Моля за съвет при избор на пералня машшина.
Колебая се между две марки и наколко модела:
1.WHIRLPOOL FL-5120/A
2.Gorenje WA 62081
3.Gorenje WA 1184
4.Gorenje WA 984
Благодаря Ви!
Моля за съвет при избор на пералня машшина.
Колебая се между две марки и наколко модела:
1.WHIRLPOOL FL-5120/A
2.Gorenje WA 62081
3.Gorenje WA 1184
4.Gorenje WA 984
Благодаря Ви!
Защо не погледнеш няколко страници назад?За да не се повтаряме излишноПървоначално публикувано от tery
![]()
Здравейте,
Прегледах цялата тема от край до край, защото се нуждая от информация за перални машини, но в мен възникнаха доста колебания и съмнения относно всички марки и модификации. Искам да си купя пералня и тя да е нова и качествена, но избора е толкова голям, че човек направо се губи в тези варианти и технически характеристики.
Имам два въпроса, ако може да ми отгворите и да ми помогнете, ще съм изключително благодарен на компетентното Ви мнение.
Вьпроси:
1. Какво мислите за следната пералня:
Пералня Blomberg WAF 7200 A
2. Можете ли да ми препоръчате пералня качествена, с терморегулатор, управление скоростта на центрофугата на цена м/у 500-600 лв., защото аз вече направо изпуших да преглеждам сайтове, да ходя по магазини и да търся без да мога да си харесам или поне да повярвам някоя.
Цената е ориентировъчна, ако съществува такава машина, каквато аз я искам и ако не Ви представлява проблем да ми помогнете при тези ми капризи.
Предварително Ви благодаря и искам да знаете, Вашето мнение значи много за мен.
Това са добра машинки BOSCH WFD-1660 (1661) ELECTROLUX EWT-1010 ELECTROLUX EWF-1030 WHIRLPOOL AWT-2260 WHIRLPOOL AWT-2287/3
няма много за съветване...*Първоначално публикувано от tery
все пак :
- купи си НАЙ-ЕВТИНАТА и дето жена ти НАЙ-много я харесва/иска*![]()
![]()
!
обаче(за да си спестиш битки с жената...) - гледай и коя има НАЙ-ГОЛЯМА гаранция ..!
п.п.
едно време в една песничка(БГ) се пееше :
"- Всичко е толкова лесно и просто, чудно защо и кога...."*
....
![]()
![]()
![]()
аз в крайна сметка си взех Whirlpool 5120 обече имах кофти късмет в началото - при сглобяването й забравили да сложат скоба на изпускателният маркуч отдолу на казана (доста дебел - като маншон), в резултат на което на 2-рото пране пералнята направи наводнение в кухнята - маркуча се е откачил по време на поредното центрофугиране и при последващото пълнене водата направо си е течала на плочките... добре че съм с таракот!Първоначално публикувано от tery
и все пак да кажа, че пералнята сама се беше спряла да пълни вода - явно е отчела факта, че пуска вода, а не се пълни (това е похвално)
от сервиза на Whirlpool дойдоха на другият ден след като им се обадих, техника потърси да не би да е изпаднала скобата някъде по дъното на машината, почеша се и после отиде до някаква железария и донесе скоба*(във всеки случай не му се ходеше до сервиза за една скоба), сложи я и всичко си заспа*
иначе, като изключиме този мой лош късмет с липсващата скоба (такива неща все пак се случват) от пералнята съм много доволен - за тези 475 лв. за колкото я купих, е направо без пари! работи тихо, при центруфугиране на 400 оборота все едно не работи - издава само един лек писукащ звук (в упътването си пише, че новите двигатели звучат по-различно то старите), на 1200 е по-шумна все пак но при тозе обороти е повече от добре, котролира си работата на центрофугата перфектно - намества си прането ако не е балансирано, увеличаава си оборотите постепенно и много плавно, докато се убеди че няма биене - абе да ти е кеф да си седиш и да си я гледаш*
съвет обаче към всички бъдещи собственици на перални машини - първите 3-4 пранета не оставайте машината без наблюдение!!! по принцип ги трябва да ги изпробват завода (имаше малко остатъчна вода в мойта, явно са я пробвали), но има и неща които не могат да се засекат по време на изпитанията, като тази моя липсваща скоба - трябвали са няколко часа работа, за да може маркуча да се откачи и да протече.
хайде - поздрави от мен и благодарско на този форум и на участниците*![]()
съжалявам, че на мен се падна да ти разваля кефа от новата придобивка..Първоначално публикувано от cristo
, но :
- ако си видял вода в твоята пералня - sorry човече, ама са ти бутнали не "ганц нойе/like new", ами някоя "дефектирала гаранционно...
пак сори за което, ама така е :
просто ти си човека, дето му се паднало да изпита на собствен гръб "великата шаячна правда.."
добавено
п.п.
но грешката е и моя - гледах я тази тема 2-3 дни, но я подминавах като маловажна(за мен лично)... - ако се бях напънал още в началото да ти дам съвет....
...можеше и да не се стига дотук...*
жалко, че не мога сега да ти снимам упътването (дадох си апаратчето на сестра ми за някой и друг ден), но в него изрично си пише - цитирам:Първоначално публикувано от zaphodb
"Препоръчваме първият цикъл на пране да се извърши без зареждане. С това ще се отстрани остатъчната вода, използвана при изпитването на пералната мешина."
така че zaphodb, ако обичаш, въздържай се от некомпетентни заключения, моля*![]()
Не знам* zaphodb дали е некомпетентен, ама това:не съм го виждал досега. То аз и не съм чел упътвания, ама един уважаващ себе си производител не би продал така стоката си. Я си представи, че си купиш фритюрник с грънясало олио в него...* или не дай си боже прочетеш подобен надпис на опаковката на презерватива преди да го ползваш... хахахаПървоначално публикувано от cristo
![]()
Whirlpool произвеждат перални машини от 1906г и са един от големите производители
Неудачна е аналогията с гранясало олио и презервативи
При моята Whirlpool ситуацията беше съвсем същата: Имаше вода в нея и в упътването пишеше абсолютно същото , така че има голяма вероятност все пак да е била нова или са започнали масова продажба на дефектирали Whirlpool замаскирани като нови![]()
всяка пералня има остатъчна вода. напълно нормално е!!!
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019140
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019012
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019116
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=01000001
помогнете в избора моля... предвид икономичността и качеството с ценови клас до 550 лв... благодаря предварително![]()
благодаря много... и аз почти натам съм се насочила...Първоначално публикувано от badr
само се чудя от къде да я купя... магазините станаха толкова много, че вече не знаеш къде кое е качествено и къде - не... техномаркет, технополис, технолукс, има и един магазин в подлеза на ндк (http://www.electron.bg/).... но по принцип смятам, че всичко е на късмет... моя баща например няма нещо, което да е купил в живота си без да има дефект![]()
последното такова нещо беше готварска печка Gorenje от Техномаркет Европа и единя от газовите котлони не бачкаше... това изобщо не ни учиди... предвид късмета на татко
та кажете от кои магазини имате впечатление и от кой в частност мога смело да купувам
благодаря на всички предварително![]()