Прав си. Особено ми хареса определението за онзи калгончо...Първоначално публикувано от badr
Имал съм спречквания с него и майсторлъка му, и да ти кажа, определението е слабо - трябва по-силна дума. Като гледам и за реклама не го бива.
Прав си. Особено ми хареса определението за онзи калгончо...Първоначално публикувано от badr
Имал съм спречквания с него и майсторлъка му, и да ти кажа, определението е слабо - трябва по-силна дума. Като гледам и за реклама не го бива.
Здравейте,
наскоро четох мненията ви за пералня ELECTROLUX EWT-1010 [1] и бях решил да я взема, но попаднах на General Electric W12EFEW [2], която е на 1,200 об. и е с 3 години гаранция. Цената на двете е една и съща.
Бихте ли ми казали какви са разликите между двата вида перални.
[1] http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019012
[2] http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=689214
Първоначално публикувано от padre
Аз ли отварям нещо различно, ама гледам, че едната е с горно отваряне 1000 об/мин- другата с предно и 1200 об/мин...
да, това са видимите характеристикиПървоначално публикувано от llll
знаете ли за други разлики
Благодаря
виждам че GE е с по-голяма гаранция от ElectroLux и че може да работи на 1,200 оборота, но не знам коя е по-добра с оглед на качество на механиката, функционалност и искам да си отговоря на въпроса, коя от двете да купя. бях се спрял на ElectroLux, но по-високата гаранция на GE и повечето обороти в момента накланят везните към GE. просто не знам какво да избера и по какъв критерии.Първоначално публикувано от badr
всякакви идеи и насоки ще са ми полезни
Благодаря
padre- аз съм за GE- то. Не че имам преки наблюдения, но пералните с предно отваряне били по- надеждни (така излезе от дискусията във форума) има май повечко екстри, а е и за 6кг! (значи механиката трябва да е по- яка).Първоначално публикувано от padre
@padre
Каквото и да избереш няма да сбъркаш.По-дългия гаранционен срок и според мен е сериозен плюс
аз четох в този форум, че пералните с горно отваряне били по-издържливи поради факта, че въртенето на барабана е хоризонталноПървоначално публикувано от llll
има ли такова нещо или нещо не съм дочел
Натделя тезата, че най- големи бели стават при протичане на семеринг- при предно отваряне е един; при горното са два. Следователно шансът да протече е двойно по- голям...Първоначално публикувано от padre
//edit- От къде на къде въртенето на барабана е хоризонтално- вертикален си е и там барабана, ама е на два лагера
Само да кажа че ако някой му се наложи да ползва сервиз за автоматични перални да не отива в Г-сервис или същия с другото име сервиз България, намира се в София с два клона в Люлин и един в Лозенец май. Останах крайно недоволен от обслужването в интервала от цял един месец за смяна само на лагери, обаче платих и за смяна на маншон, тъй като вече беше измушкан, и имаха наглостта да ми заявят че са ми спестили още 180 лв за смяна на казан, който пък е от карборан, защото "при смяна на лагери се сменя маншона и казана". Просто сервизът беше на не повече от 300 м от блока ми и ми го препоръчаха от технополис. Но си беше набутване и много нерви.*![]()
да, глупаво изказване от моя страна наистинаПървоначално публикувано от llll
благодаря за коментарите на всички
Само да спомена,че GE W12EFEW се произвежда в Турция,а Electrolux EWT 1010-в Полша.Първоначално публикувано от padre
Ако това има значение за теб.
днес ходихме в магазина и ми споменаха за този фактПървоначално публикувано от gino
отказах се от GE, защото за пералня от Турция мога да взема BEKO и да спестя 100лв.
отказах се и от Electrolux заради горното зареждане (на място виждаш доста недостатъци
та в момента съм в задънена улица
имаше и GE произведени във Великобритания, но или цената или параметрите не ми харесаха
сега обмислям варианта Candy CNL 105 - произвеждат се в Италия
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09018755
цената е същата като на GE, но има повече екстри, но не знам Италия по-добре ли е от Турция
имате ли впечатления за този модел?
Наистина ако ще е от Турция,по-добре вземи BEKO.Те са изпитани,здрави и се препоръчват като добро съотношение цена/качество.Първоначално публикувано от padre
Candy CNL 105 -също е добро решение,но виж,има и модел CNL 085 - на 800 об/мин,цената е 469 лв :coolsmiley: