Страница 27 от 81 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1214
Like Tree307Одобрявам

Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

Дизелите в България, а и в Европа са къде, къде повече от бензинките. Това е факт неоспорим. Освен това, да имаш бензинка и да не си я газифицирал, това си е чист мазохизъм. Та, в този ред на мисли, е абсолютна глупост да се твърди, че бензинките замърсявали повече, та било и в София, центърът на света. Да не говорим, че няма дизел, дето да не пуши и да не вони.

2.  

3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

" Да не говорим, че няма дизел, дето да не пуши и да не вони." - да бее...

4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

"да имаш бензинка и да не си я газифицирал, това си е чист мазохизъм".
    Тъй ли ! Иди и го напиши във форума на БМВ например.
    Но имаx предвид, че там при търсене по думичката "газ" излиза само "магазин".

Аз пък мисля обратното -
    чист мазохизъм е да газифицираш на местна почва новичък съвременен бензинов инжекцион при който производителя не е предвидил фабрично газифициране. Не че не може - може, но това е един бърз и ефективен начин да скапеш двигателя (което си е мазохизъм причинен от собствено невежество и лакомия, по-точно цигания).
    Ама ти нямаш шанс за такива двигатели с твоите сегашни и бъдещи таралясници N-та употреба, така че няма те мисля.

И понеже сме в темата за електрически автомобили - все пак ти пожелавам следващата ти кола да е новичка електрическа. Недей да скачаш сега "никога няма да купя такава, пък и нова". Може пък например да ти се падне от лотарията догодина. ... и да не забравиш да почерпиш първо точно мен.

ПП.
    И още нещо към тези които не живеят в София - когато твърдите какво точно се кара тук, имайте предвид, че през деня по улиците се движат поне 50% служебни автомобили. Там критериите за избор, начин на експлоатация, газифицирани ако са бензинови са критерии различни от тези с които сте си купили лични автомобили.

И една шега на тема автомобили:
    Знаете ли как е второто название на люлинския тунел ?
    Нарича се още "ускорител за елементарни пернишки частици".

... айде бе, откога те чакам, къде си ? ами в задръстването съм, щото в ускорителя пак има смачкани ламарини
    Този пост е редактиран от MitkoS; 04-06-17 в 15:21.

5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

БМВ-то в никакъв случай не е совалка, че да върви със специални горива и примеси. Но в Б-я нали си е баткомобил и е излагация да го караш на газ. Впрочем, според КАРС-а от (БМВ) 2716 бензинови коли в продажба 803 са на газ. ОФертата за дизелови двигатели е 4588. Иначе напълно те подкрепям в изказването ти за бензиновите двигатели с директно впръсване.

Впрочем от тук пишещите, някой изобщо сядал ли е в напълно електрически автомобил, или поне хибрид?

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Инсайта ли караш? Не съм чел цялата тема, може ли да ме прехвърлиш към описания или впечатление които си споделил от пряката употреба на автомобила?

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Какъв инсайт , бре ! Сивик карам , не личи ли от ника , ама за много хора тук в форума , бил безличен. Да , ама - не ! Онея компетентните , пасти да ядат и да ме хванат за ..... шлифера !

- - - - - - - - - -

Я чети и ... плачи !

https://forum.setcombg.com/%D0%B0%D0...B0-setcom.html
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Смятах че Инсайта е единствения хибрид който Хонда комерсиализира в Б-я. Това някаква американска версия ли е (ще се побратим с теб ) CVT, ръчка?
    Браво за ел скутера, надявам се не е като онези внесени от Китай пръчки, койито така умело моята съгражданка се опита да промотира като ''създаден изцяло от нея''.

пп. Ей на това ако му сложиш газ...

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Ти си луд ! Газ на Хонда , при мен няма как да се случи , дори и за много пари !!!!!
    Само ръчки карам като лични коли! А дали ще се побратимим , не е още ясно . Не се давам на некомпетентни люде , ама хич - не им цепя басма , дето има един лаф !

Хамериканска е , но си е чиста джапанка , ама бъкана от екстри , хамериканците може и да са прости хора , ама колите им са направени за дълго и доста комфортно пътуване и с качествена возия !
    Хонда нищо не комерсиализира в БГ като хибрид , освен Сивик , втора генерация( 2007 -....) , вече правен и за Европа !

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от civica Виж публикацията
    А дали ще се побратимим , не е още ясно .
    Това беше препратка към произхода на колата или по скоро пазара към който бива насочена
    Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Това някаква американска версия ли е (ще се побратим с теб )
    , ти явно си го асимилирал по друг начин. Като съответно се опитвам да намеря логически правилното място и на следната част от поста ти:
    1. '' Не се давам на некомпетентни люде , ама хич - не им цепя басма , дето има един лаф !''
    2. ''
    хамериканците може и да са прости хора ''

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Смисъла е доста тънък , за познавачи ! Не търси логика , понякога я няма .

13. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от civica Виж публикацията
    Да дойдат да ми тестват Хондата - правя ги криви по пътя всички чипосани бегачки на старт ! На дълга права нямам шанс , но трудно ме стигат с мотори до 200кс. , ама ....
    За логиката...

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Може и да ти звучи логично , ама не е точно по правилата .Не си го измислям - всеки ден ги разминавам такива псевдо шофьори .

16. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Днес бях на разходка в Западния парк и умишлено промених маршрута си, така че да отида да усетя на какво мирише в Люлинския тунел в момента.

Бях на 10 м от отвора на тунела. Днес трафика е доста слаб, пък и има някакъв вятър. Но така или иначе, при разстояние 10м миризмата на жасмин от парка изчезна и вече си миришеше неприятно на миризма от автомобили.
    Най-отчетливо се усещаше неприятната миризма на оцветители за газ. И след това по-слабо на изгорели бензинови газове. Колкото и да се напъвах, днес не усетих миризма на изгорели дизелови газове.
    Който не вярва, да отиде и да провери на място. По принцип понякога през седмицата там слабо мирише и на изгорели дизелови газове, но това по-скоро е рядкост. Винаги доминиращите миризми са от изгорели бензинови газове.

Отново ще повторя тезата си (май е почетвъртване, а не повтаряне), че автомобилното замърсяване В СОФИЯ от дизеловите коли е много по-малко отколкото от бензиновите ... а от днес вече като замърсители ще споменавам и газовите, заради техните оцветители със задушлива неприятна миризма.

И ще допълня, че това което трябва да направи общината за да намали замърсяването не е ограничение за дизелови автомобили, просто щото не те са основния автомобилен замърсител.

Ако зависеше от мен, щях да работя в следните две посоки за които вече споменах (не казвам, че няма и други):
    1. Мобилни полицейски лаборатории с права да спират на пътя автомобили, да ги проверяват на място какво точно излиза от ауспусите им и с правомощия да ги спират от движение на момента.
    2. Ускорено изграждане на мрежа от електростанции - облекчения за частните инвеститори, а също и създаване на общински фирми за изграждане и стопанисване на общински електростанции. На първо време спешно изграждане на такива електростанции по общинските паркинги около спирките на метрото. Засега не е нужно да зъдълбавам на тема дали е нужно тока в тези електростанции да се генерира от ВЕИ.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 04-06-17 в 18:11.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

За пръв път чувам оцветители да миришат, да не говорим че никой не оцветява пропан-бутана. Виж, одоранти се използват. А иначе съм респектиран от обонятелния ви орган - аз не бих могъл да различа толкова "аромати".
    ivodivo одобрява това.

18. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Mitkos ще ме умориш - да се смея ли какво... Ходи значи да миришеш
    Ами то 1 стар дизелак да мине и 100 бензинови няма му се опрат на замърсяването....

Темата е за ел.автомобилите - да припомня!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 81 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко време изкара вашето LCD TV ?
    От Nikolai Vasilev Dimitrov във форум Телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 20-12-12, 19:08
  2. Колко ви е свободното време ?
    От obshtinska_mishka във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 46
    Последно: 02-07-10, 16:15
  3. Отговори: 27
    Последно: 03-03-04, 21:18
  4. Отговори: 4
    Последно: 23-01-04, 11:45
  5. За колко време става добавянето на нов сайт в....
    От saint056a във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 5
    Последно: 11-01-04, 02:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе