Ако не му дадеш точно подходящия хирен буут ЦД, трудно ще го намери.Първоначално публикувано от fXOrange
Старите нямат драйвър за сата контролери, а в най-новите няма най-цените програми.
Ако не му дадеш точно подходящия хирен буут ЦД, трудно ще го намери.Първоначално публикувано от fXOrange
Старите нямат драйвър за сата контролери, а в най-новите няма най-цените програми.
има си всичко, от което човек се нуждаеа в най-новите няма най-цените програми.
Незнам, аз дръпнах някакъв hiren's bootcd 14.1 в който нямаше Partition MagicПървоначално публикувано от fXOrange
![]()
ми има други подобни джаджи, пък ако ти трябва точно партишън маджик на всяка цена, кво ти пречи да си го пуснеш един път под мини xp, дори да го няма в самата четиринадесета версия.
Примерно най лесния начин, зареждаш 14, после слагаш диска на 10.1 ( мисля че в него го имаше) и го пускаш от него.
Има и друг начин, само няма да обяснявам как става, щото е дълга и широка, как да си добавиш в 14 всичко липсващо, вземайки го от старите версии.
И аз си мисля, че този вариант със свалянето на харда и форматирането на "С"-то му на друг компютър е най-лесния и бръз начин.
Свали харда, виж някой приятел дали няма външен диск за съхранение на данни и ако имаш такъв приятел, разглобете кутииката, сложете вътре твоя диск и му форматирай С-то. Ако нямаш приятел който да разполага с такова нещо, остава варианта да си купиш кутиика, продават ги отделно и не са скъпи или в най-близкия сервиз да ги помолиш само да ти форматират С-то. Колкото и да ти поискат, ще е по-малко от това да си купуваш кутиика и като си го сложиш после на мястото, вкарваш инсталационния диск в двд-то и бъстър копче! Той като не намери ос на харда ще буутне от двд-то.
Не съм сигурен че ще търси от оптика. Незнаете как е заключен биоса. Ако е казано само от Hard Drive, как ще пусне DVD-то ?
Говорите неща без да сте сигурни в тях. На теория става, ако това в учебниците ако ставаше и в практиката - ехеееееееее
Истината е ч етряабва или да се ресетне биоса както съм му казал или да се намери компютърна конфигурация с подобни параметри и да се пусне инсталацията там.
Малко нова информация и нови опити. За съжаление безуспешни, но все пак... Записах Hiren's Boot CD-то. Пуснах си мини ХР-то. Заредих си BIOS Password Generator-а. Излезнаха ми няколко вида BIOS-a там. Избрах си моя - Compaq HP (според Everest). Казва ми, че след 3-тия погрешен опит за въвеждане на паролата ще ми изпише някав код, който трябва да го въведа в генератора и той ще ми преизчисли паролата. Ето и въпросния генератор с гореописаното - ТУК. Да бе ама след третия път не ми излиза никакъв код. Излиза ми ТОВА. Това си е чисто и просто On-screen keyboard - тук мога да въведа още веднъж парола и при положение, че не е вярна ми казва, че системата е блокирана и трябва да натисна Power бутона, за да рестартирам системата. Както се вижда в описанието на начина за разгадаване на парола на BIOS Generator-а е даден проимерен код, който подозрително прилича на серийния номер. Точно 10 знака са. Реших да пробва със серийния номер - генерира ми там парола и направо си бях повяървал, че съм октрил загадката - да, ама не! Пак не стана... Не намерих и начин да направя настройки на буутващите устройства от това CD. Може и да ми е убегнало. Реших да пробвам да сваля нов BIOS от сайта на HP и да ъпдейтна стария - туко виж станало нещо. Записах си го на буутабъл CD и си тръгна нормално. Да, ама точно като му цъкна ъпдейт и ми иска парола. Разбира се на друг вид екран, но все пак си иска парола. Всичко това съм го правил при изкаран HDD (добрече достъпа до него е лесен :D ), за да може да буутне диска. Зимам да се отчайвам напрао...![]()
Това не ми е идвало на акъл да се пробва с изваден хард и със сигурност значи, че е настроен като втори или трети буут от сидито, а не да са забранени другите буут-ове и горния ми вариант е приложим!
Сега ми идва и нещо друго на акъл да се пробва.
1) Вадиш диска, вкарваш инсталационни диск и като бутне от него и тръгне да зарежда, в движение закачаш харда(тука техно да каже дали няма някаква опасност за самия хард или нещо друго хардуерно, защото съм горил видео карта заради включване и изключване в нея на монитори без да изключвам компа).
2) Теглиш Parted Magic, това е линукс рековъри, като хирен, печеш на диск и като буутнеш пак по същия начин се зарежда в рама и си имаш всичко необходимо за рековъри. Закачаш харда тогава и има вероятност да го види. Форматираш С-то с Partition Editor(иконата му е на десктопа), рестартираш, но вече с инсталационен диск на уиндоуса в сидито и като няма ос на харда, със сигурност ще тръгне да бутва от инсталационния и от там нататъче чиста инсталация.
Тънкия момент е, дали биоса като е стартиран без хдд и в движение му се закачи, ОС ще може да го види!? Иначе всякакъв хардуер закачен в последствие на усб-то и такъв който си е на дъното го разпознава!
Чакай малко.
Заредил е от хирен !!!
значи има напредък
Може л ида не разпознава инсталационния като бутващ ?
backinblack
сваляш харда
правиш инсталация на друг комп с подобен хардуер.
връщаш го на лаптопа и само се дозасича различните драйвери.
елемнтарно и работещо !!!
Ама няма нужда да прави инсталацията на другия комп и да си отваря излишна работа с дозасичане на драйвери! Формат на С-то само на другия комп, връща си го в неговия и чиста инсталация! Ако успее да сработи и варианта след стартирането на Партед Магес или Хирен да закачи тогава харда и той да се атачне някяк си, нямя да има и нужда от друг компютър!Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
П.С. Междувременно, така за спорта, на мой компютър(не лаптоп) с лесен достъп до харда си направих експеримент. Изключих го, измъкнах му сата кабела на харда, стартирах партед магеса, зареди в рама, включих сата кабела на харда и....... нъц! Диска не се атачва никак си! Ще се атачне, но в кутиика от есктендед хдд на усб порта със сигурност!
Ако смятате, че е безопасно мога да го пробвам. До сега това не ми е идвало на ум. Иначе на този етап нямам друга машина под ръка, която да мога да разглобя и да вържа там харда такаче засега това не е вариант.Първоначално публикувано от backinblack
Виж това е външен хард диск и се връзва на усб-то! В тази кутиика има съвсем обикновен лаптопски хдд. Намери някой приятел който има такъв(без значение каква марка) външен диск, сложете вътре твоя, зареди си хирен или партед магеса и го мушни на усб-то и той ще се атачне като външен диск на който можеш да правиш каквото си искаш! Такива кутиики се продават и отделно без диск в тях, но не ми се рови сега за цени, но не са скъпи и ще ти трябва за по следваща инсталация по същата процедура като омажеш пак уиндоуса
Намерих още един лаптоп този път с лесен достъп до HDD-то. Само дето моя хард не може да влезе на мястото, защото има едни издатини за захващане на болтчета. Мисля утре да потърся SATA кабел и да пробвам да го свържа с кабели. Дано да стане. Да питам само какъв кабел ми трябва. От тези:
И двата ли ми трябват или само по-малкия (SATA-та). Ако ги търся и двата - как се води наименованието на по-големия?
и двата ти трябват ти трябват единият е за захранване по- големия има го в почти всяко ново компютърно захранване другият тънкият, червения е за данните.
Ето един евтин вариант на кутия за ХДД http://www.speedcomputers.biz/produc...-usb20-cheren/