За куките - върви в Технополис примерно и разгледай другите марки как са със захвата. И аз правих смяна и ползването на старите куки и размера ми бяха приоритет. От Елдом на Елдом, но сменили планката и позицията й. За късмет успя да се закачи.
За куките - върви в Технополис примерно и разгледай другите марки как са със захвата. И аз правих смяна и ползването на старите куки и размера ми бяха приоритет. От Елдом на Елдом, но сменили планката и позицията й. За късмет успя да се закачи.
Сега се обадих на Матев Хасково нищо не са променяли и като цяло това би било най-безпроблемната смяна според мен, чакам само мнения някой от форума дали е имал вземане даване, че моя Матев го бях купувал далечната 2006-а :Д
Здравейте, ползвам бойлер Tesy BiLight, който е вече на 9 години. Преди време клапанът започна да капе по-учестено, като главно се случваше при пускане на топлата вода (загряване на бойлера). След време спря да капе от клапана, а капките идваха от дъното на бойлера. Опитах се да се свържа с фирмата, която го е монтирала, но няколко пъти не ми отговориха. После заминах за два месеца и отложих ремонта за след връщането ми. Вчера като се прибрах опитах да пусна бойлера. Копчето светва, когато го натисна, но веднага щом го пусна угасва. Самото копче се усеща влажно. Явно се задейства някаква защита. Намерих в интернет фирма, която продава, монтира и ремонтира бойлери. Човекът, с когото разговарях каза, че бойлерът е за смяна и няма смисъл да ми взима 30 лв. за посещение и диагностика на проблема. Аз, разбира се, съм готов да платя тази сума за посещение, но по тона му останах с впечатление, че държи да го смени, а не да го ремонтира и не зная доколко обективен ще бъде при диагностиката. Може и да греша - все пак аз не разбирам нищо от бойлери. Ще бъда много благодарен за всеки съвет!
На Матев ако още ползват тея българските терморегулатори сините - тотал щета. Този терморегулатор е пълен боклук. Имахме такъв 50 литров неръждавейка, който захранваше кухнята и го разкарахме само заради тоя терморегулатор - или има вряла вода или хладка. Да не говорим, че последната година изгоряха 3 терморегулатора.
Сега сложихме 30л Аристон с електронен терморегулатор и край с разправиите.
Благодаря! След всички варианти, които проучих и на база какво трябва да отговаря при текуща баня - варианта клони към Tesy ModECO GCH 100 47 30 C21TSR
- - - - - - - - - -
Искам да благодаря на всички включили се в темата.
В крайна сметка реших да не си слагам таралеж в гащите с пробиване на нови куки, я плочката се счупи,
я куката не се хване както трябва - защото в момента с хванати към бетонен трегер, а по-долу е тухла четворка и затова
си взех от търговиите в гр.Пловдив- същия бойлер Матев - пък колкото издържи - нали му дават 5 години гаранция,
хвърлям и нов и те така.
Поздрави!
Имам въпрос за възвратни клапани. Възвратният клапан напълно ли блокира движението на водата обратно или в някаква лека степен може да тече? Имаме Елдом неръждаем, който доста пука не само при източване на топла вода, но и при пускане на студена. Т.е. пускам само студена вода на мивката и от спада в налягането по тръбите, бойлерът изпуква. Което значи, че през възвратния клапан се отразява налягането. Бойлерът е сравнително нов, на година и половина. Мисля да сменя клапана с нов - в тая връзка има ли някакъв много добър модел / марка?
На Практикер има някакви клапани на Tedan по 20лв. Аз скоро смених оригиналния, който дойде с бойлера (Аристон), защото взе да не пуска вода като дръпна палчето. Взех някакъв български за 5-6лв. И със стария клапан и с новия пак пука леко като пускам студената вода, като пусна топлата пука още повече. Но винаги си е било така.
Здравейте! Предстои ми закупуване на бойлер за ново жилище. Имам приятел, който обзавежда преди време и си монтира проточен бойлер в банята. Това е модела - https://balmax.com/produkt/%d0%bc%d0...dhc-x-premium/
Даже не знаех, че съществува нещо подобно. Виждал съм малки за кухня, но не и такива за баня. Идеята му е гениална принципно. Изразходва електроенергия само докато ползваш топла вода. През другото време не е нужно да работи и да поддържа голямо количество вода в резервоар, по-малък е и т.н. Той е много доволен, но все пак исках да сондирам мнение. Виждам, че дори цената не е по-висока от другите обемни бойлери.
Та какво ви е мнението за тях? Имате ли наблюдение в/у други модели, които превъзхождат този като цена/качество?
Малко си се превъзбудил, ама прочете ли изискванията за ел.инсталацията? Ако тепърва ще правиш инсталация, давай смело.