В този ценови диапазон,а и до 1000лв. няма иноксови казани.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
В този ценови диапазон,а и до 1000лв. няма иноксови казани.
" Новаторски проектираният интериор на барабана от неръждаема стомана е напълно пригоден за ефективно движение на дрехите при прането. Големият обем позволява спокойна работа, дори когато перете голямо количество дрехи. Отворите в барабана са проектирани така, че размерът, формата и броят им да спомогнат за по-ниската консумация на вода и електроенергия. Вълнообразните релефни ребра нежно преместват дрехите към задната част на барабана, след което ги повдигат нагоре. Наклоненият дизайн на стъкления люк на вратата също допринася за правилното извършване на този процес. OptiDrum дизайнът се грижи максимално за вашето пране. "
Пластмаса , но добре направена .
Този пост е редактиран от FireWind; 03-10-13 в 13:40. Причина: Грешка
Аз ли нещо не разбрах или ти си мислиш, че "карботех" означава неръждавейка, а не техническа пластмаса като примерно "карборан"? А, да не би да бъркате казан с барабан? Щото има малка разлика!
Този пост е редактиран от SPSt; 03-10-13 в 11:12.
Че как казана да е неръждавейка а цената 600-700 лв!?.....Няма такъв филм!С хром-никел останаха само някой модели на Миле,дори и най високия клас на Сименс-Бош са с разни пластмаси!Но сегашните казани нямат нищо общо с тия в началото по издържливост,технологиите се усъвършенствуваха и вече от какво е казана не е толкова важно!Специално в този диапазон ценови,Сашо не би трябвало да очаква някакво технологично чудо,виж вече за 1000лв и нагоре може да се купи прилична машина!Ама на него нещата са му ясни от климите-за 600-700лв определено ще намери втора ръка читаво Миле......Аз лично за около 1000лв бих избрал някой от моделите на LG-корейска сглобка,масивно направени,функция с пара......Все пак има и малко дете.....А иначе,по горе май определено се бърка казан с барабан!!
Много си прав-за съжаление. Само топмоделите на Горенье са с иноксови казани, но те са и с инверторни мотори и разни други екстри и цените им са над 1000 лв.
Последния модел ,който Горене пуснаха с иноксов казан,бе едно чудо тежащо сто и кусур кила,с умопомрачителните 2000 или 1800 оборота ,не помня вече....Но явно тия 2000 оборота са се оказали множко и са били за сметка на нещо друго........Спряха ги,като всички перални от тези с последната им визия са си с пластмасов казан,карборан,карботех,карбонур.....Абе,всяка фирма си слага различно име,но си е все едно по същност!Ама пък ако Сашо не иска да вдигне паричките може да погледне и Уърлпуул,тия с големия черен люк....За тях съм сигурен,че ги събират в Полша и Словакия,но ....за 6-700 лв.....толкова!
Този пост е редактиран от slovaka; 03-10-13 в 17:53.
Уърпуул,ама не нашия/по технотата/ Уърпуул,а този http://www.bauknecht.de
Владо,ама си майтапчия де!........Всъщност Баукнехт във вида в който го знаем от младежките години вече отдавна го няма!То хавата е май като с АЕГ!.....Много от пералните с марка Баукнехт се правят тук,в Словакия и надали се различават по нещо от тези ,които излизат с логота Уърлпуул.....За разлика от БГ,тук бранда се продава и няма разлика в цените,което предполага и в качеството!Ако нещо кръстено Уълпуул е 500 евро,то същото но с името Баукнехт е примерно 510-520 евро.....Виж при Миле нещата са по различни.Немските им перални са с космически цени от 2000евро и нагоре,докато чешките такива ,от скоро предлагани навсякъде са с приемливи цени-700-800 евро,като бълват все нови и нови модели!.....Там определено има и разлика в качеството на продукта!Гледал съм немско Миле....132кг!?,докато чешките са по 80-90 оки...,и всеки по нов модел е все по лек и по лек.Разбираш за какво става въпрос!Не знам какво и дали изобщо правят уреди с марка Баукнехт в Германия,но хладилници и перални ,както и фурни и котлони с тази марка тук,в Словакия, с лопата да ги ринеш!....А защо не се внася в България?....Е,за това нямам идея!
Този пост е редактиран от slovaka; 03-10-13 в 17:51.
Търговска политика и въпрос на % печалба . Това не са картофи ( нищо лично ! ) , че да си нямаме и да внасяме откъде ли не . Има внос , но малък , понеже предлагането на други марки е огромно , пазара е свит и не се търси средата . По мои наблюдения в БГ се предлага най-скъпото и най-евтиното , понеже оттам излиза по-големия % печалба . Е има и изключения , но не са много . Лично мнение .
Не,не се засягам от това,че правя картофи,това съм учил,това мога и това правя!.....Ама не съм много съгласен,да малък пазар сме,но нашите магазини за такава стока са много по хубави,големи и заредени от подобни в Словакия и Унгария!Ако знаеш тука какви чудеса на техниката има при климатиците например и на теб и на Александърс ще му се замае погледа-измислени,по измислени...супер измислени!И ако речеш да се снабдиш с Митсубиши трябва да идеш до Братислава,щото ги има само в един шоурум!Другия е в Прешов!!!Тошиба ги има изложени само в Кошице,за сведение Кошици-Братислава е 400 и кусур километра!Надали словашкия пазар е по голям от българския,като със сигурност е по неуреден!Същото е и в Унгария!Остави Будапеща,в останалите градове дори и често нямат магазини като нашите техномармалади!...Ама като вземеш един печатан годишен каталог на Миле-и при едните и при другите имат представителства,само ние и макетата,май и Босна сме бели полета!!!....Абе,шашава работа!
Този модел добър ли е? BOSCH WAE-20465BY
Използвам този марка и затова питам, защото моята е от преди 6 години...Между другото, пералнята която търся не е за мен.
Здравейте изчетох от начало до край мненията ,но не видях нито едно за тази марка DAEWOO WM DWD-FD1473D някакви мнения и отзиви за тях???
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от tacho5; 10-10-13 в 17:59.
Мнението ми е че е красива.
Дойде време и за нова пералня.... та разгледах и се спрях на 2 модела:
1, http://www.technopolis.bg/b2c/detail...LUX-EWF1287HDW
2, http://www.technopolis.bg/b2c/detail...AEG-L-75470-FL
Дайте съвет коя би била по добрия вариант.
Electrolux-а ме влече с тази 55м гаранция. До колкото виждам AEG е клас А на центрофугиране, дали е голяма разликата с клас Б? А също AEG ме притеснява, че я има само в 4ри магазина и може да са някакви с дефекти.