Страница 18 от 36 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте.
    Нов съм във форума. И аз като много други търся отговора на въпроса - каква пералня?

Първо ще помоля да ми дадете съвет относно старата - Кьортинг на 18 години, много бойна машина. Минала е през 4 смени на жилища и работи все още.
    НООО (без Но не може) естествено се явяват нови проблеми - корозийка и по-важното - програматора показва дефекти.
    Сменяни са маншона, помпата, гумените съдинения (последно те - '98г., по време на световното).

С една дума - има ли смисъл от ремонти, или поне каква сума си заслужава да инвестирам в тази реликва?

Предварително благодаря.

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

При тези условия ми се струва най-удачно монтиране на контактор за нагревателя.
    При това положение най-големия ток ще е при центрофугиране и е около 4А.
    Далеч от 16А на контакт,за толкова са проектирани пластините на програматора.Целта е да се размине работата с 30-40лв и да се удължи срока на експлоатация.
    Разбира се годините са си години,но мисля,че така ще може да изкара още някоя година,след което да я пенсионираш.
    Успех

4. Тук е от
    Apr 2006

Перални,Препоръки 2006г

Вчера рових в един магазин за бяла техника и търсейки си пералня и хладилник (всичко накуп, о йе :coolsmiley, реших хладилника да е LG. Забравих конкретния модел, избирах от новия им каталог. С горна камера. Около 650 лв. No Frost, Bio Shield и прочие неща, които много-много не ме блазнят, ама може да се окажат полезни. Пък и гледам, че за хладилници на LG се чуват добри неща.
    Предложиха ми и пералня LG - WD 80150 - за 7 кг. Около 500 лв. Аз обаче, малко предубеден, взех да гледам един Bosch - 12160, 5 кг и 'само' 600 оборота (ЛГ-то беше с.. 800, да). Бош няма дисплей (хич не ме бърка), беше с по-малка гаранция. И бях готов да избера него (въпреки че точно тоя беше правен в Турция), когато разбрах, че в нашия град тая марка се поддържа от един несериозен тип. Имал съм взимане-даване с него и се отказах. Ще взема LG, пък да видим.

Къде сгафих?

5. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от badr
    При тези условия ми се струва най-удачно монтиране на контактор за нагревателя.
    При това положение най-големия ток ще е при центрофугиране и е около 4А.
    Далеч от 16А на контакт,за толкова са проектирани пластините на програматора.Целта е да се размине работата с 30-40лв и да се удължи срока на експлоатация.
    Разбира се годините са си години,но мисля,че така ще може да изкара още някоя година,след което да я пенсионираш.
    Успех
    Благодарности, Badr.
    Имам отворени сума ти табове в Сафарито и чак сега се сетих да рефрешна таба, в който е отворена тази тема (която е превъзходна!).
    Може би ще трябва по-подробно да разпитам жената за проблемите, които среща и да ги опиша съоветно. Например сега се сещам, че за да центрофугира, тя натиска врътката на програматора; ръчно спира дивайса да не центрофугира до ∞; на една (две?) програми машината не включва изобщо и т.н. Има и още със сигурност.
    Мислата ми е, дали подобни дефекти ще се оправят по описания начин ...

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Ами напиши точния модел на тая пералня,ако можеш и типа на програматора.
    На платката с пластините от страната на нечетните номера на клемите трябва да пише TYPE.Там преписваш всички цифри и букви както са написани.
    Ето една снимка да рабереш за какво иде реч
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

Ами напиши точния модел на тая пералня,ако можеш и типа на програматора.
    На платката с пластините от страната на нечетните номера на клемите трябва да пише TYPE.Там преписваш всички цифри и букви както са написани.
    Ето една снимка да рабереш за какво иде реч
    За това няма проблеми, отварям я с поглед .

8.  

9. Тук е от
    May 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте, спешно ми трябва електрическа схема на Перла 04 вариант!!!! Ако някой може да помогне ще му бъда много благодарен.
    Благодаря предварително!!!

10. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от metesator
    ...Бош няма дисплей (хич не ме бърка), беше с по-малка гаранция....
    А LG с колко гаранция е? Питам, щото не знам, а ми е интересно, защо (и как) "Hundai" ще е с по-голяма гаранция от "Mercedes", та дори и произведен в Турция. На Боша гаранцията е 2 години.

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от tery
    Здравейте, спешно ми трябва електрическа схема на Перла 04 вариант!!!! Ако някой може да помогне ще му бъда много благодарен.
    Благодаря предварително!!!
    Ето ти схема на Перла 05.Разликата е в монтажната схема.Принципната е еднаква,защото програматора е един и същ.
    Схемата е тук http://www.eserviceinfo.com/equipmen...-varna_51.html
    PERLA-05-color.JPG

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

Ето ти схема на* Перла 05.Разликата е в монтажната схема.Принципната е еднаква,защото програматора е един и същ.
    Схемата е тук http://www.eserviceinfo.com/equipmen...-varna_51.html
    PERLA-05-color.JPG
    Разликите (до колкото си спомням) идват от броя на електромагнитните вентили- 04 има два, а 05 е с три..

13. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте, всички!
    Badr, може ли да Ви отнема малко време за персонализиран въпрос?

Преди известно време си купих GORENJE WA984 , но по ред причини пусната едва днеска.
    Дали заради това, че моделът е поевтинял с 15 лева ), или заради прекомерните очаквания, при първото пране ми се видя,че барабанът "поскърцва" и, като че ли, тежко потегля в началото на всяко поредно завъртване... (към изтискването нямам претенции, ако не броим леко свирене). Още много не ми харесва "джвакащия" звук дали преди изтискването, дали преди да се налее поредната доза на водата - точно не можах да схвана...
    Съпругът ми ме успокоява,че "...машинката още не се е разработила: ремъци.." и т.н. (

P.S. Първото пране беше бяло на 70 градуса и 600 оборота и по-малко от 5 кг(ако има значение).

Можете ли да ми кажете нещо окуражаващо, моля?

3Mona, ето и за Вас нещо новичко...)))

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от rutalla
    Здравейте, всички!
    Badr, може ли да Ви отнема малко време за персонализиран въпрос?

Преди известно време си купих GORENJE WA984 , но* по ред причини пусната едва днеска.
    Дали заради това, че моделът е поевтинял с 15 лева ), или заради прекомерните очаквания, при първото пране ми се видя,че* барабанът "поскърцва"* и, като че ли, тежко потегля в началото на всяко поредно завъртване...* (към изтискването нямам претенции, ако не броим леко свирене). Още много не ми харесва "джвакащия" звук дали преди изтискването, дали преди да се налее поредната* доза на водата - точно не можах да схвана...
    Съпругът ми ме успокоява,че* "...машинката още не се е* разработила: ремъци.."* и т.н. (

P.S. Първото пране беше бяло на 70 градуса и 600 оборота и по-малко от 5 кг(ако има значение).

Можете ли да ми кажете нещо окуражаващо, моля?

3Mona, ето и за Вас нещо новичко...)))
    Не съм badr, ама "джавкащият" звук е най- вероятно от помпата...Транспортните планки нали ги махнахте? Мисля, че няма проблем- още не си свикнала с поведението на машинката.

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Не съм badr, ама "джавкащият" звук е най- вероятно от помпата...Транспортните планки нали ги махнахте? Мисля, че няма проблем- още не си свикнала с поведението на машинката.
    Точно така.Звукът е предизвикан от въздуха навлизащ в помпата.
    Последното количество вода в маркуча не може да бъде изпомпено,движи се нагоре надолу и при движението си се удря в турбинката от което се предизвиква и този шум.
    Шум характерен за всички перални.
    @rutalla
    Не се чуди,защо техниката работи.Тежко тръгвала!
    Нали няма да грабнеш някоя манивела и да и помагаш при тръгването
    От това което си написала не виждам основания за притеснения.
    И да! Послушай мъжа си.....Какво да се прави като ние мъжете сме по-умни.

17. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Много благодаря, поуспокоихте ме... Ще се вслушвам още 2-3 дни - явно, трябва да свикна. Важно,че имам кого да попитам. Пак благодаря.

@rutalla
    .....Какво да се прави като ние мъжете сме по-умни.*
    * *
    Това не е по темата на форума... )

18. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Привет!!

Ох, много ми е тъпо, момчета и момичета((((((

Пак съм аз с моето WA984... Все пак, нещо не е наред: това, което "тежко тръгвало" придружено с силен "тенекиен" звук, засилващия се в началото на въртене и смяляващ се преди спирането на барабана. Забелязах и леко "биене" по време на изливането на водата. Общо взето, пералнята е много бръмчи.. до такава степен,че след 22-23 часа не ми е удобно пред съседите да я пускам. Ужасно неприятно; вече мисля за гаранцията,но не искам да се излагам,ако това е нормалното поведение на машинката (щастливите обладатели на WA1184 ми казаха,че тяхна направо минава за съвсем безшумна). И, знае ли някой, ако упре до гаранцията,сами ли трябва да я мъкнем или ще дойде техникът?
    Прощавайте,че ви натоварвам с моите грижи(

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 36 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 22:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе