Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е бойлера ви ?

Гласували
328. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Еldom

136 41.46%
  • Diplomat

42 12.80%
  • Tesy

65 19.82%
  • Матев

8 2.44%
  • Фламина

4 1.22%
  • Ariston

36 10.98%
  • Clage

1 0.30%
  • Neo

2 0.61%
  • Stiebel Еltron

13 3.96%
  • Atlantic

21 6.40%
Страница 43 от 115 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1711
Like Tree357Одобрявам

Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Елдом и Теси са енергиен клас D. Френските египетски Атлантик O´Pro са клас C. Най-зле са Тедан (клас Е). Моделите и на трите марки са на една цена и с дълга гаранция. Колко икономичен ще е бойлера, зависи най-вече от ползвателя. Ако е постоянно включен, ще изразходва ток само на дневна тарифа.

2.  

3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Някой има ли поглед върху тези бойлери: Бойлери - Gorenje Дават ги клас В, но дали им е добра изолацията?
    Само 2 kW са нагревателите и с електроника, което много не ми харесва. Ще се радвам някой ползвател да сподели мнение.

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

За тази цена се купува неръждаем , а не стоманен с емайл . иначе дизайн , електроника , маркетинг - на ниво !

5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Нито едно от тези неща не ми е важно. Интересува ме изолацията-колко време държи топла водата.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Не можах да разбера довода за чуждите бойлери с малка мощност. Да не би да мислиш, че като е 1-2kW нагревателят, ще харчи по-малко ток? Сумарната енергия е една и съща, независимо с 1.5 или 3kW нагревател. Разликата е колко време ще чакаш докато стопли. Продават ти 6-20kW проточни бойлери и никой не реве какви са тия абсурдни мощности, а за обикновен бойлер сякаш 3kW са много, а 2kW са друга работа.
    SPSt одобрява това.

7. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Обяснението е тук:
    Бойлери – етикети за енергийна ефективност | EnerGbg
    ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ БОЙЛЕРИ
    От това, което виждам, е че колкото по-висок енергиен клас е даден бойлер, толкова по-малка е мощността на нагревателя му.
    cheeseus одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Обяснението е тук:
    Бойлери – етикети за енергийна ефективност | EnerGbg
    ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ БОЙЛЕРИ
    От това, което виждам, е че колкото по-висок енергиен клас е даден бойлер, толкова по-малка е мощността на нагревателя му.
    Къде я прочете тази връзка? Или този извод си направи сам? Аз пък си мисля, че слагат нагреватели с по-малка мощност, за да обявят по ниска "Годишна консумация на енергия в kWh на година". Енергоефективността зависи от "Топлинни загуби за 24 часа", а те пък не знам да имат връзка с мощността на нагревателя. Изобщо някой вярва ли на тези класове, сложени по етикетите, възоснова на изсмукани от пръстите показатели?

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ако може и аз отново да попитам в темата - имам нужда от нов бойлер, с добра изолация, поне 100 литра, хоризонтален (няма възможност за вертикален) който ще работи постоянно. Водата в жилището е варовита. Вече десет години използваме теси и не е мръднал, но явно от варовика загрява по бавно вече, а и като литраж (80 литра) не ми стига...

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

По нагревателя се е понатрупал котлен камък , а и не само по него , но 10г работа си е доста добре . моя работи 15 и ......
    Пак Теси , може и Елдом - изолацията е по-дебела , неръждаем . Има и с сухи нагреватели т.е. нямат директен достъп с нагряваната вода и се предполага , че варовика няма как да се отложи върху тях .
    Има и Горение - външно изглеждат много добре , а имат и дълга гаранция .

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Хоризонталните 100 литрови тесита (аз съм с такъв 10 годишен двукиловатов) са с меден и доста дълъг (с много голяма площ) меден нагревател. Почти не се трупа по него котлен камък. Ако още се продават, взимай такъв. Бавното загряване е от тази зима и е повсеместно около река Марица

13. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Цитат Първоначално публикувано от civica Виж публикацията
    Пак Теси , може и Елдом - изолацията е по-дебела
    По-дебела е хипотетично, но на практика май така я слагат, че е същата като на Теси - да не казвам по-зле.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Както и при храните продуктите за Източна Европа са долнопробни с шарени етикети на известни марки. Моя е 2+1.2 кв. стои включен 24 часа на 3.2кв. термостата на 40 градуса вертикално нагоре. Топлата ми вода стига за двама души един след друг зимата. Сметката ми за ток е около 60 лв. лятото с климатик готвене, хладилник и т.н. висок клас Елдом е но доста стар. Тъй че високите киловати не водят до голяма сметка не се плашете. При мен има възможност да го оставя на 1.2 кв. само втория ключ но вече не го правя.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Малките киловати са за ползване на евтината нощна тарифа, когато се предполага, че не се точи топла вода. Не се товари елинсталацията и са по-малко на брой циклите включено-изключено. Почти няма връзка на мощността на нагревателя с ефективността на бойлера. Отразява се единствено на дълговечността му. Слаб нагревател - дълъг експлоатационен срок.

17. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Това се отнася само за нагревателя, нали? Не и за водосъдържателя. Щото предишният ми бойлер изкара 19 г. с нагревател 3 kW. Колко ли щеше да изкара с оригиналният нагревател от 1 kW?

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    ...Слаб нагревател - дълъг експлоатационен срок.
    Въобще не съм сигурен в това. Иначе как ще обясниш, че нагревателят на моя бойлер, който е 3 kW не е изгорял в продължение на 15 години. Вчера ги направи. А бойлерът се ползват, без да се изключва. Според мен, дълговечността зависи най-вече от водата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 115 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  2. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  3. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 19:52
  4. мнения за проточни бойлери - Diplomat
    От d_karchev във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 08-05-10, 02:09
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе