Страница 6 от 36 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2001

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Ще си позволя да ти дам съвет,който не го пише в ръководството за експлоатация: слагай праха не в отделението за прах, а заедно с прането направо в барабана(може завит в някоя дреха,той се разтваря).По този начин ще си спестиш и други неприятности,като ръжда около чекмеджето за праха !
    Ръжда трудно може да хване защото метални детайли няма.
    А това за праха сложен в прането дали няма ли да попречи ако се пусне програма включваща предпране ?
    Налягането на водата наистина не е на необходимото ниво , въпреки че съм само на 4-ти етаж.
    Може ли да оказва влияние и това че пералнята е с горно отваряне ?
    Освен това съм в Бургас и тук се славим с твърдоста на водата ни. Това дали има значение?
    Не ми е за оставащия прах ама чекмеджето за праха е една цяла пластмасова част и е изключително неудобна за чистене.

@kris11
    Ще споделиш ли кои са тези прахове?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Перални,Препоръки 2006г

При повечето перални с горно пълнене /особено по-евтините като Indesit или Whirlpool/ оставащия прах /в малки дози/ е нещо нормално - май е от положението на отделенията... При мен също е така! Хубавото е, че цялата кутия се сваля и може да се измие на чешмата - евентуално с помощта на дълга четка! Същото е положението с течния омекотител - остава по стените...

Колкото до праховете - според мен горе-долу стават Persil, Ariel, Tide и донякъде Тема! По-евтините съдържат повече `плънка` и аромат за сметка на активните вещества, а май точно содата в тях води до остатъци под формата на нещо като буци!
    Ако съдя обаче по себе си, май не праха е проблема при теб...

Опитай за известно време с течен Persil+течен ароматизатор и мисля, че пак ще остават следи

4. Тук е от
    Sep 2001

Перални,Препоръки 2006г

@echo
    Точно Whirlpool си е. Кутията въпреки че се сваля си е адски трудно да се измие праха залепнал естествено на най-недостъпните места.
    Мерси за съвета ще пробвам варианта с течен перилен препарат
    А пък ако някой не е пробвал да измие отделението за прах след като върху праха по погрешка е излят и омекотителя нека се опита. Сещаш се за някои нецензурни изрази които и представа си нямал че знаеш. Който успее за по-малко от 30 минути има 1 бира от мен

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от ruNNer
    А това за праха сложен в прането дали няма ли да попречи ако се пусне програма включваща предпране ?
    Да.При програма с предпране не може да се слага праха в прането.
    Но при качествените прахове предпрането е безсмислено.
    Цитат Първоначално публикувано от ruNNer
    Освен това съм в Бургас и тук се славим с твърдоста на водата ни. Това дали има значение?
    На опаковката на всеки прах има описана дозата която се слага при пране в зависимост от твърдостта на водата.
    При много твърда вода количеството обикновено е с 50%повече.
    Отчитайте обаче и факта че дозите са завишени.
    Нали трябва и търговията да върви

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Един съвет и от мен,не е задължителен но ще почувствате разликата когато го изпълните.

Винаги сгъвайте дрехите,чаршафите и др средства за пране когато ги поставяте в пералнята ..
    Защо? Моля за повече информация

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Тото1 този път е прав.
    Дрехите се мачкат по-малко

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Тото1 този път е прав.
    Дрехите се мачкат по-малко
    :
    offtopic: Благодаря- просто исках някакво обяснение- не е заяждане

10. Тук е от
    Sep 2001

Перални,Препоръки 2006г

Вчера се зачетох по торбата на праха за пране (ЕХО САВЕКС) и нещо ми направи впечатление:
    Съдържанието на праха беше дадено в следния вид: 1. От 5 до 15% - някакви фосфати май бяха , от 10 до 15% нещо друго и на 3 позиция имаше някаква друга химия , но като се съберат всичките проценти се получаваше от 20%-50% сиреч никаква информация за останалите от 80 до 50%. Значи до 80% от праха ти за пране може да е пясък , чакъл или л**на ???? :knuppel2:
    Освен това егати толерансите на %-те ...
    Смятам да пообиколя из Метро да видя на всички прахове ли пишат подобни проценти.
    Дали е така и при останалите прахове ?

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Перални,Препоръки 2006г

Фосфатите май омекотяваха водата...
    Важното са активните вещества!
    В `по-перящите` прахове има повече такива...

От ниския клас прахове, дали ще е Ехо, Бонюкс или Деро - все тая - там се набляга на рекламата + аромата - оказва се, че жените пазаруват `с носа` си
    Според мен от евтините - Рекс е най-малко зле...

При noname праховете е още по-зле - като наблъскат сода за `по-бяло` пране и... половината `прах` остава като буца в отделението

//edit
    И още нещо - Ariel-a, който продават у нас, пере осезаемо по-лошо от Ariel-а, който продават в Германия - не знам точно защо

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

След консултация с "експлоататор"-а на пералната, потвърждавам информацията на echo за праховете....

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

Bonux + ароматизатор пере и мерише по-добре от Persil + ароматизатор (по мнение на жена ми)

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Перални,Препоръки 2006г

За `мирише` съм съгласен, ама за `пере`...

16. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте!
    От близо година имам пералня Gorenje WA 64163 и нещо не ми харесва как трака при цетрофуга, та се чудя дали не е за ремонт....
    Имам чувството, че казана се удря в дясната (гледано срещу пералнята) стена на корпуса. Силата на тракането съм забелязал, че зависи изцяло от това до колко добре се е разпределило прането в барабана, дори се случва (рядко) въобще да не трака при 1600 rpm с доволно пълен барабан. Иначе мисля, че добре съм я нивелирал и си стои стабилно без да се мести и не личи да и пречи това тракане, ама знам ли - може да е нещо, което бавно я разбива .

Ако някой има опит с такова явление , ще го помоля за съвет.

P.S.
    Иначе машинката е :Super: .
    Дето се вика пере та дрънка!

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от schwartzmuller
    ... пере та дрънка!
    И ти сега искаш да нарушиш идилията, да премахнеш дрънкането и да остане само едно скучно пране ! Аз съм забелязал моята тъща - и тя като пере си тананика .А сега сериозно. Ако можеш намали оборотите на центрофугата и си карай така,защото, ако всяка година сменяш окачване-къде ще му излезе края.

18. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

Да бе, купил съм 1600 rpm и ще работи на 1600 ако ще и всеки ден да идват да и сменят окачването!
    А и тя и на 1000 си трака.
    Ако е нормално да си трака - аз съм съгласен. Въпроса е да не е от повреда.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 36 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 22:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе