По закона на Мърфи, бойлера се скапва когато жената требе да измие чиниите или се е приготвила да се къпе.Тогава става страшно, за това е хубаво такива кошмари да са по-редки с неръждаеми производни.
По закона на Мърфи, бойлера се скапва когато жената требе да измие чиниите или се е приготвила да се къпе.Тогава става страшно, за това е хубаво такива кошмари да са по-редки с неръждаеми производни.
Една от възможните ексцесии е спукване на резервоара и изливане на всичката вода. После отскачай до магазина.
Такава ексцесия е по-възможна при неръждаемите водосъдържатели от масов тип, отколкото при емайлираните стоманени. При последните, неприятностите започват бавно и постепенно, което не разлютява нежните половинки до краен предел.
По пътя на каква логика по-възможна при неръждаемите водосъдържатели?
По пътя на 20-годишната ми практика с тази сплав и наблюденията ми върху битовите изделия, произведени от нея. Купих си такъв водосъдържател, проверих го и модифицирах на ракиен казан, че по-безопасно и по-малко рисково
От колко дебела ламарина са бойлерите от неръждавейка? Да не дава фира нещо при заварките или и неръждавейката кородира.
При нашите има два бойлера от неръждавейка - Матев и EUROLUX, които са на над 15г и няма проблеми (сменят се само консумативи като нагревател). Айде стига приказки от 1001 нощ. Това е в 17 етажен блок с доста високо налягане на водата.
Аз питам за сегашните. Преди 15години и други неща се купуваха по веднъж.
В тогавашните бойлери нагревателите бяха консумативи, а сегашните нямат консумативи. При проблем купуваш нов.
Да купиш само нов бойлер е най-лекият вариант. Да не плисне , че тогава се отива на принудителен ъпгрейд на покъщнината....
За тая цел хората са измислили застраховките....
Да ама застраховката не прави "ънду" и едва ли ще покрие на 100% да не говорим за хамалогията.....Някои неща просто трабва да имат висок ресурс на надеждност. Иначе 1000лв. всяка година за телефон може, а за бойлер 180лв. веднъж на 10г. искаме....
Хайде темата да си остане за бойлерите, а не да отива в друга посока.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Здравейте,
Бърз въпрос за избор на бойлер.
Кой от двата ще ми препоръчате?
Ingenio 80 л.
или
ТЕСИ ООД / Продукти / Електрически бойлери / Бойлери Modeco вертикални модели с керамичен нагревател / GCV 8047 24D C21 TS2R
Благодаря предварително
По-скоро Френския, но и двата модела са подобни на близки цени. Атлантика е енергиен клас B, докато Тесито е клас C. Не знам, колко ще е точната разлика в годишния разход.