Благодаря за активността по темата. Може би 1400 оборота да не са нужни, надявах се да ми икономисват ток от сушилнята. Тя е AEG с термопомпа, взех я преди година , 1200 лева и жена ми е влюбена в нея.
Надявам се на предложения за конкретен модел.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Благодаря за активността по темата. Може би 1400 оборота да не са нужни, надявах се да ми икономисват ток от сушилнята. Тя е AEG с термопомпа, взех я преди година , 1200 лева и жена ми е влюбена в нея.
Надявам се на предложения за конкретен модел.
За 1200 лв +- се взима сушка Мийле ......
Само за информация. При най евтиния модел пералня Миле казана ѝ е пластмасов. Това е една от разликите които забелязах. Иначе другите (по-скъпи) модели са си с железен. Този пластмасовия не знам дали е разглобяем или не.
Важното е, че пише Миле, нищо че бюджетните за 1200 са един дол дренки с тези за по 600 на останалите марки.
Имам Електролукс от най-плитките 450лв. вече 7г. не мога да я счупя, за да си купя нещо марково за една средна заплата.
Купи си от сегашните и ще успееш!
EW6F328W/ 729лв.
Стандартна дълбочина за 1 година и около 60 цикъла нормално пране, само на 800 от 1200 макс обороти, без претоварване и ексцесии - смяна на комплект казан с барабан по гаранция. Лагерите засвириха при центрофуга. Пералнята е модел 2017/2018.
И не беше само моята - 4 AEG и още 3 Electrolux към 01.2020 със същия дефект само в оторизирания сервиз при нас.
Като говорим за AEG, как са ви копчетата за включване? Много паянтови са ги направили и започват едвам да мърдат, да залепват и т.н. Предполагам е масово явление. Някакви резервни дали има и дали се сменят лесно? На сушилня AEG същата работа. Трябва да го бутнеш да му помогнеш да се върне.
Моята е тази:
https://sushilni.pazaruvaj.com/aeg/t8dbg48s-p343987524/
Няма проблеми, доволен съм от нея
Въпросният Бош, спомемат от dodo, е 750 лв в техника бг. Бих взел него, ако в момента си търсех пералня.
Това не е точно така. Не е като уърлпул, Самсунг или Електролукс да нямат пари за маркетинг, но едните нямат нито един модел, който да се препоръчва, а другите само един от около 12. Множеството Електролукс, както и някои Lg също имат модели, които не се препоръчват.
Крайния резултат е съвкупност от лабораторни тестове плюс мнения на потребители (няколко милиона след минимум 1 година експлоатация. Повечето европейски производители (с изключение на Електролукс) не произвеждат модели за американския пазар, където средната пералня е с капацитет 16кг. При компактните модели (с европейски размери), модели на Мийле, Самсунг, Бош и Електролукс са препоръчани за разлика от ЛГ.
Относно копчетата на АЕГ. Защо да са паянтови. Моята от 10 год е с такива нищо им няма. Сега гледам и новите, пак са си същите. Пък и те преминават на тъч повечето.
Имат доста малък ход и пружинките са слаби. Не знам боклуци ли се натрупват отстрани, но с времето започват да се връщат трудно след натискане. Трябва да се бутне отстрани за да се извади копчето. На сушилнята беше зациклило даже - останало натиснато и тя постоянно се включва и изгасва през няколко секунди/минута. Добре че писуква и се зачудих откъде се чува този звук. Може да има различни модели копчета, тия са правоъгълни леко извити отпред като легнал цилиндър. Останалите копчета са същите, но изглежда като се натискат по-рядко са в по-добра форма.
Брах ядове с пусково копче на една миялна Бош.Понеже е комбинирано за различни функции явно, не можах да намеря заместител и се наложи да взема оригинално за 75 лева.Така че имайте едно наум за цените.
Че марките вече не са както преди 20-ина и повече години, отдавна е ясно.
В ценовия клас 700-800 на каква марка пералня може да заложим, за да не сменяме "комплект казан с барабан по гаранция"? В сайта на Техно-... гледах ревюта на клиенти, за АЕГ перални, сигурно над 150 за 2-3 модела (750-850 лева), голяма хвалба, голямо нещо, а за перални Бош, пак в същия ценови диапазон няма никакви отзиви, защо така не знам.Направих една представителна извадка от форума -% дефектирали от закупени перални:
Статистиката наистина потвърждава, че AEG-Electrolux дават доста дефекти, а Бош по-малко.Реално така ли е, Бош по-качествени ли са от AEG-Electrolux в ценовия диапазон 700-800 лв?
Също така гледам, че и на 'мерцедеса'' (Miele) му е доста висок % на дефектирали перални.
Този пост е редактиран от Palev; 26-05-21 в 16:52.
Сигурното е, че не ти трябва Аристон. Има ли данни за държава където са произведени? Залагам, че Аристон ги правят в Китай.
През 2007 г закупих Хотпойнт Аристон Аквалтис, преди около година ми се разтропаха лагерите и миналата седмица смених к-кт казан -220 лв.Пералнята беше произведена в Италия, с 3 години гаранция и инверторен мотор, не се чува, че работи.Сменял съм два пъти нагревател и помпи през около две години, а оригиналната помпа издържа 8-9 години.Проблеми с платки и програматори съм нямал.
След като се развали Аристона и трябва да купувам нова, Аристон не бих си купил отново!
В Сетком форума (закупени и дефектирали перални) няма инфо за държава производител, ако това питаш.
Този пост е редактиран от Palev; 26-05-21 в 17:06.