здравейте, може ли за малко помощ относно бойлерите.Спрял съм се на модели Аriston shape premium 100 или Ariston Velis plus 100.
здравейте, може ли за малко помощ относно бойлерите.Спрял съм се на модели Аriston shape premium 100 или Ariston Velis plus 100.
Този пост е редактиран от avenger; 05-03-16 в 21:16.
За приблизителна същата цена има бойлери от реномирани производители като Аристон и Горение.
Горение не я знам колко реномирана марка е. Аристон може би, но са по-скъпи. Между Тесито и Елдома, втория е малко по-енергоефикасен, но не е огромна разликата. Ако ще се използва много то тези 20 лв разлика в цената ще се избият. Аз съм с ново Теси, но не мога да дам мнение за здравина и дълголетие. Засега работи без проблем. И двата би трябвало да свършат работа. Въпрос на вкус.
Точно Аристон и Горение едва ли са реномирани марки точно във бойлерите.Май в Западна Европа тия производители не продават бойлери.А при Теси и Елдом всичко е на късмет. Ами късмет с избора.
Че какво им е на нашите си марки и бойлери? Или просто така е по-модерно? - да не е българско.
Само изразих мнение. Всеки сам преценява как и за какво да си харчи парите.
Не разбрах каква е логиката за намеса на патриотизъм в тема за бойлери, но го отдавам на празника, който мина.
Този пост е редактиран от gurcayy; 06-03-16 в 17:23.
Аз просто се съмнявам ,че Аристон и Горение правят каквито и да е бойлери.Може би използват услугите на ODM.
Патриотизма е замесен до толкова, до колкото посочваш нещо чуждо когато се пита са нещо българско, без да даваш предимства и недостатъци на коя и да е марка.
Извинявам се, че предложих нещо чуждо производство. Предимства и недостатъци не мога да дам, понеже не разбирам от бойлери. Не знам дали е показател изобщо, но го четох в тази тема - почукайте или натиснете един бойлер Аристон и Елдом по корпуса. Смея да твърдя, че и дете и ще усети разликата.
Този пост е редактиран от gurcayy; 04-03-16 в 22:45.
Акцента е върху обосновката, а не върху марката, но като гледам какво пишеш явно няма какво да кажеш по този въпрос.
От начина ти на изразяване аз разбирам, че си спец, какъвто аз не съм ( за мое съжаление )и никога не съм твърдял, че съм. Защо ти не ни кажеш предимствата на Елдом пред един Аристон?
Този пост е редактиран от gurcayy; 04-03-16 в 23:57.
пат,кой от тях е български че не сещам.....но БЪЛГРАСКИ,не сглобяван тука
Елдом се произвежда изцяло във Варна. Имам предвид като дизайн, водосъдържател, нагревател, анодни защити, изолации и кожух. За Теси не съм сигурен, но мисля че повечето части също са произведени тук.
Въпроса не е дали Елдом има предимства, а дали Аристон има такива пред първия, защото ти го препоръчваш като опция на човек който въобще не го е споменал.Oт нaчинa ти нa изpaзявaнe aз paзбиpaм, чe cи cпeц, ĸaĸъвтo aз нe cъм ( зa мoe cъжaлeниe )и ниĸoгa нe cъм твъpдял, чe cъм. Зaщo ти нe ни ĸaжeш пpeдимcтвaтa нa Eлдoм пpeд eдин Apиcтoн?
А аз веднага мога да ти дам 2 минуса за него.
- по-висока цена
- по-бавно гаранционно обслужване. Дали е на необходимото качество - не знам.
За Елдом: 2 пъти (за 25г) ми се е налагал гаранционен ремонт. При обаждане в 08:30 сутринта, в 11:30 имах работещ бойлер със сменен нагревател.
Този пост е редактиран от Pat; 05-03-16 в 01:20.