Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 125

Малко въпроси за Windows 7

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #31

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    1. колкото и да ти се иска, 4-те ти гиги рам НЕ СЕ използват от 32-битовата ти операционна система. виждат се, но не се ползват

    2. дразнещото надписче е, защото си с бета версия, а не с финална. особеното на бетите на win7 е, че всички вкупом ще спрат да работят както следва:

    "Starting on March 1, 2010 you will still be able to use Windows 7 RC, but it will automatically shut down every TWO hours.

    The Windows 7 RC will officially expire on June 1, 2010"

    3. премахването на досадното надписче става с помощта на http://www.google.com/search?q=windo...rchBox&ie=&oe=

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    29
    #32

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    Уиндоуса ми не е бета версия.При стартирането на операционната система ме пита дали да ползва приложението,по горе споменато от мен;4gb-7600.rtm.x86,или да се стартира нормално.При нормално стартиране проблемът го няма.Забравих да добавя в предният ми пост че пробвах и с Remove Windows 7 Watermark,но ефект никакъв.А дали има ефект това приложение,немога да кажа,но ще взема още 4 GB рам от приятел,просто за пробата,и тогава вече ако работи ще се види разликата.А операционна система x64 не ползвам само заради един тв тунер,който неможах да подкарам на x64,а го ползвам ежедневно.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #33

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    мдааа... това било нещо различно от това, което си мислех, че е

    интересни неща прочетох на http://www.unawave.de/windows-7-tipp...r.html?lang=EN , колкото и да е любопитен фактът, че го намерих след ровене, а не веднага

    за момента не се наемам да твърдя доколко е вярно или невярно, но шотовете и малката, но нова за мен информация, че по някое време в миналото адресирането на рам-а от 32 де факто е станало 36-битово, ме карат да полюбопитствам повече...

    ще видим какво още ще изскочи като инфо, но за проблема ти ясно е казано: " This currently doesn't work - or only with Russian watermarks"

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    29
    #34

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    Проблемът е решен.Ето с ТОВА лекарство.Благодаря за инфото.Утре ако остане време ще пробвам с 8 GB рам,и ще споделя резултатите.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #35

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    Гледам като продават нови лаптопи примерно с качени на тях Виста или Уин 7 - пишат че имало възможност за даунгрейд на Уин ХР.
    Защо? Все още ли ХР е по стабилен от Виста и Уин 7? И струва ли си човек да мине от ХР на Уин 7?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    457
    #36

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Гледам като продават нови лаптопи примерно с качени на тях Виста или Уин 7 - пишат че имало възможност за даунгрейд на Уин ХР.
    Защо? Все още ли ХР е по стабилен от Виста и Уин 7? И струва ли си човек да мине от ХР на Уин 7?
    Новия Уин7 все още не е навлезнал толкова масово и липсват драйвъри за много устройства, като принтери, скенери, камери и т.н.
    Даже е напълно възможно Уин7 да не успее да разпознае всички хардуерни устройства при някои лаптопи например.Хората знаят за този проблем и не е случайно това, че са дали на потребителите опции за даунгрейд! ХР-то е много по-масово и за него има много повече писани програми, игри и драйвъри!

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    2,081
    #37

    Re:Малко въпроси за Windows 7


  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #38

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    категорично не съм съгласен, че липсват драйвери за МНОГО устройства!
    за някои - да, но за много - не

    ХР не е по-стабилен от 7 в нито едно отношение, като пробито сито е откъм вируси и единствената полза от него е, че работи на машини, на които 7 би бил малко тромав (примерно селерон 700 с 256 рам )

    липсата на драйвери за лаптопските компоненти е съвсем друга работа. там целенасочено се създава липса, за да се продават нови и нови. оня ден се борих тъкмо с един такъв случай - вградено видео intel 82910gma на нетбук асус. няма драйвери, та няма... и накрая какво? драйверът за ХР, пуснат в compatibility с ХР и "run as administrator..." си заработи идеално

    "страхът" от 7 е породен от ужаса от vista. докъде основан, докъде не - тема на отделен разговор

    ...и най-често се тиражиран от хора със слаби компютри ...

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    457
    #39

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    Абсолютно съм убеден, че устройствата, които имат писани драйвъри за Уин7 са малцинство в сравнение с тези, които нямат....това го знае всяко хлапе! И не само устройствата - колко са игрите, които вървят гладко на Уин7...ами софтуерът?!
    За сигурността съм съгласен!ВсъщностУин7 е това, което Виста трябваше да бъде!Всички несъвършенства на Виста са отстранени в "новата" Операционна система на "Майкрософт" - Уиндоус 7! В 7-цата има усъвършенствани елементи на ХР и дори на 98! Аз не бих преминал още на Уин7...не и докато не достигне поне 50% от масовостта на ХР-то! На ХР-то му слагам един добър пакет за защита и Сичко спи...нямам нужда от Уин7 на този етап!

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #40

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    1. специално за 7 няма нужда да се пише драйвер, при положение, че има писан за виста. а освен това конкретно дадох и пример, в който драйвер за ХР си се слага на 7 и всичко е наред

    2. я по-скоро ми кажи коя игра НЕ върви гладко на 7

    3. кой софтуер НЕ върви гладко на 7?

    4. елемент на 98 в 7? я кажи някой...

    не се заяждам, но най-малкото ми е странно да дискутирам нещо с човек, който дори няма впечатление от това нещо от първа ръка. иначе за нуждата си донякъде прав. ако нямаш нужда от DX10, 90% от "принудата" да минаваш на 7 отпада...

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    457
    #41

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    Няма да спорим, то се дискутира с човек, който има поне малко представа и елементарни познания, иначе дискусията се обезсмисля!
    За 7-цата нямало нужда де си пише драйвър, понеже имало такъв за Виста...ми то ядрото на Уин7 е това на Виста...ама направо разцепваш мрака понякога! Откога Виста стана толкова масова?! Че тя дори не успя да достигне и 30% от популярността на ХР-то?! Ако за теб е НОВИНА това, че в новата 7-ца е вкарано най-доброто от 98, ХР и Виста, поне научи нещо.Всичко съм го написал без лоши чувства!Не целя конфронтация, още по-малко пък да се заяждам и то специално с теб.Когато преценя, че може да ми опонираш ще се върна в тези теми и пак ще говорим.
    На този етап обаче имаш нужда от повечко познания и опит.Успех!

  14.  
     
  15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #42

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    понеже си говорим културно, ще отговоря по следния начин:

    порових се в мненията ти във форума. 98+% са в климатиците, а другите са разпръснати, като тук-таме има и на компютърна тематика, примерно http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg367465 (еверестът ми е на маймуница), или http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg347374 (искам геймърска машина за 400 лв)

    знам, че не си писал с лоши чувства, но обясни ми как точно да приема... ммм, покровителствения ти тон относно липсата ми на, цитирам, "малко представа и елементарни познания"?

    кажи ми когато прецениш, че съм натрупал достатъчно познания, за да мога да ти опонирам равностойно

    м/у другото, популярността на азис в България е доста по-голяма от тази на Райна Кабаиванска, но надали това го прави по-стойностен, нали?

  16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    457
    #43

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    Ами не са ти ясни много нещата - визирам по-специално операционните системи.
    Не пиша в другите теми, понеже не са развити...тук се пише предимно за климатици.
    Бях предложил да развием един раздел на тема "сигурност и защита", но така и не срещнах разбиране...май ти писа нещо тогава, но така и си остана.Човек има желание, но като не среща разбиране и съдействие, какво повече да направи?!

    Доскоро бях най-дейния в популярни форуми, но вече се изморих да споря и да помагам за разни проблеми...то мрежата вече изобилства от енергийни вампири, които направо ти изпиват силиците.Ако в мен отново възкръсне мотивация и хъс обещавам много да помогна да развием и другите раздели!

  17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #44

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    добре бе, човек, просветли ме малко, започвайки с отговори (елементарни, като за мен) на въпросите ми:

    1. коя игра не върви като хората под 7, като причината е ОС, а не компа

    2. кой софт -------------------------------II-------------------------------

    3. специално писане на драйвери? ок, обясни ми защо трябва да има специален драйвер за принтер под 7, или за камера, или за скенер или т.н.? принтерът ще печата по-детайлно? камерата ще си вдигне фреймрейта? скенерът ще си вдигне и той резолюцията ли? кое фундаментално налага новия драйвер, след като функционалността на устройството е налице и под "стария" за виста?

    4. може би нещо не сме се разбрали за "най-доброто на ХР взето в 7". за не говоря за функциите copy/paste и т.н. функционалности, а за неща като примерно (зачекнато в друга тема) - адресирането на паметта, или управлението на батериите на лаптопите и т.н...

    5. въз основа на какъв опит със 7 си изградил становището си? или може би работиш в М$? не знам, просто ми е любопитно откъде такава категоричност и запознатост, при положение, че не знаеш защо еверестът ти бил на маймуница... може да си някакъв гуру в другите форуми, но тук не си демонстрирал познания, които биха ме накарали да ти повярвам на неподкрепено с факти изявление. не ме карай да броя колко от 194-те ти мнения са IT-related, но от вчерашното преглеждане на мненията ти видях не повече 10-ина, като в тях не блестяха познания (вкл. и за ОС), които да ме накарат да кажа "ок, прав си"

    ако желаеш да коментираме неща в конкретика - чудесно. предполагам, че преди това няма да се затрудниш да ми отговориш на повторно зададените въпроси, за да мога и аз да проверя твърденията ти на моя win7, който ползвам вече повече от 1/2 година (от появата на стабилна бета в нета)

  18. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    621
    #45

    Re:Малко въпроси за Windows 7

    Доскоро бях най-дейния в популярни форуми, но вече се изморих да споря и да помагам за разни проблеми.
    Аз лично бих те почакал.... да си отпочинеш
    Ако в мен отново възкръсне мотивация и хъс обещавам много да помогна да развием и другите раздели!
    Само искам да помоля да бъда предупреден предварително по надлежния ред ,за да сменя форума!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Малко въпроси за DOS и мрежа с Уиндоус!!!?
    От backinblack във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 20-06-14, 15:30
  2. Малко въпроси относно PlayStation 2
    От benzol във форум Конзоли за игра
    Отговори: 6
    Последно: 16-11-13, 08:13
  3. Отговори: 3
    Последно: 24-10-13, 10:10
  4. Малко въпроси за конфигурация
    От X-RAY във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 18-10-07, 20:14
  5. Малко въпроси за термини в прането...
    От mooncow във форум Бяла техника
    Отговори: 8
    Последно: 04-12-06, 12:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе