Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е бойлера ви ?

Гласували
328. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Еldom

136 41.46%
  • Diplomat

42 12.80%
  • Tesy

65 19.82%
  • Матев

8 2.44%
  • Фламина

4 1.22%
  • Ariston

36 10.98%
  • Clage

1 0.30%
  • Neo

2 0.61%
  • Stiebel Еltron

13 3.96%
  • Atlantic

21 6.40%
Страница 9 от 115 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1711
Like Tree357Одобрявам

Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Re:Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от smqnab Виж публикацията
    къде е произведен , работи ли добре , по-добре ли е от българските , защото трябва да взимам , някакъв и се чудя за каква марка да бъде този път ?
    Бойлера е произведен в Сърбия, изглежда солиден - на килограми превъзхожда българските си конкуренти. Предвид това, че корпусът му е пластмасов, а изолацията от вата, остава съществена разлика в теглото на водосъдържателите. Фланеца е голям и кръгък, и изглежда по-ремонтно-пригоден от елипсовидните вариации.

2.  

3. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Снощи ми гръмна моя Елдом инвест , по скоро се отвори фланеца отдолу , а бойлера не е много стар може би да е на 5 години , нямаше никакви признаци за проблем , даже се чудя , че направо от фланеца се отвори, нали има няколко защити ?
    Вътре има доста котлен камък , та се чудя какво да правя , да го ремонтирам ли , но маи се е изкривил малко там дето е избил или да взимам нов ?

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Не се занимавай, дъното и фланеца се измятат с времето и уплътнението изпуска водата.
    Този пост е редактиран от avenger; 07-01-13 в 13:26.

5. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от VASCH Виж публикацията
    Не се занимавай, дъното и фланеца се измятат с времето и уплатнението изпуска водата.
    И аз видях , че има малко измятане и мисля че не си струва занимаването , още повече че не се знае колко ще изкара след ремонт и дали няма да се пробие някъде по корпуса , но се чудя какво да взема , марка , вид ?

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

На мен ми е протичал Теси от фланеца(елипсовиден фланец тип аристонските),но имаше корозия по него.Не стана с ново уплътнение и се наложи малко да го наваря,обаче това теси беше от старите с ватата и по-дебел водосъдържател.

7. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Нещо не мога да намеря наличен GORENJE GBFU в Пловдив , и мисля да взема един от обикновената серия TGR , мисля си че няма как да е по лош от теси и елдом , вие как мислите ?

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Бих заложил, че GBFU ще устиска повече, освен това не се налага да отваряш водосъдържателя, за смяна на нагревател. Не мисля, че ще е проблем да ти го доставят. На мен една пералка от София във Варня ми я замъкнаха.

10. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Да , но не ми се чакаше и взех един TGR 80 N за 180 лв. , и ще видим какво ще стане , исках GBFU , но на много малко места има , а и провериха в склада на GORENJE и казаха че няма уж .

Като го монтирах ми се стори странен фланеца от долу , ако изобщо това което видях е фланец , някои знае ли тоя модел с фланец ли е , че след като гръмна предния елдом(изби му фланеца), не ми се иска да имам бойлер без фланец ?

И още нещо , тоя защитен вентил , трябвали да капе постоянно , че тоя капе капка след капка(доста) ?
    Този пост е редактиран от smqnab; 07-01-13 в 23:10.

11. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте! От няколко дена ме измъчват с един безумен спор за бойлери. Бях на гости при тъстовете и бойлера им прегря на максимум. Аз им купих нов за 480 лв., но те го приеха тъпо. Дядото бил ремонтирал много бойлери и досега нито един не
    Позанимавах се да се опитам да го опровергая с цифри и сметки, но досега съм стигнал само до това , вода, нагрята до 200 градуса оказва налягане 15.5 бара. Бойлерите май ги дават до 15 бара максимум. Зная, че бойлерите никога не са пълни до горе.

За бойлер с например 5-10 литра вода в него засега не ми достига акъла да изкарам някакви сметки

Ако искате се позабавлявайте с моята драма, но дайте и някакви коментари по въпроса.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от nikrad Виж публикацията
    Здравейте! От няколко дена ме измъчват с един безумен спор за бойлери. Бях на гости при тъстовете и бойлера им прегря на максимум. Аз им купих нов за 480 лв., но те го приеха тъпо. Дядото бил ремонтирал много бойлери и досега нито един не
    Позанимавах се да се опитам да го опровергая с цифри и сметки, но досега съм стигнал само до това , вода, нагрята до 200 градуса оказва налягане 15.5 бара. Бойлерите май ги дават до 15 бара максимум. Зная, че бойлерите никога не са пълни до горе.

За бойлер с например 5-10 литра вода в него засега не ми достига акъла да изкарам някакви сметки

Ако искате се позабавлявайте с моята драма, но дайте и някакви коментари по въпроса.
    Какви 200гр в бойлера??? Искаш ли да си подредиш мислите и да формулираш точен въпрос, като следваш следния алгоритъм:
    1. Вид и марка на бойлера
    2. Прави "еди какво си"
    3. Не прави "еди какво си" (или аз поне така си мисля)
    4. Защо е така или как да се промени?
    А иначе споровете ви с тъста можете да си ги продължите на ракийка и салатка - това сплотява семейството. Споровете с тъщата обаче не са препоръчителни!
    root666 одобрява това.

13. Kai
    Kai е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2009

Здравейте!
    писах отделна тема но явно шанса да ми се отговори е доста по голям в тази
    имам следните проблеми с бойлера:Марка- дипломат на 5-6 години, симтоми:горял нагревател сменен,след това майстора си оставил ръцете хлабави връзки изгаря и регулатора сменен, започна да свършва водата бързо трудно стига за 1 човек...усетих на меката връзка че връща топла вода в мрежата и се захванах аз с него....смених всички кабели с нови(имаше някои нагорели) 2,5 квадрата силиконови, смених паровинтила и преди него сложих бронзов клапан пропускащ само в едната посока(оказа се че новия паровинтил също връща топлата вода...) и какво се получи вече не връща вода грее си изключва но водата пак свършва бързо...изхарчих я цялата под душа докато усетих на меката връзка на изхода че има хладка вода само, след около 30мин. измих чиниите и имаше топла вода....
    извода който си направих е че изходната тръба на балона е перфорирана някъде по средата(по непонятни за мен причини) и не ползвам целия обем на бойлера....или втора причина и новия регулатор е сдал багажа и изключва по рано от желаната температура,което не обяснява факта че ако врътката е докрай за макс температура на сгряване по някой път изключва термичната защита....
    в общи линии съм пълен шах с пешката и ще съм благодарен на няколко адекватни отговора :rolleyes:

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

При пробита тръба за топлата вода, вътре тя достига и отвежда водата почти от горния край на водосъдържателя, ефекта е този.
    Студената вода при постъпването си във водосъдържателя избутва топлата нагоре и ако тръбата е пробита по-ниско, близо до долния край, топлата вода свършва бързо.Всъщност тя остава над дупката и затова отново бързо се стопля водата.
    Никак не бих се учудил, ако при теб причината се окаже точно тази.

16. Тук е от
    Nov 2008

Ще сменям бойлера! Дайте препоръки без TESY.

Здравейте,

След няколко годинки употреба е време да сменям ПАК бойлерчето. Първо набързо предисторията:
    Купувам TESY 2008 година с доп. серпентина и го връзвам с парното, след 3 години употреба проби серпентината вътре благодарение, на което се чудих сума време от къде губя вода и защо парното не загрява. В момента не съм го сменял но не ползвам сер-ната. Имам и втори бойлер понеже къщата е на два етажа с отделни електро и ВиК кръгове, който също е TESY и вече освен, че ме вкарва в преразход с тока прегрява зверски. Толкова, че докато се къпя в половината от смесителя където идва топлата вода капките се изпаряват в миг, а ако го полея с шепа направо изкипява водата! Ужас, жената ще ме напусне от страх да не избухне гадината мръсна. А и той е "нов", купен 2006.
    Та въпроса ми е какво да си купя сега?! Вече трябват 2 бойлера със серпентини единия 100 другия 80 литра. Гледах разни но все ми се струва, че са правени на едно и също място: TESY, DIPLOMAT, ELDOM...! Днес минах покрай един магазин в София на околовръстното точно преди кръговото на Драгалевци. Отвън голям надпис STIEBEL ELTRON, вътре повечето са български. Там човека ми предложи TETRAMAT, Чешки. Цената за вертикален 100 литра с една серп. беше около 750лв някъде не е неръжд. ами с покритие някакво.
    Някой ползва ли бойлер със серп. за да ми даде съвет или пък някой по-запознат, че трябва да взимам читаво буре някякво щото и детеннцето е на път и ще си трябва топла водичка и за него пък не искам да мисля и за това след време. Марки, магазини, модели, технологии всякакви препоръки и опит ще са ми от полза.

Само да кажа, че този път мисля да не пестя, че вече имам горчив опит с пестенето на пари. По-добре читав и по-скъпичък ама да не мисля дали ще ми избухне в мазето! Инсталацията ми е трижилна, заземена, с ДТЗ отделно за бойлера, абе всички салтанати там.

Поздрави и блягодаря за вниманието

17. Тук е от
    Dec 2012

Отговор: Ще сменям бойлера! Дайте препоръки без TESY.

бойлер под 400 лв. не е бойлер.аз ги наричам вестници,защото са много тънки.препоръчвам елдом-неръждаем.не купувай вносен,дори чешкия.тъй като си със серпентина,80 литра -цената ще бъде над 500 лв. не купувай хоризонтален,вярно е,че заемат по-малко място,но качеството е слабо-те са за неразбирачи и за жените.виж "светльо шишков" -до моста чавдар. купи само неръждаем,останалите са боядисани тенджери.нищо,че продавач-консултантите ги хвалят и казват -те са с двойно стъклокерамично покритие-рабирай-боклук.боядисана тенджера.

18. Тук е от
    Nov 2008

Отговор: Ще сменям бойлера! Дайте препоръки без TESY.

Цитат Първоначално публикувано от piopi5706 Виж публикацията
    бойлер под 400 лв. не е бойлер.аз ги наричам вестници,защото са много тънки.препоръчвам елдом-неръждаем.не купувай вносен,дори чешкия.тъй като си със серпентина,80 литра -цената ще бъде над 500 лв. не купувай хоризонтален,вярно е,че заемат по-малко място,но качеството е слабо-те са за неразбирачи и за жените.виж "светльо шишков" -до моста чавдар. купи само неръждаем,останалите са боядисани тенджери.нищо,че продавач-консултантите ги хвалят и казват -те са с двойно стъклокерамично покритие-рабирай-боклук.боядисана тенджера.
    И аз си мислех за "С. Шишков" щото един приятел си взе преди време неръждавейка и е много доволен засега. За хоризонталните съм съгласен - много бързо охлаждат топлата вода! То е ясно, че ще е над 500 пари но поне да се спра на нещо, което си заслужава. Мисля да мина в СФ където каза до моста чавдар да разгледам. Ти си патил с вносните ли та не ги препоръчваш или смяташ, че нямат добра поддръжка?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 115 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  2. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  3. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 19:52
  4. мнения за проточни бойлери - Diplomat
    От d_karchev във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 08-05-10, 02:09
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе