Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
926. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

    89 9.61%
  • Beko

    43 4.64%
  • Blomberg

    4 0.43%
  • Bosch

    71 7.67%
  • Candy

    41 4.43%
  • Electrolux

    69 7.45%
  • Gorenje

    102 11.02%
  • Haier

    2 0.22%
  • Hoover

    6 0.65%
  • Hotpoint-Ariston

    87 9.40%
  • Indesit

    81 8.75%
  • Miele

    43 4.64%
  • LG

    37 4.00%
  • Neo

    8 0.86%
  • Panasonic

    10 1.08%
  • Samsung

    40 4.32%
  • Siemens

    27 2.92%
  • Whirpool

    84 9.07%
  • Fagor

    9 0.97%
  • Еdesa

    9 0.97%
  • Bauknecht

    1 0.11%
  • Franke

    0 0%
  • Privileg

    3 0.32%
  • Siltal

    14 1.51%
  • Други

    46 4.97%
Страница 72 от 349 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 5222
Like Tree1055Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,785
    #1066

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Ina Виж публикацията
    Момчета, влизам специално при вас да потърся съвет. Предстои ми обзавеждане с нова кухня. По проект пералнята излиза от помещението и отива в една ниша в коридора, където е и бойлера. Проблемът ми е, че тази ниша е дълбока 50см. и моята Privileg не влиза там. От няколко месеца оглеждам за нова пералня и съм отчаяна. Изчетох почти целият ви форум и аз съм горе-долу на вашето мнение, че Miele е най-доброто за перални, но ... както каза един продавач " те такива изгъзици, като плитки перални не правят". Аз пък не искам да си купя пералня от Техномаркет и Технополис, които са правени за нашия пазар(специално) и ровя по сайтове и обикалям магазини за втора употреба и такива с транспортни дефекти. За съжаление без успех. Единствено на едно място попаднах на една Hoover, нова, 50см. , но като отидох да я видя, се оказа, че размера е без копчетата и люка. Аз бях склонна и на пералня с горно зареждане, но мъжа ми е против.
    Моля ви, ако някой знае, къде може да се открие плитка пералня от марки, които не се внасят в България, нека ми помогне с адрес, сайт или нещо друго. Нацяло изключвам асортимента на Техно-тата.
    http://tehnomix.bg/gorenje-w-6443-s
    Този пост е редактиран от VLADO 66; 06-11-13 в 11:28.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    46
    #1067

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Здравейте. Аз по принцип влизам да питам, но видях че се препоръчва пералнята (почти същата), която съм споделил преди няколко поста, че ще купувам и купих. Тя е почти същата, но без според мен излишни програмирания и толкова много обороти (1400). По принцип пералнята има сензори, които отчитат вибрацията и намалява оборотите автоматично, така че не вярвам да работи на 1400 оборота, освен в идеални случаи на разпределение на прането. Проблема е, че е плитка и не е толкова устойчива, колкото нормалните. Отдавна чета форума и като гледам - наистина най - препоръчваната достъпна пералня е ГОРЕНИЕ и има защо. Пералнята пере в пъти по - добре от предишната. Не съм очаквал че ще има разлика, но има. То има вече навъртяни 3-4 цикли. Хубавото е, че повечето програми могат да разполовяват времето на цикъла, оборотите (а на препоръчваната в горния пост гледам и температурата). Другия положителен и не маловажен факт е сервизната мрежа. Всичко започна с един фалстарт при първоначалното и пускане, но това е друга тема. Имах досег още в същия ден от закупуване със сервиза, като се свързах по електронната поща директно с Главния инженер на сервиза. Мигновена реакция, препредаване на местния сервиз и постоянна връзка на Главния инженер до установяване на причината. Оказа се нещо дребно, но бях възхитен от реакцията.
    Този пост е редактиран от sevdo2000; 06-11-13 в 15:12.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,785
    #1068

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Има доста модели на тази дълбочина Перални машини - Gorenje .А оборотите зависят от вида на програмата.

  5. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    872
    #1069

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Драга Ина,я се напъни и мисли логично-как си я представяш тая работа:"Правени за нашия пазар"!?Какъв пазар е българския и колко перални на ден се продават примерно в БГ?Кой ще е тоя производител идиот да пуска уреди специално за БГ!?Да,може би има някакво деление за Зап.Европа и за Средна и Източна от друга страна,но,чак само за нашия пазар....И в Централна Европа се продава същото,което се продава у нас,само щепсълите са по различни,стандарта е друг.....И тука има марки и марки-в Словакия например СЕНКОР е нещо като нашето НЕО,какви ли не уреди за смешни пари и съответно смешно качество,но Сименса си е Сименс,най високия клас събирани в Германия,има и полски има и турски..Картината е идентична с тази в БГ!Това го давам само за пример.Дори и МИЛЕ изнасят производста извън Германия,прахосмукачките си правят вече в Румъния,а пералните в Чехия!Няма марки дето не се внасят в БГ,може би само БАУКНЕХТ остана да липсва на нашия пазар,нямам идея защо е така?....Тъй,че не си губи времето,нищо няма да изровиш из сайтовете!А ако толкова държиш да е купена от вън-иди на АМАЗОН ГЕРМАНИЯ,избери си една пералня,е тя със сигурност ще е правена за немския пазар,гледай да е с добро намаление и поръчвай!Има и фирми дето ще ти осигурят транспорт до БГ!...После...приятно пране!

  6. Ina
    Ina е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    2
    #1070

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Благодаря ви за отзивите, разгледах предложенията. Аз едно Gorenje изхвърлих, та не смятам да повтарям.
    Словака, аз мисля и след дълго обикаляне по магазините установих, че тук се продават "детски играчки". Дано не обидя някой. Не искам да спамя темата с другите неща, които съм търсила, но все удрях на камък. Магазини Зора уж предлагат Scholtes, но на въпроса ми за доставка на газов плот за вграждане отговора беше: "Това не се внася." Аз търся Smeg, Scholtes, Neff, Privileg, Miele и други по-непопулярни на българският пазар марки. Не ме разбирай погрешно, знам, че ти и другите тук сте запознати, но масата хора не са ги чували (имам приятелка проектантка на мебели, която и понятие си няма за тях - работят с Нарди и Тека и дотам.) Слава богу най-после намерих плот - на Smeg - капариран е и чакам да дойде от Италия. А по въпроса с чуждите сайтове - пробвах - като стигна до попълване на адрес и получавам - "Не доставяме до вашият район".
    Що се отнася до Gorenje, знам че имат производство и в Швеция, но и те май не са за нас. Продуктите може да се разгледат на друг сайт - различен от нашия : Gorenje+
    В краен случай може и да убедя съпруга си за едно Miele с горно зареждане. Все пак нали аз ще пера.
    Освен широчината, която за мен е важна, какви други предимства имат пералните с горно зареждане?

  7. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    872
    #1071

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Чудя им се на хората,та ТЕКА с много зор ще успее да се вмести дори в златната среда,Нарди е същата история.......Привилег мисля,че вече няма,не съм виждал ни в Чехия ни в Австрия,а аз си умирам от кеф да обикалям такива магазини.....Виж,това Горение+ виждам за първи път,но там са дадени и Чехия и ***** и Украина....та надали е нещо по различно от това за нашия пазар....Интересното е ,че в БГ се внася много Горене събирано в Сърбия,докато в Словакия не е така!Тук всичко си е словенско!Познават се по белия цвят,тия сръбските са гадно бяло,докато при словенските цвета е по мек...А за производство на Горение в Швеция за първи път сега чувам!Знам,че купиха МОРА/чешка фирма/,ама чак Швеция!?.....Не поставям това ,обаче под въпрос,дори се и радвам,че като жена си така добре информирана!Браво,дано се обзаведеш с хубави и желани уреди,и те да не дават дефекти!
    ....Виж при Амазон има друга хватка.Има фирма в БГ,Доставка на стоки от Германия,там даваш поръчката,те си имат адрес в Германия ,правят групажи,те се разплащат с Амазон и ти докарват НЕМСКОТО МИЛЕ директно в София!Мой близък така докара един тукмак хладилник на Сименс,взе го много изгодно,но като заплати и гяволъка цената му излезе де факто реалната!Но схемата работи и тия са коректни!Помня,че разправяше,щото за 25 дни е получил хладилника и беше адски доволен!В БГ наистина не бях виждал такъв уред на Сименс,и в Словакия също.....
    Този пост е редактиран от slovaka; 06-11-13 в 18:38.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,575
    #1072

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    С тия екзотики ако се повреди се вкарваш във филми ама ти си знаеш.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    46
    #1073

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    И аз бях преди навит да хвърля много пари първоначално, но да съм сигурен че ще имам някакъв продукт 10-15 години. Допреди седмица мислих така ... но защо - убедих се сам. Няма смисъл просто, по - добре две перални по 450 - 500 лв по 3-4 години отколкото една за 1000 с ресурс 8-10 години ... Колкото и да е добра, колкото и да е изкусно направена, нетрошима, това е продукт в който освен замърсени дрехи, косми, човешки органични материали, влизат допълнително химии от препаратите, водата и т.н. Това не е хладилник, който може да се претрие с препарат и да е като нов. Да не говорим за моралното остаряване на продукта. В един момент след 8-10 години имаме един силно замърсен продукт отвътре, който никак не може да се изчисти. Аз изхвърлих едно 6-годишно канди, но то работеше по два цикъла на ден. В последно време, почти не се усещаше омекотителя, не може да се каже и че переше добре. Представям си как е попивал варовика, отвътре и отзад. Чистех и разглобявах редовно отделението за омекотителя, вземаше го но кой знае къде отиваше. Това се случваше и с прахта. Новата Горение мога да кажа само с половин програма се справи отлично. Вие сте изхвърлила Горение, но ако е било на повече от 5 6 години според мен си е била с изчерпан ресурс. Не са луди западноевропейците като си изхвърлят продуктите на толкова години ... И пак казвам, ремонта дори и минимален на екзотичен продукт ще Ви се стори грандиозна задача. Споменавам го защото имах досег до сервиза, за някакъв дребен проблем, за който сигурно аз си бях виновен от токов удар. Писах директно на Управителя, реагира след 20 мин, а сервизния техник по места беше вкъщи след няколко часа, тества програматора и всичко работеше без проблем. Убедете се сами как е направен сайта и то за сервиз на една марка ЦЪК . Доколкото разбрах оттук и частите следгаранционно не били скъпи, а и се намирали лесно.
    VLADO 66 и Yavor Ivanov харесват това.

  11. Novice
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    1
    #1074

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Здравейте ,живея в Гърция и тук си ползваме едно Candy което си работи добре, но водата тук е изключително богата на варовик и даже леко солена-стара водопроводна мрежа.
    Предната пералня буквално се разпадна , макар винаги да е ползван калгон или някакъв омекотител.За това и решихме да си вземем именно такава а не Миле както ни се искаше .Наши приятели изхвърлиха топ модела им само за 11 месеца. По техен съвет се спряхме на канди.
    Сега като новодомци (в България) ни предстои закупуване на нова пералня и се спряхме на следната: LG F12B8QD1 перална машина - LG перална машина
    Жената я избра а и аз искам да е по-безшумна от нашата та .... дайте мнение че нещо май не са популярни или поне не намерих мнения ?
    В Плевен водата също е силно варовита, но поне не е солена.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    46
    #1075

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Малко ОФФ, извън пералните, но пряко свързано с тях. Този Калгон, освен че не съм сигурен дали върши работа, не смятам че си заслужава, само като сметнеш цената, през годините през които си "спасявал" пералнята от неизбежната смърт от котлен камък. Ако беше 10 пъти по - евтин - да може и да си струва. Освен това ако сте забелязали, на качествените препарати така или иначе пише че го съдържа, въпреки че не ми се иска. Но сметнато грубо по 10 лв (а е повече) на месец необходимата доза при нормално ползване, излиза че след 5 години ще си си купил нова пералня, дори старата да ти е с искрящ, запазен барабан отзад. Уви, не съм сигурен, но техник като ми погледна старата пералня, каза че е счупен държача на барабана към лагерното тяло (кръстачката) само ме попита, дали е ползван Калгон, защото той направо го разяждал (но пък ако беше с калгон щях да изхвърля един лъскав разяден държач ).
    Този пост е редактиран от sevdo2000; 07-11-13 в 08:39.

  13. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1076

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Ина,по принцип влизам да се оплача от лошо качество,ама...Казали ти ,че Mielle НЕ ПРАВИ ....Не ,аз ти казвам,че само това прави.Имам пералня Самсунг ,нисък клас от 14 г.Дали Миеле ще работи 42г.?(като умножим по 3- разликата в цената) .Едва ли.Пък и дали тогава ще ни харесва тази пералня?Ами(кофти ,ама) дали и нас ще ни има?
    Пък и моята пералня си работи без проблем,така,че защо не 20? по 3=?

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,785
    #1077

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Не бих хвърлил 2350 или 3150лв за пералня с горно зареждане нищо че е Миеле.Качеството им е несравнимо,но тук/във форума/ се препоръчва Миеле втора употреба като добър аналог на ширпотребата по технотата.Който е отварял такава пералня знае за какво става дума.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,575
    #1078

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Абе аз не съм отварял, ама някой ако има снимка нека покаже какво толкова извънземно имат иЗотвътре тия Миле-та. На 90% съм сигурен че едва ли сами правят цялата си пералня. При тая глобализация няма начин да не ползват същите елементи и с други марки.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,785
    #1079

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Ето-виж колко масивно е направено всичко,казана,чугунените тежести/които не се срещат по технотата/ къде са сложени и т.н.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,575
    #1080

    Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Владо, това Миле като гледам е поне на 30 години. Тогава и Перлите ги правиха масивни но далеч не и качествени. Имам един Зероват на 18 години. Един път съм му сменял и аз лагери и това е. Това обаче прави ли го перфектна "желязна" машина? Ще ти кажа - пълен боклук си е спрямо Електролукса ми дето ми е на 1 година. Втория не се чува че работи, пере 2 пъти повече пране с по малко ток, има 2 пъти повече обороти и 55 месеца гаранция. Та мерси с тези втори употреби "железни" машини дето приличат на музейни експонати.
    kalcheff1 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 925
    Последно: 30-03-24, 09:19
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 16:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 13:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе