Ако ще преинсталираш системата, помисли за Windows 7 pro..например [emoji1]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Ако ще преинсталираш системата, помисли за Windows 7 pro..например [emoji1]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Какво точно и е бъгавото, това е същата ОС, но с орязани функции. В инсталатора на windows 10, който е оригиналния на microsoft можеш да си избираш коя версия да инсталираш, не се теглят отделно. Дай подробна информация какво точно е бъгаво и защо мислиш така, къде си го прочел и така нататък или си пишеш наизуст просто? По-скоро проблема е хардуерен или в някой драйвер/софтуер за управление на подсветката. Родителите ми ползват лаптоп с лицензирана home версия на windows 10 и никога не е имало проблеми от 3 години и нещо насам.
Имам лицензиран Home и не го ползвам точно заради това че след ъпдейти е получавал бъгове, имаше и писано по нета тогава които са само на тази версия.Най бъгавата версия независимо на кой Windows, винаги е била Home.
На LTSC/LTSB няма как да минеш от друга версия, става само с чиста инсталация.
Между другото лиценза няма нищо общо с оригиналноста на копието, има единствено значение откъде е свалено и с какво е активирано
Този пост е редактиран от sony 1; 31-03-19 в 22:13.
Лаптопа си беше фабрично с тази версия, лиценза е вграден и сам се активира при инсталация. Преинсталирал съм го веднъж профилактично, не е имало проблеми след никое обновяване, което си го прави автоматично. Бъгове след обновявания има във всички версии, но това зависи и от хардуера.
При мене какви ли не проблеми имаше, сега се сещам още като взех версия 10 586 имаше проблем с повредени файлове като се пуснеше проверка cmd с администраторски права, проблема се решаваше след писането на един куп команди в cmd и чак тогава се инсталираше нещо което липсваше в Home версията, някакави допълнителни дялове ми се инсталираха след някакъв ъпдейт, през няколко дни ми бъгясваше Windows update понеже ползвам Defender и оттам си го ъпдейтвам ежедневно, не мога да се сетя вече колко неща бяха.
С другите издания никакви проблеми не съм имал.
В момента съм LTSC 2019 бях и с LTSB 2016 никави проблеми.И Pro, Enterprise, Education и с тях не съм имал грижи.
Home версията е толкова орязана че се бъгва от самосебе си, никога повече не бих ползвал тази версия.
Ъпгрейдът към версия 1903 върви доста по-бавно в сравнение с предишните версии. Впечатленията ми спрямо предишните версии са положителни.
Тези са ебати смешниците ще стане Юни а още нямам ъпдейт към 1903, просто според мен много ама много се излагат.
а всъщност какво конкретно от този ъпдейт ти трябва?
Новият ъпдейт не идва през update and security а с помоща на media creation tool1903 който се сваля от сайта на Майкрософт. Как да ъпдейтнем.
А как по дяволите да накарам тая х.йня да не ми иска парола при всяко вкючване на компютъра/лаптопа?
сложи празна парола (?)
Но не е много добра идея да нямаш парола.
Виж дали autoadminlogon все още се поддържа при Win 10 - мисля, че "да".
ПП
Ей тук метод 2,
И ако не си с майкрософтски акаунт на лаптопа, то DefaultUserName e "domain\username", където domain е името на компютъра.
ПП2
Това ще реши въпроса с включването на лаптопа, но не и с периодичното изключване/заключване на екрана, при съответната липса на потребителска активност. Евентуално ще трябва да се налучква в Power Options допълнителни подходящи настройки.
Този пост е редактиран от MitkoS; 16-07-19 в 21:57.