Мнението ти, ама хич не ме интересува. Решението аз ще го взема.
Иизравняване на пенсионната възраст при мъжете и жените на 65 години
Вдигане на пенсионната възраст и стаж
Вдигане на пенсионните вноски
Съкращаване на отпуската по майчинство
Въздържане от допълнителни увеличения на пенсиите
Съкращаване/намаляване броят раздавани социални пенсии
Стриктен контрол освидетелстването за инвалидност
Откриване на лични партиди
Изравняване на стажа за всички професии
Отнемане привилегиите за военните и полицаите при пенсиониране
Мнението ти, ама хич не ме интересува. Решението аз ще го взема.
Ицооооо.... Ицоо... как искам да те видя на 50г да си търсиш работа...- и тогава да си поговорим за пенсионна реформа.
Излизащите в пенсия българи са с повече от 1/3 от започващите работа. Това всяка година и без да се отчитат младите хора но които им писва да се борят тук и си дигат партакешите. Как предлагате да се изплащат пенсиите и с какви размери при тази ситуация?
То е ясно....егоисте. Важното за теб е, да вземеш пенсия която реално не си заработил - само си мислиш че е така.
Повечето тук ще ти кажат, че системата е виновна, водейки се от принципа, че: не е виновен този, който яде баницата, а този който му я дава...Но пропускат, че консумиращият баницата има разум но няма съвест....и с това свое действие още повече влошава положението на държавата, водейки се от друг принцип: не е важното дали на другите им е зле, важното е на мен да ми е добре.
Ти като полицай, вземаш заплата от нашите данъци (няма да коментирам дали дейността ти като такъв, покрива критериите ми за да я получиш).
Пак от нашите данъци получаваш здравно и социално осигуряване..тоест пенсията ти пак идва от нас - ти не си вложил нищо, ама нищо за да получиш нещо като пенсия...ама ще я вземеш.
Знам за какво говориш, близо две години бях без работа. Лошото е, че поддържаш грабежа на НОИ, но не го осъзнаваш....
Идеята ми е : приключилите работа в МВР и МО да вземат пенсия едва когато навършат 65 години(спират се заплатите накуп).
като искат, нека да не работят, но пенсията чак на 65...и то само за натрупаният стаж - непълна.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-04-15 в 21:15.
само да ми обясниш защо трябва да ми пука за държавата
обичам родината България, но ме е гнус от държавата България!
Егоист е баща ти. За разлика от мнозинството в тази държава аз не се осигурявам на минимална работна заплата. Не съм "инвалид", взимаш незаслужена пенсия, щото ме мързи да работя. Не съм и циганин, чакащ за социална помощ. Аз съм българин, който до скоро беше готов да защитава дори и с цената на живота си такива, като теб. Казвам до скоро, щото вече не съм сигурен, че си струва това. Така че сега ще си взема това, което ми се полага и пак ти казвам, въобще не ме интересуват мненията на индивиди, като тебе.
Защото децата ти ще живеят в нея! Или не ти пука за тях...
Ей това второто много ме дразни, като го каже някой - двете вървят заедно..."патриоте".
Първото е ясно на всички. Второто само потвърждава написаното от мен по-горе. Нищо лично- важи за около 40 000 човека годишно + други 3,3 милиона лежащи на гърба на останалите, които започват да изнемогват.
Преди 4-5 години, когато пенсионерите в Япония достигнаха 25% от населението, японците вдигнаха аларма и почнаха да вземат мерки, с които да ограничат растежа на техният брой.. В България, пенсионерите са вече 33% от населението, ама на никой не му пука...и не предприема мерки. Докога? Докато останат само пенсионери...и когато няма кой да им заработи пенсията?
Даже старчески домове няма да има..защото за тях е нужен персонал, а такъв естествено няма да има, защото ще са заминали зад граница осъзнавайки, че тук ще работят, за да изхранват пенсионери, докато те самите гладуват...
Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-04-15 в 21:57.
Би ли споделил, ти от кои си? Примерно, колко данъци годишно плащаш на държавата? Аз, например, за миналата година съм платил на хазната данъци в размер на 3654,92 лв. Интересно ми е, колко от тези, тези си мислят, че са данъкоплатци, плащат такива и по-голени данъци на година, че да имат наглостта да ми гледат в канчето.![]()
Ристее....па лепиш некви етикети....Колко деца имаш викаш? Май нямаше... Аз имам три, женски, кажи кога да се спра, че да не заработя и твоя дял в борбата ТИ против застаряването на нацията...признай си, виж бареков поне си призна:
"Съдете ме по думите, а не по делата"
https://www.youtube.com/watch?v=nzaQOqOmIbU
Този пост е редактиран от Tommorow; 03-05-15 в 18:38.
2 интересни статийки за всички, които разбират от пенсионна рИформа:
Pan.bg | Политика | АРМИЯТА НИ ПРЕД ПЕНСИЯ
Pan.bg | Горещи новини | ПИСМО ОТ СЛУЖИТЕЛ НА ПОЛИЦИЯТА: ДАМИ И ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, ВИЕ НЕ ПРАВИТЕ НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТЕ СИГУРНОСТТА В СТРАНАТА
Влака вече го изпуснахме колеги!.....Не гласувах в анкетата,нито едно от нещата няма да разреши проблема! Само временно ще отдалечи печалния край , по простата причина ,че вече...няма кой да работи!
Този пост е редактиран от prismehulnik; 12-05-15 в 22:06.
Поредната простотия на министъра! Това не е реформа, а буксуване на място.
Калфин: От целия пакет за пенсионна реформа остават два нерешени въпроса - 24chasa.bg
За да има реформа, трябва да се наложи същото както в гражданският сектор. Служителите да избират пенсия или работа, но не и двете едновременно. Предложеното от него не помага в борбата с безработицата, а напротив..В предложението, което сме направили специално за сектор „Сигурност, сме отразили няколко неща за които те отдавна се борят, включително и това да се пенсионират докато не са на служба...Това решава много практически проблеми на хората, които са в сектор „Сигурност”.
Също така, докато човек е на служба, да излезе в пенсия и да продължи да работи, да не се изисква да напусне службата, за да получи пенсия, както е за гражданския сектор от началото на тази година”, каза Калфин.
Задължително пенсионирането в системите на МВР и МО трябва да започне от 55 години , като със всяка следваща година възрастта да се вдига с още 3 месеца, докато стигне 58 години.
Стига си писал глупости, ако не ти стига мозъка да родиш нещо смислено поне виж как другите по света го правят.
Да приравняваш армията и условията за работа в нея с някакви граждански професии - е не знам колко трябва да ти е ограничено мисленето.
Значи според теб работата на един войник в Афганистан е същата като на продавачката в мола?
Навсякъде по света хората отиват да служат не от любов към армията и войната, а заради облагите и придобивките които ще получат в следствие на това. Отделно че човек на 50 и кусур години е в пъти по-НЕспособен да води бойни действия отколкото някой на 25.
Представям си какво ще стане ако повечето полицаи са на около 60г..... БСП(Red) - ако ме разбираш правилно....
Този пост е редактиран от Pat; 15-05-15 в 12:24.
Не разбирам защо тези хора (полицаи, военни) трябва да работят само в системата на МВР и МО.
Да не говорим че поне 40% от полицаите са по-малко подвижни от мързелив 100кг тип като мен.