AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Този пост е редактиран от Viking72; 23-05-18 в 10:44.
Като гледам ще е интересно да има важна тема " Кой/какви перилни препарати използва и от къде ги купва" .
Сотиров е официален и главен сервиз на Сименс-Бош!
А техномармалад ще ти смени два пъти Сименс,когато цъфне на баба ми налъма!
Досега съм сменял три пъти гаранционна техника и винаги съм чакал месец!
Първи път чрез протокол от Пулсар,втори от Пан-сервиз и трети от К&К.
Всичко бях купувал от техномармалади!
Този пост е редактиран от Viking72; 23-05-18 в 21:46.
Точно два пъти. Първата сменена, вообще не ги карах да я свалят. Дефектът се виждаше. За втората ходих до склада им, за да не я карат напразно. Този склад бяха с по-добро качество. Действието се развива при открит дефект до седмица след покупката. Ако и трeтата беше дефектна, направо щях да им я изсипя пред офиса на Хладилника.Преди бяха до The Mall. Mного се местят. Дори са махнали продуктовата гама в бг версията на сайта. Ментаци!
Какво ще кажете за този модел: https://coub.com/view/18eat5
Здравейте мой,приятел се върна от гурбет и докара няколко перални от които да си избера една
Panasonic na-148vg3 или Miele w3143 коя бихте ми препоръчали???Четох че Панасоника имал заводски дефект с някакъв лагер.
От приятели не се купува нищо.
W 3143 на каква цена ти я дава?
Подобни модели има за 350 лв с 12 месеца гаранция.
На модели с дисплей може да се провери колко работни часове е направила.
И на другите може,но трябва софтуер.
Огледай добре маншон и чекмеджето за прах,трябва да са чисти без следи от варовик и мухъл.В Германия има райони с много твърда вода.
Махни горният капак,пускаш дълга програма с дрехи и повече вода , центрофуга на 1600 оборота.
След края пипаш лагерното тяло отдолу.
Има ли капка вода или вие,трака при тези обороти-Забравяш за пералката!
Дори всичко да е наред,пак си предвиди едни 30-40€ за оригинални четки,не се знае колко е работила.
И ако я купиш,запомни!
Миеле се ремонтира само с оригинални части!
Частите за тези перални са доста скъпи!
За Панасоник-а не те съветвам да я купуваш.
Този пост е редактиран от Viking72; 28-05-18 в 04:21.
Мерси за съветите,за 300лв. хубавото е, че е с доживотна гаранция,ако не ми харесва сменям с друга от неговите и тъка.Исках да знам коя е по-читава като изпълнение за да си спестя хамалската работа.
По-леката спестява повече усилия.
След ново обикаляне и умуване за момента изборът ми се е ограничил до следните модели с оглед дълбочината - 45 см.
1. ПЕРАЛНЯ BEKO WMY 61283 MB3 | Перални | Перални | Домакински 

2. https://www.tehnomix.bg/peralnya-gorenje-w6823l-s
3. ПЕРАЛНЯ BEKO WTV 6633 B0 | Перални | Перални | Домакински е
4. https://www.tehnomix.bg/peralnya-whi...-fwsf61253w-eu
Не можах да разбера каква точно е разликата между двете Бекота, но едното мисля е по-стар модел и има защита от преливане. С изключение на Горенията другите са пет години гаранция. Бекото го бяхме коментирали, че не е лош вариант за цената си и гаранцията, макар че аз съм малко резервиран към марката с оглед недомислиците на един техен керамичен плот. Някой може ли да даде отзиви за Уърпула и Горения като качество и към кой модел бихте ме посъветвали да се насоча. Впрочем пералнята няма да се използва чак толкова интензивно - 1-2 пъти в седмицата, но най-важното за мен е да не ми прави проблеми, защото дори и да има гаранция, няма да е приятно да ме оставят без пералня няколко седмици.
Защитата от преливане си е добре, мен веднъж ме спаси. Пералнята ми е върху теракот в коридора, но на 1м от ламинат. Беше протекла през маншона и защитата се задейства, изписа грешка ... и айде на сервиз.
Лично аз бих купил Горение-то.
Пералнята е най-тежка от всички.
За тези размери според мен ще е добре балансирана.Амортисьорите също са сериозни 120N. Разстоянието м/у барабан и маншон е минимално-добра сглобка.
Мисля,че още ползват качествени семеринги и лагери на Скф.
Като минуси-лепен казан и слаба дръжка на люка.
За електроника,нищо не мога да кажа,но смятам че с едно Соно няма да имаш проблеми.
Уърпул не си ѝ помисляй!
- - - - - - - - - -
Какво решение взе?
Ще переш ли с Миеле/Miele/ ?
А относно сервизирането на Горение-то, за което питах малко по-горе, има ли някакви поблеми после да се намерят части, защото доколкото разбирам, за някой марки се чакат части от чужбина. Гледам, че специално този модел има доста сензори, което малко ме притеснява, защото се увеличава вероятността нещо да спре да работи
И да питам нещо от любопитство - видях, че се предлагат перални с марка Snaige, някой има ли отзиви за тях - не че ще си купя с оглед липсата на модел с дъбочина 45 см., но имам хладилник на повече от година и за момента съм доста доволен, а определено не са известна марка в България.