Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е бойлера ви ?

Гласували
328. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Еldom

136 41.46%
  • Diplomat

42 12.80%
  • Tesy

65 19.82%
  • Матев

8 2.44%
  • Фламина

4 1.22%
  • Ariston

36 10.98%
  • Clage

1 0.30%
  • Neo

2 0.61%
  • Stiebel Еltron

13 3.96%
  • Atlantic

21 6.40%
Страница 8 от 115 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 1711
Like Tree357Одобрявам

Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от badr Виж публикацията
    Добро и лошо са категории в етиката, но в техниката твърде често ни подвеждат.
    За да няма налягане топлата вода или е ниско налягането на студената, или топлата преминава някъде през стеснен участък и там се редуцира налягането.В бойлера обаче такива места няма.
    Възможно е възвратния клапан да прави такъв проблем или друга арматура , но бойлера е почти изключено.Евентуално някакви фабрични дефекти на тръбите, което е твърде малко вероятно.
    От неправилния монтаж може да свършва бързо топлата вода, но на налягането не може да окаже влияние.
    Благодаря са съветите badr. Проблема е решен, оказа се един възвратен клапан преди крана за бойлера. На самият бойлер на входа на студената има също(пластмасов), обаче се замислих дали тоя другия не прави проблем. Заблудих се, че щом има налягане на мивката, същото е и с бойлера. Да, ама не. Развих меката връзка към бойлера за студената и пуснах водата. Едвам църцори. И така стигнах до възвратния клапан. Направо го махнах, оставих само крана и вързах бойлера. Като пуснах водата, чак самият бойлер мръдна, с такова налягане нахлу водата. И естествено, топлата вече също има налягане. Та, проблема е решен, отново благодаря за насоките.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Стеснения участък може да е в пластмасовата тръба за топлата вода вътре в самия бойлер. Ние имахме същия проблем и в горния е край тръбата беше сплескана, а не е кръгла. С времето се беше деформирала и от това стеснение почти не можеше да мине вода. Та изрязахме я 2см с ножовката и 5 години няма грижи.

Цитат Първоначално публикувано от Elesar Виж публикацията
    Благодаря са съветите badr. Проблема е решен, оказа се един възвратен клапан преди крана за бойлера. На самият бойлер на входа на студената има също(пластмасов), обаче се замислих дали тоя другия не прави проблем. Заблудих се, че щом има налягане на мивката, същото е и с бойлера. Да, ама не. Развих меката връзка към бойлера за студената и пуснах водата. Едвам църцори. И така стигнах до възвратния клапан. Направо го махнах, оставих само крана и вързах бойлера. Като пуснах водата, чак самият бойлер мръдна, с такова налягане нахлу водата. И естествено, топлата вече също има налягане. Та, проблема е решен, отново благодаря за насоките.

4. Тук е от
    Feb 2012

Добър вечер на всички. Предстои ни закупуване на бойлер. Имаме нужда от хоризонтален 80-литров модел, с леви изходи за ел. захранването. Моля за общи препоръки относно на какво трябва да наблегнем
    освен марка, модел и особености.

За момента сме се спрели на няколко предложения на Елдом. Изчел съм немалко и за прословутата фирма "Светльо Шишков", какво е мнението ви за техните продукти? По принцип нямаме строго зададено ограничение за бюджета, но бих искал да се вместим в рамките на 500-600 лева. Прочетох темата и благодаря за подробното описание в началото, но все още не мога да се насоча към нещо конкретно.

5. Тук е от
    May 2010

Имам бойлер Теси,80-литров.Работеше нормално почти 4 години,но отскоро започна да се "губи" топлата вода.Къпехме се нормално двама възрастни и дете-сега едвам стига за един.При напълно загрял бойлер и изключен ако ползваш десетина литра топла вода-след няколко часа почти няма никаква.Идва техник,изсипа три кофи топла вода и заяви,че му няма нищо.Че нещо не е наред е повече от ясно,но някой има ли идея каква би могла да е повредата.

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Възвратен клапан(пипни тръбата,меката връзка на студената вода,която влиза в бойлера дали е топла),котлен камък(отвори го и виж)...

7. Novice
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Пловдив

Предстои ми смяна на бойлера, който беше 120л. но малко текна. Спрял съм се на проточен 8 кв. на Стиебел Елтрон http://www.balmax.com/product.php?sr=1&r=26&r1=53&p=178 , но не съм сигурен дали ще има достатъчно вода за къпане и въобще ако някой има наблюдение за този модел ще помоля да сподели.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Няма нищо общо м/у обемния и проточния.Марката е добра,би трябвало да останеш доволен.

10. Novice
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Пловдив

Благодаря ти, johny01, но в един друг форум четох, че трябва поне 12 киловатов проточен, за да стига водата /като дебит и температура/ за едно нормално къпане. Не знам дали е така и затова помолих ако някой има такъв да изкаже мнение. Ще му бъда благодарен.

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Нормално къпане е много неопределено, но съм съгласен че 8квт. може да не се окажат достатъчни за някого.Виж 12 е достатъчно, но 12квт на монофазен ток просто го забрави.Монофазните инсталации у нас са за 10квт.Електромерите са 10-40А , а 12 квт са над 50А при 230в.
    При монофазна инсталация проточен бойлер на практика не може да се сложи.Необходимо е да се сменя захранващия кабел до електромера, който обикновено е 6квадрата с кабел 8квадрата.А вътре от таблото да се пусне кабел 6кв. само за бойлера.И този бойлер е 8киловата, не 12.
    Входящия кабел до електромера трябва да го смени електроразпределителното дружество
    Не че е невъзможно, но разходите са значителни.Не е ясно за колко години ще се избият разходите от икономията, ако въобще се избият.

12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

В общи линии е така,но си переш на 4 квадрата с 8 киловата бойлер без проблем с отделна линия (кабел и бушон само за него).Наистина и на мен ми се вижда много 12 киловата за инсталацията,обаче панелките са с 4 киловата за печките,които даже минават 12те киловата на бойлера,но при включване на целия капацитет,което е рядко или никога.Иначе прочети каква температура и дебит ти прави този бойлер и си направи извод дали те удоволетворява,НО задължително си помисли каква ти е инсталацията.

13. Novice
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Пловдив

Инсталацията е 6 квадрата от централното табло до моето, а до бойлера ми е 4 квадрата. Мисля да сменям този, който е до моето с 10 квадрата, но въпроса е този 8 киловатов бойлер дали ще смогне да подава достатъчно вода с необходимата температура и дали си заслужава целия този филм? :rolleyes:

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Мисля че този диалог започва да зацилкя.Как да ти кажем тук, дали ще смогва да загрява достатъчно вода?
    Ти трябва да ни осветлиш - колко литра за единица време и до каква температура е достатъчно за теб и ще пресметнем дали бойлера ще е в състояние да ти го осигури.

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ми кво да пресметнем-то си го пише в док.на бойлера,да я намери/поиска и да чете.

17. Novice
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Пловдив

Приятели, колко от нас докато се къпем засичаме колко литра вода тече за 1 минута и колко градуса е тя? Иначе информацията за онзи бойлер съм я видял. Може би ще рискувам с един такъв, пък дано да не си го блъскам в главата после. Благодаря ви все пак.
    Този пост е редактиран от dambev; 14-12-12 в 23:00.

18. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Отговор: Re:Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Ако ще е GORENJE, вземи си Серия GBFU.
    Кажи малко за този бойлер , виждам че имаш такъв , къде е произведен , работи ли добре , по-добре ли е от българските , защото трябва да взимам , някакъв и се чудя за каква марка да бъде този път ?

И ако може да препоръчате , някой модел , марка .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 115 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  2. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  3. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 19:52
  4. мнения за проточни бойлери - Diplomat
    От d_karchev във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 08-05-10, 02:09
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе