Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е бойлера ви ?

Гласували
329. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Еldom

137 41.64%
  • Diplomat

42 12.77%
  • Tesy

65 19.76%
  • Матев

8 2.43%
  • Фламина

4 1.22%
  • Ariston

36 10.94%
  • Clage

1 0.30%
  • Neo

2 0.61%
  • Stiebel Еltron

13 3.95%
  • Atlantic

21 6.38%
Страница 97 от 115 ПърваПърва ... 47879596979899107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 1711
Like Tree357Одобрявам

Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения

Ако не си спомняте вече химията - добре, но не обърквайте останалите с измислици. Има интернет и ако потърсите за катодна защита от корозия ще разберете как работи.
    espace одобрява това.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Feb 2022

Привет,

Абсолютно нищо не разбирам от бойлери, а трябва да избера такъв, който ще се ползва за основен и единствен източник на топла вода в банята и мивката в кухнята. Евентуално тъй като пътят е дълъг до кухнята, мога да помисля за малък кухненски бойлер под мивката. Не знам колко бавно ще идва "топлата вода" при тръбен път от 7м.
    Четиричленно семейство (2 деца). За град София и съответно софийската вода.

Искам качествен бойлер. Надявам се 120л. да е достатъчен обем за нуждите - по-голям ще е много трудно да се събере. По принцип гледах няколко варианта - неръждавейки на Eldom и Tedan. Иска ми се да мога да си го програмирам, но тези варианти долу нямат опцията, а и сякаш ми е по-важно да е качествен бойлера отколкото програмираемостта...
    1.
    Тедан неръждаем, 120л. 3kw
    2. Елдом неръждаем, 120л, 3kw
    3. Алтернативен вариант??

Реално Тедан-а е с по-добра гаранция и 10% по-скъп. Също не знам и на двата дали е пълна гаранция или частична?

Отворен съм към всякакви предложения.

Благодаря!

4. Member
    Тук е от
    May 2018

Цитат Първоначално публикувано от nltn Виж публикацията
    Привет,

Абсолютно нищо не разбирам от бойлери, а трябва да избера такъв, който ще се ползва за основен и единствен източник на топла вода в банята и мивката в кухнята. Евентуално тъй като пътят е дълъг до кухнята, мога да помисля за малък кухненски бойлер под мивката. Не знам колко бавно ще идва "топлата вода" при тръбен път от 7м.

Искам качествен бойлер. Надявам се 120л. да е достатъчен обем за нуждите - по-голям ще е много трудно да се събере. По принцип гледах няколко варианта - неръждавейки на Eldom и Tedan. Иска ми се да мога да си го програмирам, но тези варианти долу нямат опцията, а и сякаш ми е по-важно да е качествен бойлера отколкото програмираемостта...
    1.
    Тедан неръждаем, 120л. 3kw
    2. Елдом неръждаем, 120л, 3kw
    3. Алтернативен вариант??

Реално Тедан-а е с по-добра гаранция и 10% по-скъп. Също не знам и на двата дали е пълна гаранция или частична?

Отворен съм към всякакви предложения.

Благодаря!
    Какво означава да си програмираш бойлера и защо искаш да го правиш бойлера е бойлер не е компютър
    i486 одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Предполагам, че иска да може да го настрои в кои часове от денонощието да работи и в кои не.
    kokovox одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nltn Виж публикацията
    Привет,

Евентуално тъй като пътят е дълъг до кухнята, мога да помисля за малък кухненски бойлер под мивката. Не знам колко бавно ще идва "топлата вода" при тръбен път от 7м.

Благодаря!
    Бойлер под мивка е много добра идея!Аз съм от 2001 г. така.Имам наблюдение на друго място - само с един бойлер, около 10-на метра разлика.Сметката за ток при един живеещ е по-голяма от нашата - дву-членно семейство с дете, с 2 отделни бойлера, защото на другото място бойлера стои денонощно включен, отделно се хаби и повече вода, докато дойде топлата.При два бойлера можеш да включваш този в банята само на нощна тарифа, а този под мивката да стои денонощно включен.
    През 2001 г. заложих на Елдом - под мивката и в банята и този под мивката още функционира, докато в банята сегашния ми е втори.
    Преди 20 г. и аз нямах представа какво да взема.Заложих на Елдом инвест, тъй като се правят във Варна, а аз живея тук и евентуално няма да има проблем с резервните части.За Тедан нищо не съм чул, тази 10 г.гаранция вероятно е на водосъдържателя, а не пълна, докато на Елдом е 5 г.пълна.Разпитай за резервни чсти на Тедан намират ли се (нагревател, терморегулатор), дали са по-скъпи от частите Елдом инвест.

7. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Аз бих взел Тедан. Тяхната гаранция е пълна и по-дълга, а на елдом е 5 години на водосъдържателя и 3 на останалото. По-рано в тази тема съм оставил линк към WIFI ключ за бойлер. Аз така използвам нощтна електроенергия.
    https://smartarena.bg/produkt/wifi-rf-kontroler-40a/
    Аз съм с два бойлера защото имам два отделни кръга и нямаше как. Баня на един кръг и тоалетна и кухня на друг. Ако можеше щях да имам само един голям бойлер.
    Този пост е редактиран от kokovox; 11-01-23 в 10:58.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Неръждаем Елдом става, но не трябва да е електронен (програмируем). Електрониката на Елдом е голяма трагедия (май реално я прави Натурела). С управляем ключ по-става. Тедан гледах на външен вид. Ако им е дебела неръждаемата ламарина може да ги бива. Елдомската е тънка и балона се гъне и пука при пълнене и източване. Отделно май продължават с легендарните си пластмасови тръби за пълнене - не знам дали са ги подобрили поне откъм здравина.

10. Member
    Тук е от
    May 2018

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Предполагам, че иска да може да го настрои в кои часове от денонощието да работи и в кои не.
    Че това става и с други устройства не е задължително самия бойлер да е компютър

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Ти питаше какво означава "програмиране".

12. Member
    Тук е от
    May 2018

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Ти питаше какво означава "програмиране".
    Въпроса ми беше по скоро ироничен и да продължавам да питам какво означава програмиране и то на бойлер може би през 2367година ще е нещо нормално но сега е нещо екстраординарно. Защото да промениш някакъв параметър на някакъв дисплей не означава да програмираш нещо защото то вече е програмирано да има подобно поведение.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Това че може да го нагласиш да се включва в еди колко си часа е относително добро. Обаче практическото изпълнение е малоумно - електрониката хаби ненормално много енергия и не може да изкара 24ч без ток (ако спрат тока) без да си забрави часа. А ако не помни часа, всичкото "програмиране" не струва 5 стотинки. Тъй че Елдом с електронно управление - никога, ако ще да е подарък чисто нов. Някой ако не разбира, за сравнение часовник в настолен компютър може да върви 4-5 години с батерия CR2032.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Feb 2022

Благодаря на всички за коментарите.

Да, програмируем визирам да мога да го настройвам евентуално кога да работи (нощно) и вече предполагам по-умните могат да се управляват и през wifi/приложение. After market решение също би свършило работа.

От коментарите до тук и от 20+ страници четене назад виждам немалко позитивни коментари за Елдом, но повечето се отнасят до бойлери от преди 15+ години. Не знам качеството тогава спрямо сега как се е развило. Ако на Тедан гаранцията наистина е пълна, ми се вижда по-разумния избор сякаш. Бях гледал на Atlantic Stealite 100 / 150 cube моделите, както и slim вариантите. Но там ми се с трува че обемите са прекалено малки за да покрият 4членно семейство за къпане. Чудя се ако сложа малък бойлер за кухнята, дали тогава няма да е достатъчно 80л. slim модел? Дали ще загрява достатъчно бързо? Те май са с по 2.2-2.4kW - не са супер мощни.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

От кой град си?
    Ако водата е мека, то най-разумният избор е неръждавейка, при твърда вода можеш да мислиш и за емайлка.
    Теданите с 10г. гаранция е добър избор, щом дават такава гаранция, следва да си опекли добре работата.

17. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Защо емайлът да е по-добре за твърда вода?
    Между другото Тедан неръждаем със сух нагревател е с 12 години гаранция.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Защо емайлът да е по-добре за твърда вода?
    Заварките били уязвими на корозия в райони с твърда вода.
    Това тръгна от бойлерите на Шишков, който отказвал да продава с гаранция в някои райони на страната с много твърда вода.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  2. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  3. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 19:52
  4. мнения за проточни бойлери - Diplomat
    От d_karchev във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 08-05-10, 02:09
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе