Страница 24 от 81 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 1214
Like Tree307Одобрявам

Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

Ето това е стойностно !
    Амбицират ме да събирам пари и да сменя първо поколение хибрид с ... нещо ултра модерно ! Евала !

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Нещо в превода май има грешка, това навесче да дава 150kW....

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Едва ли.

По-скоро има недоизказано- вероятно има акумулатори и подобно съоръжение/я които съхраняват събраната енергия.

Или има и клетки(водородни или други) които произвеждат този ток.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Навесчето е само да пази сянка на колите. Едва ли може да изкара повече от 5KW.

6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Ми то си пише:
    Станцията се захранва от възобновяеми източници на енергия и разполага с фотоволтаичен навес.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Ми то си пише:
    "Станцията се захранва от възобновяеми източници на енергия и разполага с фотоволтаичен навес."
    Не става ясно от картинката и статията кои са тези "възобновяеми източници на енергия" с мощност 150kW. Щото ако е 95% от електропреносната мрежа и 5% от "навесчето" няма какво да ми се хвалят толкова...

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

......
    В електропреносната мрежа също има ток от ВЕИ. Но няма как да знаем какво точно са имали предвид в статията.
    Е тогава какво казваш с репликата, че си било пишело???

Реален екоефект в големите градове ще има, когато се нароят евтини автомобили с качествата на "Smart", пластмасите и цената на "Трабант" и цена на унифицирания акумулатор, колкото на кола с ДВГ. А зарядното ти в гаража е с отделен електромер и тока ти е с преференциална цена. Останалото са красиви илюзии!
    lazarus18 одобрява това.

10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Е тогава какво казваш с репликата, че си било пишело???
    Умирате от кеф да ви наливат в гъза лимонада и да ви надуват розови балони!
    Реален екоефект в големите градове ще има, когато се нароят евтини автомобили с качествата на "Smart", пластмасите и цената на "Трабант" и цена на унифицирания акумулатор, колкото на кола с ДВГ. А зарядното ти в гаража е с отделен електромер и тока ти е с преференциална цена. Останалото са красиви илюзии!
    Видя ли в другата тема разбивката на фактурата която kokovox показа ?
    НЕ ?! Ха намери я, прочети я и я осмисли ! Това че в твоето село нещата са първобитни, не значи, че навсякъде са така. Пътьом можеш да потърсиш информация каква енергия консумира Гугъл.

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Ми не виждам никакъв смисъл и съдържание в поста ти, освен неадекватни за днешно време икономически клишета за кисели гъзари...
    Според цифрите за автомобилния парк от мвр дори на най-големите тъпаци им става ясно, че с електромобилизация замърсяването в големите градове У НАС няма как да се бори. Към средата на 2016 от 4,15 милиона закупени,внесени и регистрирани автомобила до 5 години са само 155к, 1.8 милиона над 20 години, а останалите от 5-20г. Такива са финансовите реалности за българина и едва ли ще са по-различни следващите 25 години. Дори някой да махне с пръчка и направи така, че всичките 155к до 5 г. автомобили станат електромобили и 14к нови регистрирани всяка следваща година са също на 100% електрически, то техния процент към общия трафик ще продължи десетилетия да е незначителен и пренебрежим. Това са хората склонни или с възможности да дадат тези и тези пари за нов. Каква норвегия,какви нисани, какви станции,какви батерии... Кого лъжете бе, себе си ли? Така, че и днес и утре тук, в Р България неадекватното според теб "безплатни обществени услуги и рестрикции" е единствения начин нещо реално да се промени с екологията в големите градове.
    Този пост е редактиран от Tommorow; 01-06-17 в 04:29.

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Аз батерии за е-колелото не мога да намеря да купя, вие по две коли. Вярно качаме стандарта ама...

Седнете, сметнете живота на текущите батерийни химии... за колко изминати километра ще ви стигнат...
    Няма да стане като с дизела да изтракаме 400 000 км и тогава да почнем да се чудим дали ни трябва нова кола заради новият дисплей на таблото, който е по-голям с 2 инча от този на старата.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Е, няма.Тези "батерийки" предполагам ще издържат едно 80-150 цикъла на заряд-разряд.Но това е за сега влаганите в електромобилите.

За новосъздадените с вложени в тях нови технологии вероятно тези цикли ще са 1000-2000?

Отделно дадох линк и към нова създадена технология, с "преливане" на електролит зареден с електричество.Като на бензиностанция, но вместо бензин ти сипват електролит.Няма да заплащаш електролита, а само заряда му.Защото старият електролит се изтегля при зареждането на новият.

Ясно е че няма да стане веднага и в един момент, но за период от 30 години е нормално да стане.

Отделен въпрос е че у нас политиците са основният камък който дърпа не само всички нас, но и внедряването на нови технологии и цялата държава назад.

Въпреки политиците като имам предвид, че всички без значение на убежденията си сме недоволни от тях, кой повече, кой по-малко, то тези политици нямат бъдеще и рано или късно ще бъдат сменени от нас като изберем нови.

===============================================================

Аз лично винаги съм бил привърженик на дизеловите автомобили, но сега като виждам накъде отиват нещата мисля че мога да си позволя един мощен бензинов модел като за "Чао" с автомобилите с двигатели с вътрешно горене и то най-вече с тези с петролни двигатели.

След това най-вероятно ще има електрически автомобил.А и не само аз, а и вие.

И това е така, защото сега действащото законодателство което определя данъка за превозните средства в било прието през далечната 1992 година, тоест преди 27 години.Има някакви козметични изменения, някои малки лобистки поправки, но толкова...Не отчита това което се е случвало последните 30 години на запад - не отчита изискванията за намалено замърсяване.Вместо това отстъпки за 50% намаление на данъка се дават на леки автомобили само ако са до 100 конски сили.За камиони и останалите МПС(без мотори) независимо от конските сили ако имат катализатор намалението е от 40% до 60% на данъка.

За леките автомобили НЯМА такова намаление.Дори и да имаш катализатор, ако автомобилът ти е над 100 коня, дори и да замърсяваш по-малко от някои който е 70 коня, то ти плащаш повече от него.

И това отново някой "хитряга експерт" от някое министерство го е измисли - я финансово, на екологията ...

14.  

15. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Привърженик съм на зелените технологии, но все още ме сме дорасли достатъчно за да може да си ги позволим. Пък и какво да ск кривим душата, на всеки му е кеф като седне в мощна кола... Проблем остават екслотационните такси. Решил съм си гореописаните проблеми като карам на газ.

пп Баща ми беше захласнал по Шевролет Волт - Е той данъка му 400лв, за него няма данъчни облекчения.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията

Аз лично винаги съм бил привърженик на дизеловите автомобили, но сега като виждам накъде отиват нещата мисля че мога да си позволя един мощен бензинов модел като за "Чао" с автомобилите с двигатели с вътрешно горене и то най-вече с тези с петролни двигатели.
    Мисля, че ще имаш време да се сбогуваш още дълго време с ДВГ колите. Аз лично смятам, че в активния си живот няма да сме свидетели те да са малцинство по пътищата.
    Имай предвид, че в момента средната възраст на автомобилите у нас е към 20 години. Колко точно трябва да скочат продажбите на ел-колите, че да заменят милионите коли по пътищата?

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

"Дългото сбогуване"....

18. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Това което в България ще издърпа напред използването на нови елекрически автомобили са фирмите и техните служебни автомобили. При тях средната възраст далеч не е 20 години. Да не говорим, че там няма приоритет "мощност" и "гъзария", а единствено има "икономическа изгода" и "безопасност". И ако за безопасността няма някакво съществено предимство при електрическите, то по отношение на икономическата изгода има.

И за да подразня tommorow, да добавя, че като управител на микрофирма вече взех решение при първа възможност да закупя два служебни електромобила и пак при първа възможност да реализирам зареждането им със събствено ВЕИ.
    (като под "възможност" се има предвид да се намери този който ще ми ги продаде, а не банката която ще ме финансира, щото нямам нужда от такава)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 81 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко време изкара вашето LCD TV ?
    От Nikolai Vasilev Dimitrov във форум Телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 20-12-12, 18:08
  2. Колко ви е свободното време ?
    От obshtinska_mishka във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 46
    Последно: 02-07-10, 15:15
  3. Отговори: 27
    Последно: 03-03-04, 20:18
  4. Отговори: 4
    Последно: 23-01-04, 10:45
  5. За колко време става добавянето на нов сайт в....
    От saint056a във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 5
    Последно: 11-01-04, 01:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе