Страница 17 от 36 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019116
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019012

badr а между тези двете... помагай моля те... вчера една приятелка ми каза, че на практика повече от 850 оборота не ми трябват защото това намачквало дрехите много... какво да правя сега... коя да избера и от къде да я купя...

2.  

3. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от scorpia
    http://www.technomarket.bg/product_d..._id=09019116*
    http://www.technomarket.bg/product_d..._id=09019012*

badr а между тези двете... помагай моля те... вчера една приятелка ми каза, че на практика повече от 850 оборота не ми трябват защото това намачквало дрехите много... какво да правя сега... коя да избера и от къде да я купя...* *
    Не съм badr, но като жена ползваща от скоро собствена пералня (избрана благодарение на тез юнаци тук ), ще ти кажа, че пералнята със сигурност има поне няколко възможности за избор на обороти (600 - 800 - 1000 или други стойности), т.е. тези 1000 са максимума.
    И честно казано не намачква чак толкова! Може да зависи от машината, но аз до сега само едни дънки дето ги прах на 600 оборота, всичко останало на 1000-та.
    Намачкването зависи най-много от простирането , а до сега не са измислили пералня дето да върши и тази работа, за мое съжаление
    Така че, това с оборотите хич да не те притеснява! Взимай тази, която ти препоръчаха! УСПЕХ!!!

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от scorpia
    badr а между тези двете... помагай моля те... вчера една приятелка ми каза, че на практика повече от 850 оборота не ми трябват защото това намачквало дрехите много... какво да правя сега... коя да избера и от къде да я купя...
    След като бъдат прострени дрехите,докато са мокрите от собствената си тежест се изпъват така,че няма от какво толкова да се притесняваш,а и както @gsm13 ти каза това са максималните обороти,не е задължително винаги да са толкова.
    А и доколкото си спомням съществуват уреди наречени ютии
    Не бих могъл да ти дам съвет относно магазина от който да си купиш пералнята по-простата причина,че не зная как изпълняват гаранционните си задължения.
    Доста лоши неща чувам за Техномаркет Европа.
    Обезателно прочетете всички условия на гаранцията вкл.всякакъв текст написан със ситни букви

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

Като допълнение ще се опитам да цитирам (забравих кой от форума- май беше Mr.TECHNO...?) "Гаранцията в Технополис и Техномаркет е в метри"- т.е гаранция 36м значи, че гаранцията важи докато се отдалечиш на 36 метра от магазина.

6. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

изключително благодаря на всички ви... не мога да не призная, че доста бях объркана при избора си, но определено вие ми помогнахте много... сега вече знам каква пералня да купя :banana:
    като я взема ще пиша да дам мнение
    благодаря още веднъж и да сте живи и здрави

7. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте. Притежавам RISTON MARGHERITTA AL102 от 2г. В общи линии пералнята се справя, но си е шумна на високи обороти. Проблемите й са както следва:
    1/ Продължителността на прането се надхвърля много - от 90 на 140 минути например. И то в режим на плакнене.
    2/ Нивото на водата е ниско и при пълен барабан понякога част от дрехите остават сухи. И изплаква некачествено почти винаги, въпреки продължителното въртене.
    3/ При кратко пране за 30-40 минути по условие прането трябва да е до 3 кг. Но дори при 1,5 кг дрехите остават полусухи.
    Извиках техник от сервиза още в първите дни след като я купих от Зора, той си носеше пресостат, но не го подмени, защото ми каза, че сме слагали твърде много дрехи и по принцип пералнята икономисвала вода. А и налягането било слабо (живея на 9 етаж).
    За продължителното пране нищо не направи.

Питането ми е: може ли някой да ме информира на какво се дължат изброените дефекти и дали сервизите могат да ги отстранят. Вярно ли е за налягането и не се ли регулира входящия поток.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от Vavo
    Питането ми е: може ли някой да ме информира на какво се дължат изброените дефекти и дали сервизите могат да ги отстранят. Вярно ли е за налягането и не се ли регулира входящия поток.
    За продължителността на прането и шумността - така е, едва ли техника може да промени нещо. Но за нивото на водата го е домързяло или знае възможностите на машината :-)* Това дето го е носил не е пресостат, а ниворегулатор (те в случая си приличат по принцип на работа) и нивото на водата в пералнята не зависи от налягането във водопровода, а от настройката на този регулатор. И би трябвало, когато пералнята налива, същевременно и да върти бавно. Така водата попива в "парцалите" и ниворегулатора изключва наливането когато достигне необходимото ниво, а същевременно "багажа" е мокър до кости :-). Ако обаче ниворегулатора изключва при такова ниво, че водата не може да достигне до дрехите за да попие в тях, това вече си е дефект.
    Има и друга стратегия, която най-вероятно се ползва в случая: налива се вода докато ниворегулатора изключи + няколко секунди, като по време на тези "секунди" барабана върти бавно и дрехите поемат вода. Тогава вече налягането има значение.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Като допълнение ще се опитам да цитирам (забравих кой от форума- май беше* Mr.TECHNO...?) "Гаранцията в Технополис и Техномаркет е в метри"- т.е гаранция 36м значи, че гаранцията важи докато се отдалечиш на 36 метра от магазина.
    Искам да поясня нещо:
    Нито технополис, нито техномаркет са производители за да зависи от тях гаранцията. Не ме разбирайте погрешно - не ги защитавам. Напротив.Според мене нещата стоят така- за марките, които имат сериозна сервизна поддръжка в БГ не може да се каже, че "Гаранцията в Технополис и Техномаркет е в метри", защото гаранцията изобщо не е в магазините. Като пример - Сименс, Бош, Скарлет... А това, че някой си купува уред от световно известната марка "BigGarbage" и очаква свестен сервиз - негов си проблем. А магазина трябва да си продава стоката, каквато и да е тя. И за това правят някакви измислени гаранционни сервизи, за да се каже, че има такива, защито иначе трудно се продава въпросната стока, а сигурно и някой закон се нарушава.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от Niakoi
    Искам да поясня нещо:
    Нито технополис, нито техномаркет са производители за да зависи от тях гаранцията. Не ме разбирайте погрешно - не ги защитавам. Напротив.Според мене нещата стоят така- за марките, които имат сериозна сервизна поддръжка в БГ не може да се каже, че* "Гаранцията в Технополис и Техномаркет е в метри", защото гаранцията изобщо не е* в магазините. Като пример - Сименс, Бош, Скарлет... А това, че някой си купува уред от световно известната марка "BigGarbage" и очаква свестен сервиз - негов си проблем. А магазина трябва да си продава стоката, каквато и да е тя. И за това правят някакви измислени гаранционни сервизи, за да се каже, че има такива, защито иначе трудно се продава въпросната стока, а сигурно и някой закон се нарушава.
    Твърде буквално си взел "мъдростта" за гаранцията в метри.. . Идеята е, че не бива да се взема за чиста монета написаното на табелката с големи букви " ГАРАНЦИЯ ХХ несеца!!!". Обикновенно сервизите поставят някакви идиотски изисквания- примерно да занесеш уреда с кашона, сервизът не носи гаранция за пластмасовите детайли и т.н. (за това намеква и @badr в по- предишен post). Да споменавам ли и самото отношение в сервиза? Това, че първо започват да те убеждават, че рекламирания дефект не е дефект, после ти казват, че дефекта не е заради уреда, а защото напрежението е кофти, налягането на водата,.... продължават с "Вие не сте спазили условията за правилна експлоатация" . И ако се преборите с всички мрънкания и ти приемат уреда за ремонт- много често се оказва, че трябва да се подмени суперуникална част, която трябва да се достави от чужбина и уредът* ще е готов след 3 месеца. Когато след 6 месеца ти, изтерзан от безкрайните обаждания в сервиза, съюза на потребителите и какви ли не още организации с гръмки имена и никакви права да ти помогнат, занесеш ремонтирания уред вкъщи и го пуснеш...се оказва, че нищо не се е променило и дефекта, за който си късал нервите на себе си и околните продължава да го има.. Е- за това става дума.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Перални,Препоръки 2006г

Не, не го приемем буквално. Прочети това отдолу и като го свържеш с написаното по-горе от мене, ще видиш, че говорим за едно и също:
    Цитат Първоначално публикувано от От руг форум
    Относно гаранционния сервиз... Преди време работех в автосервиз на едни корейски автомобили, които за гаранционните ремонти плащаха невероятно малко. Когато ги запитахме: "що така бе.." те ни казаха, че сервиза не е за да печели пари, а за да им продава колите. И като се замисли човек има логика. Прайш боклук, продаваш го добре щото има гаранция франция и всички са щастливи (е, почти..). Все пак клиента първо пита за цената, после за гаранцията.

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от Vavo
    Здравейте. Притежавам RISTON MARGHERITTA AL102 от 2г. В общи линии пералнята се справя, но си е шумна на високи обороти. Проблемите й са както следва:
    1/ Продължителността на прането се надхвърля много - от 90 на 140 минути например. И то в режим на плакнене.
    2/ Нивото на водата е ниско и при пълен барабан понякога част от дрехите остават сухи. И изплаква некачествено почти винаги, въпреки продължителното въртене.
    3/ При кратко пране за 30-40 минути по условие прането трябва да е до 3 кг. Но дори при 1,5 кг дрехите остават полусухи.
    Извиках техник от сервиза още в първите дни след като я купих от Зора, той си носеше пресостат, но не го подмени, защото ми каза, че сме слагали твърде много дрехи и по принцип пералнята икономисвала вода. А и налягането било слабо (живея на 9 етаж).
    За продължителното пране нищо не направи.

Възможно е проблемите да са от ниско налягане.Не се регулира входящия поток.
    Пълненето на пералнята трябва да стане за определено време и до определено ниво.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Перални,Препоръки 2006г

Искам да поясня нещо:
    Нито технополис, нито техномаркет са производители за да зависи от тях гаранцията.
    Аз също съм на това мнение! Когато пералнята ми Whirlpool даде дефект, сервизният техник дойде с автомобил (едно новичко Пежо Парнтер май беше) на който пишеше Whirlpool, а не Техномаркет.

Виж, вече със собствените марки на отделните вериги магазини, можe да имdш проблем, защото веригата магазини е сключила договор с накой си сервиз за гаранционна и извън ганационна потдръжка (по принципа на най-ниската предложена цена) поради коеот ан сервиза н им се работи много, а може и негласно да са поставили условието в сервиза да "не се прекалява с клиентските прищевки". Освен това всички тези собствени марки се произвеждат в Китай или в най-добрият случай в Турция, в едни и същи заводи, като отделните марки се различават само по някои елементи дизайна и буквите отпред...
    Например:
    "Здравей Цън Мюн Цао. Обаждаме се от България от Техномаркет (Технополис/Зора/Елит и т.н.). Искам в завода в Хън Мън за ни произведета пералня (телезизор, печка, хладилник и т.н.) от модел 5 от вашият каталог в еди-какво-си-количество, носеща нашата марка и означния. Моля за информация и колко ще ни струва предният панел да е със следният дизайн, съгласно приложената рисунка." Нещо такова...
    Е те това е с всички евтини китайски стоки и нови и уникални за България марки като Елит, Нео, Санг, KTN, Crown и т.н. В някои случаи не ги поръчва веригата магазини, а друга компания, специализирана с внос на жълта техника и такъв тип поръчки и опитваща сe да пробутва своя марка. Като/ако си създаде "марката" негативно отношение у потрбителите, просто регистрират нова марка и продължават поръчките в същите заводи и при същото качество, но с нов етикет.*
    Виждал съм в Руски сайт някакво DVD със АБСОЛЮТНО същият дизайн като един от нашите ДВД-та Елит. Освен това може да обърнете внимение на разните бормашини, гъглошлайфи, фрези и т.н. от "марките" Енхел, Агояма и т.н. - т не се отличават по абсолютно нищо, до последното пластмасово елементче и винтче са еднакви. Различават се само по "марката"* и кое е на прУмоция в съответният момент.* *
    *

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от cristo
    Искам да поясня нещо:
    Нито технополис, нито техномаркет са производители за да зависи от тях гаранцията.
    Аз също съм на това мнение! Когато пералнята ми Whirlpool даде дефект, сервизният техник дойде с автомобил (едно новичко Пежо Парнтер май беше) на който пишеше Whirlpool, а не Техномаркет.
    Без да оспорвам горните мнения, според мен в доста случаи мнооого зависи от споменатите вериги!
    Съвсем случайно, може би, собствениците на Техномаркет са и представители на Панасоник и Самсунг за България.
    Може би също случайно, имаше някаква топла връзка между Технополис/Видеолукс и Хайер...

Та аз не бих купил Панасоник или Самсунг, а ако взема Нео, ще е нещо при което просто няма да очаквам гаранция - това заради случаи, с които съм се сблъскал, аки искате го наречете антиреклама!
    Също бих взел Санг, пак ако не очаквам гаранция - просто хвърляш! Хайер си нямам, но дойдоха при приятел на 3я ден... не е твърде много, но не бих го нарекъл бързо - малко на кантар ми е мнението за тях!
    Виж, Метро май успяват да разделят по-добре нещата - продажбата от дистрибуцията на определени марки - поне така ми изглежда на мен...

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Марките Sang (BEKO) и Haier се поддържат гаранционно от една и съща фирма.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Марките Sang (BEKO) и* Haier се поддържат гаранционно* от една и съща фирма.
    :Super: Това имах впредвид!
    Както и стоките на Техномармалада

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 36 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 22:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе