AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
На казана са. Виж клипа. Само дето този Бош е с разглобяем казан, а сегашните са лепени. Трябва рязане, после пробиване, болтове, лепене и е голяма хамалогия. Дори и скъпите перални са така, излючваме Миеле де.
https://www.youtube.com/watch?v=XaFF2-Rl8Nc
Благодаря за клипа! Направих си извода, че следващата ми пералня НЯМА да е БОШ. Гореньето дето го имам е в добра форма и ще го поддържам до последно. Поне е с казан и барабан от инокс и механичен програматор. Спрямо този БОШ е 100 пъти по-ремонтнопригоден.
10 години гаранция - но това само на нагревателя - а мене по скоро мотора и електрониката повече ме притесняват.
Перална машина свободностояща W8624H - Gorenje
А и като гледам - тя си е със стандартен мотор - електролукса е с инверторен. и там гаранцията е 55 месеца на цялата пералня.
Инверторния двигател уж би трябвало да е по-безшумен - или не винаги е така ?
Трябва да е по-тих при пране, поне по спецификации, но при центрофуга Електролукса е по-шумен. Аз лично италианска пералня не бих взел в момента, камо ли с инверторен мотор. Определено си има и предимства, но и голям недостатък - още електроника. Голям процент дефекти са свързани конктретно с преобразувателя. Предполагам е с мотор АСС и електроника някаква. Ама пък има по-голяма гаранция.
И Електролукс и Горение са сервизират от един и същи сервиз.
Лошото е, че не можеш да я отвориш и да и видиш карантията. Ако пък бяха качествени това нямаше да се налага. Та покупката си е на късмет.
Само да добавя,че 10 г-та гаранция на нагревателя, е обвързана със задължителна профилактика на пералнята, в края на третата година и по спомен струва 40лв.
Край! Старата сдаде багажа. Довечера - нова! Никой нищо не каза защо СЛИМ не е добре... Да видим с какво ще зарадвам жена си.
Този пост е редактиран от Friend; 08-04-14 в 14:37.
Успех колега аз се чудих чудих и на края изсипах една торба пари за скъп бош пък каквото сабя покаже.Успех с покупката и да уцелиш най готината.
В крайна сметка взех това:
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...X-EWF-1276-GDW
749 лв. Доставиха ми я до входната врата на апартамента ...
Тъкмо я пускам да работи.
А за колегата, който пита за слим дизайна - аз бях се спрял на това:
GORENJE W 6403 / S
нали добри параметри ми се сториха като за 499 лв - обаче барабана е по-малко от една педя дълбок. А и дават Капацитет: 6 кг. До нея гледам друга пералня - 2 пъти по дълбок барабан почти и на нея и дават 6 кг.
Питам продавача - как така? А той ми отговори - Ами той мотора, лагерите и всичко останало са направени да могат да издържат на 6 кг пране - а вече колко може да побере барабана ... е съвсем отделен въпрос ...
А тази горението - и другите подобни СЛИМ - просто не виждам как вътре може да се събере олекотена завивка, одеало или зимно яке ... то като гледах - 2 чифта дънки и 2 блузи като сложиш и е до там. Мене това ме отказа от СЛИМ вариантите.
Винаги съм се чудил за какво служи инверторен мотор при пералните. Сблъсквал съм се с инверторно управление на двигатели по температура, ниво, налягане. Много интересно по какво се управлява мотора при пералните. Дали това не е ненужна екстра и по-скоро рекламен трик за "балъци"? Отделно усложненото управление и увеличената вероятност за отказ /намалена надеждност/.
Здравейте,
Трябва да купувам нова пералня за 6 кг (може и 7) и бюджета е около 500-600 лв. От изчетеното се ориентирам към 1-2 модела на Electrolux, но бих се радвал и на други предложения.
Предварително благодаря.
Такааа. Хайде да се "похваля". Пералня все още няма! Отиваме в Техномаркет, търся продавач и като го намирам някъде по пътя казвам, че искам пералня. А той отговаря "добрее, имаме добри и не толкова добри модели" Та този ELECTROLUX EWS-1066EDW :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria поради слим дизайна разбивал по-бързо лагери, имали няколко случая на дефектирало сензорно управление... Абе трябвало да търсим задължително със сменяеми лагери. "И кои са те?"- питам аз? Отговор - SAMSUNG, LG и един модел на Gorenje, който го нямаме. От 2 години SAMSUNG били най-доброто в този клас... Огледах пак слима на ELECTROLUX... Била с 2 години гаранция, а и барабана наистина е 1 педя дълбок. Че като ми писна... Прибрахме се. Няма да купя от там! Утре ще станем собственици или на http://www.technopolis.bg/b2c/detail...OSCH-WAB-20261 или на http://www.technopolis.bg/b2c/detail...USSI-ZWN-7120L . Бихте ли подсказали кое е за предпочитане? Благодаря ви.
Като вариант има и този http://www.technopolis.bg/b2c/detail...H-WAE-20167-BY, но не ми е много на сърце
Инверторен мотор е наименование на асинхронен двигател управляван честотно. Как за какво служи? Ми да върти барабана с различни обороти. Двигателя е по прост, няма четки, колектор. Оттам и по малък шум.
- - - - - - - - - -
Аз технически не мога да си представя как слим дизайн ще разбива по-бързо лагери. Дори напротив. И кога успя да го установи това??? 20 години ползвам една пералня Zerowatt която е не просто слим, а хиперслим - 33см в дълбочина. Един път само съм сменял лагери. А тези консултанти ще ти кажат това, което са им казали - например модел на Самсунг изостава с продажбите, в склада е пълно с него, препоръчвайте го! И ми е много интересно този консултант откъде знае колко случая има на дефектирало сензорно управление при Електролукс и дали въобще има такива??? Харесай си пералня, гледай да е с дълга гаранция и готово. Ти ако жена си избираш така ще си ерген цял живот.
Този пост е редактиран от espace; 10-04-14 в 11:53.
espace, нали знаеш какво е казал Бенджамин Франклин - "Дръжте си очите добре отворени, преди да се ожените и полузатворени след като се ожените" За това втория път си ги държах мнооого добре отворени и сега имам най-готината жена Но да се върна на пералните. Именно защото брътвежите на този "консултант" не съвпаднаха с моите разбирания се изнесох от магазина и се насочих другаде. На едни и същи перални в Техномаркет - 2 години гаранция, в Технополис - 55 месеца. Естествено, че ще предпочета по-дългата гаранция. За това и се насочих към това Zanussi. Нали е и от групата на Electrolux, с външен филтър е...