Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е бойлера ви ?

Гласували
328. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Еldom

136 41.46%
  • Diplomat

42 12.80%
  • Tesy

65 19.82%
  • Матев

8 2.44%
  • Фламина

4 1.22%
  • Ariston

36 10.98%
  • Clage

1 0.30%
  • Neo

2 0.61%
  • Stiebel Еltron

13 3.96%
  • Atlantic

21 6.40%
Страница 46 от 115 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 1711
Like Tree357Одобрявам

Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2014

Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Със сух нагревател са най-много 2400 вата.
    Аз имам такъв Atlantic - пак си образува доста котлен камък - водата е много твърда.
    Повечето нови модели са с комбиниран терморегулатор/ термоизключвател.

Според мен си в голяма заблуда, ако мислиш, че ЕЛДОМ са с нещо по-добри от ТЕСИ - по отношение на изолацията ТЕСИ са много по-добри.
    ЕЛДОМ може да е с пластмасов възвратно предпазен клапан.
    Дизайна им е страшно морално остарял в сравнение с ТЕСИ и вносните.

2.  

3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

2.4 kW не са малко на фона на това, че повечето 80л. са до 2 kW. Това Теси ми е скъсило живота, така че хич не съм в заблуда. Няма да описвам всички скудоумия в конструкцията, че ще пиша до утре. Тези бойлери, които са с външен терморегулатор не са с комбинирани защити-има ги още. За изолацията на Теси не отваряй дума, че сигурно е дебела колкото цигарена хартия. Имам 2 метални клапана, пък и пластмасовите вършат работа, докато не решиш да ги сваляш. Дизайна не е важен-няма да го снимам за Фейсбук.
    Благодаря, но разчитах на мнение за бойлера за който питам или друг отговарящ на условията / със сигурност без Теси/.
    Поздрави!

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Здравейте, колеги!................................

.

Гледах и един "Елдом Еврика 72268 DA" - какво ще кажете за него?
    Отворен съм за всякакви предложения и марки /без Теси/, които отговарят та горните точки.
    Благодаря предварително на всички отзовали се!!!
    И за да няма ... спам , ти отговарям конкретно . Хич и не му мисли толкова , даже ако има и модификация без това недоразумение - индикатор на аноден протектор , по-добре , работи , ама ей така , колкото да е там .Имам модела 3кВ , 72268 с протектора,взех го за да сменя такъв модел , но без протектор и разликата в цената беше 4/5 лв , та затова , може и без него ! Иначе се вкарваш в голям ... тормоз .Избор има , ама и някои марки са доста екзотични и с леко съмнителен произход на страна на производство и сервизно обслужване .
    Избрания от теб модел , а и от мен , си има пълна 5г гаранция , та повече няма какво да се иска . пък и цената е добра и все ще изкара гаранцията , поне личния ми опит показва това с бойлерите на Елдом ! Пък и не върви , да съм от Варна и да си взема ... шуменски бойлер , поне за мен - имат дизайн , ама .... толкова , поне за мен !
    Те така !
    SPSt одобрява това.

5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Благодаря! Интересува ме как му е изолацията-задържа ли водата топла дълго време? Натрупва ли котлен камък между нагревателя и тръбичката на терморегулатора и пречи ли на работата?
    Колкото до гаранцията-по-добре да не се налага да се ползва. Много хора изобщо не четат, колко много са причините поради, които може да бъде отказана рекламация.

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Изолацията си е добре , 3/4 см е дебела , външно при допир си е студен т.е с с стайна температура . Задържа водата топла дълго време , ама това си зависи и от други неща,Няма начин да не натрупва котлен камък , но пак си зависи и др.обстоятелства , най-вече от качеството на водата и нейната твърдост и да ... тава пречи след време на работата на нагревателя , но винаги може да се смени , ако се наложи и след гаранцията .
    А и понякога късмета играе роля за конкретната бройка , късата сламка не носи късмет , ако се изтегли , но с положително настроени емоции и добра компания ,всичко се преглъща по-леко ! Дано съм помогнал , някакси !
    kokovox одобрява това.

7. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Да, помагаш. Имах в предвид дали котленият камък пречи на работата на терморегулатора, за нагревателя е ясно. Примерно нагревателя и тръбичката на Теси-то са много близо и при натрупването на котлен камък върху и между тях /макс. 2 -3 месеца/, регулатора започва да изключва и включва през минута-две до достигане на температурата. Може да щракне доста пъти. Ако не го отворя да го почистя, започва да изключва термозащитата.
    Забелязал ли си нещо подобно при Елдом? Разбира се отчитам факта, че при теб водата може да не е толкова твърда.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Нещата са свързани - нагревател ,терморегулатор(зависи как и къде точно е разположен )
    Да не твърда водата у Варна ??
    Моя бойлер е монтиран т.е аз си го монтирах на 30.11.2016 , още е новичък за подобни проблеми , но и стария беше такъв , но без аноден протектор !! , и изкара .. "само" 15г за ужас на производителя , още малко и да фалира и то без намеси и профилактика , ако искаш ми вярвай , но това са фактите, а и нямам причина да лъжа , когото и да било и не работя за Елдом !

А и старото " дърво " е на разположение , за невярващите и ако иска някой да му прави дисекция , е добре дошъл !
    Този пост е редактиран от civica; 09-04-17 в 09:46.
    SPSt одобрява това.

10. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Вярвам ти, защото предишният ми бойлер "доживя" до 19г. при много твърдата ни вода. За това време смених нагревател веднъж от 1 на 3kW и му правех профилактика веднъж годишно. Беше производство на "Елпром"-Варна, с изолация пяна и поцинкован съдържател /без анод/. Мисля обаче, че на днешно време не можем да очакваме такова дълголетие, но поне няколко години да работят читаво. Благодаря за включването!

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Елпром- Варна ( като ученик им бях на бригада , точно на линията за бойлери ! , но в стара сграда ) , сега е Елдом( Елдоминвест )!И може да се окаже , че има и изключения за добре направен бойлер . Мен ме устройва тяхното съотношение цена /качество , а и финансовия им директор ми е приятел , ха-ха , познавам и други членове от висшия мениджърски състав !

12. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от civica Виж публикацията
    Елпром- Варна ( като ученик им бях на бригада , точно на линията за бойлери ! , но в стара сграда ) , сега е Елдом( Елдоминвест )!И може да се окаже , че има и изключения за добре направен бойлер . Мен ме устройва тяхното съотношение цена /качество , а и финансовия им директор ми е приятел , ха-ха , познавам и други членове от висшия мениджърски състав !
    Грешиш нещо.Елпром е част от Теси.Опитват се да копират символа на
    Елдом уж да изглежда,че се произвежда от тях.
    http://fin-service.net/elprom.pdf - виж последната страница.

13. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , ти си в грешка ! Чети по-внимателно .
    Едно време, като бях по-млад и на бригата там , се казваше Елпром-Варна , а Теси не бяха родени още. Сега това понятие съществува , ама не е част от днешния наследник - Елдоминвест , който са в нова сграда , близо до старата !
    SPSt одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Силно подозирам, че Теси просто са регистрирали марка "Елпром" и нямат нищо общо с "Елдоминвест"-Варна. Сладко е да се възползваш от спомените на хората! Както се казва - марката продава.

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Нямат , но им се иска , та и затова са си направили и друга марка! Може би са купили старата сграда , ама там завод няма . Ще има нещо , ама не и завод , според мен !

Както и да е , но не е по темата ! Не споря , факти само !

17. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Марка се регистрира за определен срок. След това може друг да я регистрира. А това всъщност е "Елпром-България". Съвсем друга марка с лого наподобяващо старото. "Елпром"-Варна беше част от СО "Елпром"-Варна, Пловдив, Троян и още други.

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Навремето .... имаше мега-обединения по отрасли , но ... времената са други . Но както казах/писах , не е по-темата , иначе има още какво да споделя , ама ........

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 115 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  2. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  3. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 19:52
  4. мнения за проточни бойлери - Diplomat
    От d_karchev във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 08-05-10, 02:09
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе