Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 183

PIONEER SC-LX71 - Първи впечатления.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:PIONEER SC-LX71 - Първи впечатления.

Ето малко смях
    Намерих статия на немски за тест на CS-7070, но тъй като съм скаран с немският, доверих се на чудните възможности на translate.google com. Ето го резултата. Само разбрах, че се срещат и мнения на потребители:

"Вид / Принцип: 3 - лентов говорител / бас рефлекс
    Музика мощност: 190 Уотс
    Честотен диапазон: 35Hz - 20.000Hz
    Импеданс: 8 ohms
    Ефективност: 90dB/W/m *
    Размери (Ш x В x Д): 33,4 cm х 69,5 cm х 27,3 cm
    Тегло: около 10 кг
    Диаметър на звънене:
    - Бас: 25-cm конусовиден
    - Средносрочен: 7,7-cm конусовиден
    - Пищялка: 6,6-cm конусовиден

Дизайн / Обработка
    В категорията "статут кутии", кутиите са трудно да категоризирам, защото те (като повечето кутии Pioneer) са доста малки. Въпреки това, те са в никакъв случай истински очи Ловецът. В частност, бас е много видно от използването на винтове. Дизайн умерено добра. Pioneer щандове за качество в областта на аудио. Обработката е много добро, както се очаква.
    »Инсталиране
    Инсталацията е много проста. Там е малко да се спазват:
    - Кутиите за плочки не трябва да бъде, но по-добре на терена е мека (килим, плат, хартия)
    - The аудио кабел от двете кутии, трябва да бъде абсолютно еднаква дължина (иначе изисква смяна ефект (напр. левия кабел дълъг от правото, певицата се движи в следствие на правото, тъй като сигналът пристига първият отдясно))
    - Той трябва във всеки случай, само висококачествени кабели са използвани (растение е само толкова добро, колкото му кабел!) Препоръчвам тази система говорители за 4 мм аудио кабел.

»» »Звук качеството« ««
    Като цяло, качеството на звука е добро.
    Баса е в нормално положение на завода и хранени стая-пълнене без ШАПЕР или нещо такова.
    В средночестотен (най-вече гласовете в една песен) е наред. Той е относително ясно. The Bucket остава далеч ефект (средата на бедните, на звуков "кофа ефект". Смятаме звука като "глупави" и "неясна")
    Надморската височина, но не са толкова добри. Се дължи на пищялките. В по-новите модели, този тип пищялка, вече не е инсталиран. Докато Heights "относително" ясни, но най-висок обем много агресивно.
    »» Хол / фитнес партия
    За хол кутиите са подходящи.
    Въпреки слабото слабост в по-високите честотни ленти, може да бъде добро за тях Höhr на спокойствие и / или използването на класическа музика.
    Едва наскоро го върне кутии за малък рожден ден употреба. Аз винаги съм изненадан при ново колко добре високоговорителите са поставени. Дори и най-високите обеми качеството на звука е изненадващо добро.
    (Съвет за страните: Висока тонове rausdrehen напълно, баса wegdrehen лесно - така е по-висок обем на възможно най-приемливо качество)

»» »Дългосрочни удоволствие
    Имам кутия вече от средата на 2002 г. и чувам около седмица 3-4 пъти 1/2 час по музика. Особено, Хип-хоп е много говорители системи проблематично, колкото бас в песните се случи. В Pioneer SC-7070 предлага, но и за всеки достоен музикален звук - дори и през годините. »» »Заключение« ««
    Тази двойка кутии е категорично препоръчва. Аз съм го вече текат от доста време по Техника усилвател (Техника = Партньор o. сестра дружество на Pioneer) и съм напълно удовлетворени. Междувременно там са по-добри системи, но те се погрижили за тяхната цена и в тази ценова категория са Pioneer наистина най-кутии. С поглед отвъд незначителни недостатъци остават, те са добри на всички кръгли кутии.

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Силните колони на Pioneer са някъде около двуцифрените значения CS-XX и отделни добри модели 8XX и 9ХХ, но в никакъв случай XXXX.
    Тази красота http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/82/2442.html освен, че свири невероятно, тежи около 30кг едната и да се сравняват с 7070 по параметри или звук или изработка и просто несериозно, но не са подходящи много за...каравана Ама ти си знаеш...щото ако си решил със саунд да си разчистваш място за паркиране, бат'Райчев Инжинеринг от Пловдив все още продава тез красавици http://www.bgaudioclub.org/forum/vie...70870afc81502d
    Ще ти викат "гръмовержеца от Добрич"

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

тук можеш да видиш какви колони препоръчват от PIONEER за този ресивър
    http://www.pioneer.eu/eur/products/4...71/bundle.html

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    .....освен, че свири невероятно, тежи около 30кг едната..... Ще ти викат "гръмовержеца от Добрич"
    Мерси за съвета, ама аз вече си имам нещица от този калибър - вегите са по 30+ кг. И ако им намеря място в караваната (най добре вързани на покрива) пак ще ми викат "гръмовержеца от Добрич"

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    тук можеш да видиш какви колони препоръчват от PIONEER за този ресивър
    http://www.pioneer.eu/eur/products/4...71/bundle.html
    Не ми е ясно защо са посочили там колони 5.1, при условие че ресивъра е 7.1

Господа, трябва ми не заместител на Вегите, а нещо малко - компромис между стерео и съраунд колона, която нататък обаче ще се ползва основно като стерео колона - или в караваната, или в спалня - тоест все в малки пространства.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

JBL ES30 624лв в технополис
    http://jbl.com/home/products/product...cat=BFS&ser=ES

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    JBL ES30 624лв в технополис
    http://jbl.com/home/products/product...cat=BFS&ser=ES
    Долна граница 50 Hz, а баса е 16 см. Точно колкото на първото ми стерео от 1983-та

По параметри CS-7070 са по-убедителни, макар че дизайна на тези JBL e по-добър.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Все едно обясняват на стена.Взимай Пайнерите като си си наумил и точка.Тоя касетофон пък ще изкара 50 херца или пък звук като посочените колонки на кукуво лято.Не живеем 83 -та бре човек,защо отказваш да чуеш музиката,а гледаш характеристики и огромни мембрани?Направо започва да ме е яд за този ресийвър с тея жалки колони където ги гласиш.Днес си усилих за малко усилвателя на 50% да се изкефя на една песен и колоните ми с 2х6.5" ми напълниха душата.Ама не се седи в стаята.За какво са ти тея мощности в 20кв?Съседите ти явно са от "Тих труд".Детайла и красотата на музиката не е само в бумкане на баси и съскане на високи.Сложи вегите в караваната-хем ще си озвучаваш вечерните партита,а за в къщи си купи ХУБАВИ колони,имаш пари ,стига с тея добруджански изпълнения (баба ми е от Стожер,аз съм от Варна,не го казвам с някакво пренебрежение) .

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@Vanquished, не се ядосвай, в спора се ражда истината
    Както писах вече - за този ресивер след време ще взема нови съраунд колони - 4 бр. и център, от една марка. Може би до 1-2 години. До тогава нищо няма да му стане да го "помъча" с 3 вида колони. Един ресивър, особено пък от такъв клас е нещо, на което не му минава така бързо времето.
    Имам и други места за озвучаване, в същото време доста отънял джоб от текущият ремонт. Затова ги мисля стъкмистиките - хем колона с добър бас за стерео, хем да не е много голяма за да може да се закача и на стена, хем и 3-лентова.
    При 50 Hz на тези JBL сигурно ще има бумтене на баса, но не и плътност. Плътността идва с по-ниска честота.
    А касетофона Sanyo 9935K беше 60...10000 Hz - невисока горна граница сигурно защото работеше само с нормални касети, но се чуваше доста добре.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Не се ядосвам,завиждам .На възможността да си позволиш нещо наистина хубаво.

12. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

След като изчетох 5 страници коментари за ползата от 20 " басови колони зато сателитни. Осъзнах, че това за което следя тази тема .... още не го виждам !!! Не разбрах как свири тази ресивър ...

Тези дни си смених старите колони с нови Клипшове(метнах целия комплект и ще разказвам след 20 дни) и съм страшно доволен.

По темата:
    1. Тия "куфари" на Пайнер CS-7070 съм ги слушал често при един приятел на вилата му ... е не стават за музика. Започваш да ги харесваш на 3 ракия и Лепа Брена на максимума. Стига сте чели сухите цифри. Я помоли от магазина да ти дадат АЧХ на тия колони и ги виж как са.
    2. Тия JBL да ме извините, ама само на визия са ги докарали. Виж ги , че първия Crossover е на 3000 херца. Смятай какъв пад има тоя басов говоритен на тая честота. Нормалните колони след 2000 херца ги оплуват яко.
    3. Според мен си вземи малките букшелф колонки на Клипш за сателитни. Първо свирят като змейове на стерео, второ са доста красиви. Аз миналата седмица като избирах моите ги слушах с колекция от 20 СД-та и вече знам, че са страхотни .
    Ето за това говоря, Клипш RB-61:
    http://www.klipsch.com/na-en/product...pecifications/

Ето ти едно ревю на "Големия брат" от серията. На него се вижда АЧХ как няма никакъв пад:

http://video.potrebitel.ru/index.pht...0&gud_id=13478

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Да, съжалявам че който ще иска да прочете за ресивъра - ще трябва да мине през доста четене.
    Тези RB-61 имат добър дизайн, добри параметри и само един, засега съществен недостатък - цената им е CS-7070 x 2.
    http://www.audioarte-bg.com/?product...tid=47&pid=258

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Ще чакам, интересува ме как ще свирне .
    За колоните, пак казвам не се връзвай на характеристиките от хартията. Ако не ми вярваш, виж тази оферта (цената е за 2 броя колони):

http://megashop.bg/techno/product_in...ucts_id=802244

Ако наистина - Чувствителност: 89dB ,Честота: 30HZ-20Khz - е вярно, то другите трябва да фалират.

Успех с покупките.

ПП. Цените на Аудиоарт са с 12 % надолу от сайта.....

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Само х2?Ама пък ще свирят х6

17. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Няма нови и евтини колони ,които да свирят добре.Дори и да са скъпи ,пак може да не свирят.Звукът не се възприема по-еднакъв начин от всички.

Ако не ти се дават много пари с неизвестен резултат,просто си вземи истински стари.При добър късмет,може да намериш много запазени.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristobotev
    За колоните, пак казвам не се връзвай на характеристиките от хартията. Ако не ми вярваш, виж тази оферта (цената е за 2 броя колони):

http://megashop.bg/techno/product_in...ucts_id=802244

Ако наистина - Чувствителност: 89dB ,Честота: 30HZ-20Khz - е вярно, то другите трябва да фалират.

Успех с покупките.

ПП. Цените на Аудиоарт са с 12 % надолу от сайта.....
    Ега ти колоните, ега ти цената!
    Все обаче си мисля че едно е да четеш технически параметри на продукт на Elite, друго е на продукт на Pioneer.
    Ако техническите параметри са достоверни - те могат да кажат доста за един продукт. Разбира се - една колона трябва да се чуе, защото е и въпрос на кутия, материал, форма и какво ли още не. Но когато няма как да я чуя - мога да се ослоня на името на производителя и неговият авторитет с надеждата, че ще си държи на авторитета и няма да лъготи като дърт циганин за параметрите.
    Та нали в края на краищата този още нечут ресивер си е отново Pioneer.
    Някак си не ми се вярва реномирана фирма да създава продукти през пръсти и ако е колона - да дрънчи като тенекиена кутия.
    Вярно е, че става въпрос за колона нисък клас, ама все пак.....

Просто в момента цена от 900 лв за колони не мога да дам. Нататък и 3 бона ще дам, ама не и тези месеци.
    А сега колони ми трябват, че рускините вече чакат....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Първи впечатления от Windows Phone 8 смартфон
    От kod във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 13
    Последно: 04-09-13, 11:11
  2. HiMedia HD600A - първи впечатления
    От stalimirov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 35
    Последно: 19-10-11, 16:01
  3. Тонколони за ресивър PIONEER SC-LX71
    От Gondoland във форум Тонколони
    Отговори: 16
    Последно: 13-08-09, 07:13
  4. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 22:56
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 15:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе