица.....или не.
А колкото до времето за реакция да разбирам ли от отговора ти, че данните на Самсунг и др. производители не са реални и силно компрометирани. (питам те защото имам желание да тествам някой класически "шутър" и на ТВ-то. Не че ми е малък монитора). И според теб ще го има ли гадния ефект на забавяне, ако избера Тошиба примерно пред Самсунг? Видео картата ми е доста добра с ДVI + HDMI изход.
Да, данните от всички производители относно контраст и време за реакция са абсолютно неверни. Дълго обяснение: за реакция дават напр. gray-to-gray на матрицата, което обаче има съвсем малко значение за общия лаг, а за контраст дават напр. измерено от 0ftl черно, което става, напр. защото при подаване на черен сигнал телевизорите им си изключват екраните. Да не говорим, че нищо не се дели на нула, ама нейсе...
Матриците на Тошиба 42SL са AU Optronics и на мен въобще не ми харесват, тъй като картината е с много много слаб контраст. Тошиба 40TL са със Самсунг матрици, и въпреки че са далеч от апогея на телевизорите 2011 г., поне имат добър контраст.
За точни резултати за лаг, ще трябва да се поровиш из интернет, напр. http://www.dday.it/redazione/3298/DD...ione-2011.html
Както виждаш, резултатите са от април месец. Аз поне за тези Тошиби досега не съм видял измерен лаг някъде из нета.
http://fget.dl.toshiba.com/manual/in...nstruction.pdfПървоначално публикувано от wl88
http://fget.dl.toshiba.com/manual/in...nstruction.pdf
Матрицата е AUO ,наистина при гледане под голям ъгъл екрана е като "замъглен". При нормален зрителен ъгъл картината си е перфектна. Няма абсолютно никакво забавяне на картината нито на СД нито на ХД канали (с Булсатски приемник) и при най-бързите сцени.Първоначално публикувано от icoair
Възпроизвеждането на ХД видео от USB също е отлично (изключвам липсата на субтитри,които така и не тръгнаха на моя Тошиба),но работи прекрасно с Home media server в мрежа с компютъра.
Благодаря на всички за отговорите, много ми помогнаха и ще ги имам предвид при избора си.
Все пак кво толкова - нали е просто един телевизор.
Най-важното е теб да те кефи!
Здравейте!
Вече няколко седмици се кефя на тошиба тл 838 -цената от техномаркет1273-перфектн картина
незнам как да си настроя часовника -някой би ли ми пратил на български ръководство за употреба