Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е бойлера ви ?

Гласували
332. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Еldom

140 42.17%
  • Diplomat

42 12.65%
  • Tesy

65 19.58%
  • Матев

8 2.41%
  • Фламина

4 1.20%
  • Ariston

36 10.84%
  • Clage

1 0.30%
  • Neo

2 0.60%
  • Stiebel Еltron

13 3.92%
  • Atlantic

21 6.33%
Страница 115 от 115 ПърваПърва ... 65105113114115
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 1725
Like Tree359Одобрявам

Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от svetlik Виж публикацията
    Четох, четох... стигнах поне 3-4 години назад в темата и се чудя - как така никой не изказа мнение за Cata, испанските бойлери на Интерсервиз. Странно. Или все някой си е купил но поради липса на проблеми или никаква мотивация да рекламира, така и няма отзиви за тях.
    С извинение за тази бележка, може и да греша, но засега съм се насочил към двойния 80л. CATA CTRS-80-REV Slim Dual. Ако може някой да сподели мнение.
    Бойлер не знам, но дълго време гледах CATA като марка вентилатори. Накрая се наложи да купя, взех такъв и го изхвърлих бързо. Не бих пробвал нещо друго от същата марка. Може би са испански брандировчик от типа на нашите Neo и подобни.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Здравейте,

Налага ми се да купя бойлер, тъй като жилището е ново и все още не е присъединено към Топлофикация.

Насочил съм се към ATLANTIC VERTIGO STEATITE 100, тъй като е със сухи нагреватели и два цилиндъра, според Вас има ли нещо по-добро, което мога да взема.

Благодаря предварително,
    Поздрави
    Борис

4. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Двата цилиндъра с какво са положително нещо?

5. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Цитат Първоначално публикувано от i486 Виж публикацията
    Двата цилиндъра с какво са положително нещо?
    Бойлерът е по-плосък. Това като реално предимство, щото има и едно съмнително - можело да се загрява само половината обем (друг е въпросът защо).

6. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Демек естетика. Червени не са ли започнали да правят.

7. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

E, не винаги е само естетика Аз, например, купих един 50-литров (Мидея, тези идея си нямат, че произвеждат бойлери, ама нейсе). Та той беше 26 см по спомен, а аз имах 27.5 или нещо такова, позабравил съм. Ето така е ситуацията - в огледалото се вижда, че съм адски притиснат с мястото. Та има полза понякога. Аз и на вид го харесах, де

8.  

9. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от Karata Виж публикацията
    Бойлерът е по-плосък. Това като реално предимство, щото има и едно съмнително - можело да се загрява само половината обем (друг е въпросът защо).
    Идеята на половината се загрява ако бързаш да си вземеш душ.
    Иначе Мидеята са много хубави бойлери.Приложението работи без бъгове,прави се програма за загряване,много добре задържа температурата(добра изолация).... Имат си идея...и още как.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

50л за миене на крака и ръце ли е? Че и само половинката да загряваш.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ако иска и краката ще си мие само - негова си работа.

Ще има избор, колко литра да загрява, нещо което с другия вид бойлер няма да има. Отделно лятото ако е като миналата година с 3 месеца и половина 38-43 градуса температури на околната среда 50 литра са повече от достатъчни, за да се смесват със "студената" вода стоплена от околната среда до 25-30 градуса.

При предстоящото освобождаване на цените на ел.енергията за битови абонати и "пускането" на битовите абонати на свободния пазар, на някой абонати ще им се стори че са паднали от космоса когато дойде време да си плащат сметките, особено зимата.

Бойлер с два отделни водосъдържателя всеки със свой нагревател е добър избор за 1 или 2-ма и дори 3-ма или четирима човека и дава добри възможности за икономия на ел.енергия когато това може да се направи в зависимост от ситуацията. Предимството му е, че когато топлата вода от единият се изхаби, все още ще има вода от вторият, като първият ще започне да загрява водата в него.

А дали и "какво ще си мие-само краката, само главата или само задника" си решава този който ползва.

Изборът му е добър, но зависи от колко ползвателя ще се ползва за топла вода.

Единствено не съм погледнал дали си струва да харчи повече пари за този бойлер от гледна точка на това, че е по-сложен и всичко е Х 2, но като се има предвид, че най-сложният ремонт на бойлер е именно нагревателя, то при него смяната на нагревател се прави за най-много 15-на минути и то без да се източва водата, отделно че няма да трупа и варовик както при бойлерите с нагревател с пряк контакт с водата, при които трябва да се източи целият бойлер.

Отделно този бойлер ще загрява по-бързо 100-те литра от бойлер 100 литра със само един нагревател и това си е съществен плюс - едно е за 25 минути от напълно студена вода да имаш затоплена за къпане вода, друго е да чакаш по час и 20 минути да се стопли водата.
    Изрично си пише, че в режим boost "загрява "за по-малко от 30 минути". Както посочих, ще има почти непрекъснато топла вода за къпане и ще стига дори за 3-4 човека къпещи се последователно.
    П.П.
    По-добро може и да има, ама едва ли ще е на такава цена.
    То аз и тези близо 900 лева не съм сигурен, че си струват, но предвид че искате да имате избор за 50 или 100 литра, отговорът е "Да, струва си".
    Единствено ако го монтирате хоризонтално, да знаете че като застанете срещу него отляво(срещу лявата ви ръка) трябва да се падат таблото с копчетата за управление на бойлера. Нагревателите трябва да по диагонал надолу от ляво където влизат(да са високата има част) , като дясната им част е по-ниско от лявата.

Wi-fi си е удобство по всяко време на годината ---> ако сте били на почивка и се прибирате, можете преди да тръгнете да се прибирате да си включите бойлера да загрее, та да имате топла вода за къпане когато се приберете от пътуването.
    Този пост е редактиран от justify; 18-02-25 в 11:20.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Здравейте @justify,

Благодаря Ви за изчерпатенлия и компетентен отговор!

Хубав ден Ви желая!

Поздрави,
    Борис

13. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Да де - 25л за къпане (единия балон). Малко повече от бойлер за под мивка.

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Wi-fi си е удобство по всяко време на годината ---> ако сте били на почивка и се прибирате, можете преди да тръгнете да се прибирате да си включите бойлера да загрее, та да имате топла вода за къпане когато се приберете от пътуването.
    Доволно тъп довод. През ден си на почивка и като се прибереш не можеш да изчакаш 15 мин за да ти се загреят 25-те литра. Може даже да ходиш на почивка само за да имаш повод да си ползваш Wifi-то на бойлера. Ама друго си е да имаш "приложение" - поне може да го коментираш на работа и по форуми.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Купувай смело и не слушай хора които нямат такива бойлери. Единственият му минус е че е по-сложен с по вече нагреватели и термостати, но пък като се развали единият термостат/реотан на другият водосъдържател си работи...

Отгоре на това както казах смяната им е лесна и бърза и може да се направи дори от човек със съвсем базови знания по електротехника стига да спазва упътванията на производителя.

Няма точене на вода, няма хамалогии...

Освен това са доста тихи и не се чуват като работят/затоплят водата. Аз се колебаех дали да купувам такъв и вместо в банята да го сложа в гардероб или в "мокро" помещение до тавана хоризонтално, но купих от Slim серията на Steatite със сух нагревател и го сложиш плътно до тавана хоризонтално в банята и съм доволен. Вече 2.5 години Атлантик не съм го изключвал(преди това имах Теси с неръждаем водосъдържател, който ползвах като го загрявах само през нощта), защото това така или иначе предстои всички битови абонати да ни набутат само една тарифа и няма смисъл да се правят сметки "за евтин нощен ток".
    Повече Теси или бойлер с неръждаем водосъдържател никога повече - такъв тежък китук не ми трябва, освен това уж неръждаем, а като го сваляха от него изтече една "ръждива диря"...

Бойлерите станаха като всичко останало - ползваш и като му мине времето изхвърляш и купуваш нов. Този бойлер ще го хвърлиш когато водосъдържателя се разтече.

Едно 8-10 години поне ще си го ползваш, а след това каквото съдбата е решила- може да устиска и 17-18 години, може и да не устиска.

П.П.

На един "му се чака топлата вода", на друг не му се чака...

А за нивото на интелекта си личи как и по колко пъти се разпорежда някой друг с теб и живота ти и колко пъти "те праща на почивка или е решил, че и почивка не ти трябва или пък че прекалено често почиваш и нямаш нужда "от чак толкова често да ходиш".

За последната година преди пандемията от 52 седмици в годината се оказа, че 22 седмици не сме си били у дома а другаде... Сега да кацне някой "интелектуален капацитет" и да ми обясни че "няма нужда от толкова много" щот той така си е решил и да въвежда ред в живота ми и да определя какво мога и какво не мога и "по -колко точно" ми разрешава "да мога"... :-))
    Този пост е редактиран от justify; 19-02-25 в 20:28.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

На един "му се чака топлата вода", на друг не му се чака...
    Какво стана сега, май не можеш да си събереш мислите. Не ти се чака като се прибереш, искаш още докато пътуваш да се загрееш, а иначе много бързо загрява:

едно е за 25 минути от напълно студена вода да имаш затоплена за къпане вода, друго е да чакаш по час и 20 минути да се стопли водата.
    Изрично си пише, че в режим boost "загрява "за по-малко от 30 минути".
    Колко акъл имаш като заминеш на почивка да си оставиш бойлера включен... И защо - защото той имал Wifi и ей сега е момента да използвам уникалната екстра. Голям капацитет си. Стягай се сега и напиши 50 изречения с доказателства колко си прав. И следващия път заложи на 30л бойлер - те са още по-хубави и загряват за 9 минути, но все пак е добре да има Wifi.

17. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Единствено не съм погледнал дали си струва да харчи повече пари за този бойлер от гледна точка на това, че е по-сложен и всичко е Х 2, но като се има предвид, че най-сложният ремонт на бойлер е именно нагревателя, то при него смяната на нагревател се прави за най-много 15-на минути и то без да се източва водата, отделно че няма да трупа и варовик както при бойлерите с нагревател с пряк контакт с водата, при които трябва да се източи целият бойлер.
    ...........Отгоре на това както казах смяната им е лесна и бърза и може да се направи дори от човек със съвсем базови знания по електротехника стига да спазва упътванията на производителя.
    Бих искал да попитам, дали имате личен опит точно с този тип/модел бойлер или исказванията са генерализирани за всички видове бойлери със сух нагревател?
    Защото:
    1. При българските бойлери със сух тръбен нагревател, в общия случай смяната нито е бърза нито е много лесна. Ако тръбният нагревател е ръждясал към тръбата в която е поставен, тогава ела виж колко лесно и бързо се сменя. При сухите керамични нагреватели е друга бира-там е по-лесно.
    2. Варовик пак се трупа, но не по самият нагревател, а по тръбата в която е поставен и тук няма значение тръбен или керамичен. Когато изчезне тишината и/или се появят проблеми с ТЗ, се налага източване, сваляне на фланеца и почистване на тръбата, а то не е много лесно. След най-много 2-3 такива почиствания се налага смяна на фланеца, а той си е цифра.
    3. Относно "базовите познания по електротехника" при ремонт на бойлер-и аз съм гледал как се лепят плочки, но в моята баня ги лепи плочкаджия, а пък аз съм оправял инсталация в баня "направена" от чичо Гошо -плочкаджията, който сигурно е гледал как се пускат кабели и някой друг свързва луни и бойлери и е решил, че и той има "базови познания по електротехника".

И те така, те!
    Gena_bs и Danzki харесват това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Някакви мнения за хибридния модел на елдом?
    https://eldominvest.com/bg/product/639.html
    Този пост е редактиран от sotneron; 01-03-25 в 23:37.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 115 от 115 ПърваПърва ... 65105113114115

Подобни теми

1. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  2. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  3. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 19:52
  4. мнения за проточни бойлери - Diplomat
    От d_karchev във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 08-05-10, 02:09
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе