Страница 19 от 36 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Перални,Препоръки 2006г

@rutalla, и аз като тебе съм отскоро с такава перална машина: W984. Закупих от Метро след консултация с мои приятели, работещи в конкурентна на тях верига магазини: механичен програматор, ИНОКС-ов казан, опростена като... как да го кажа... като изработка > оттук и по-евтин извънгаранционен ремонт.
    Дали съжалявам за нея... ами съвсем малко. И по-точно заради шума й, въпреки, че други 2-ма мои приятели имат същата пералня и казаха, че е заради помещението ми, в което стои, а именно в едно разклонение на коридора ми, което е с мрамор на пода, с гипсова мазилка и латекс върху нея. И мене ме дразни шума й, има го и дразнещия шум при започване на въртене на барабана, има го и дразнещия шум при пълнене с вода, да не говорим за центрофугирането при високите обороти, при което ако не е добре невилирана, направо си ходи по гладките повърхности! А това с "тежкото" тръгване, предпазва лагерите, доколкото зная...да ме поправят по-знаещите, ако греша!

2.  

3. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от HyBRiD-X
    @rutalla, и аз като тебе съм отскоро с такава перална машина: W984. Закупих от Метро след консултация с мои приятели, работещи в конкурентна на тях верига магазини: механичен програматор, ИНОКС-ов казан, опростена като... как да го кажа... като изработка > оттук и по-евтин извънгаранционен ремонт.
    Дали съжалявам за нея... ами съвсем малко. И по-точно заради шума й, въпреки, че други 2-ма мои приятели имат същата пералня и казаха, че е заради помещението ми, в което стои, а именно в едно разклонение на коридора ми, което е с мрамор на пода, с гипсова мазилка и латекс върху нея. И мене ме дразни шума й, има го и дразнещия шум при започване на въртене на барабана, има го и дразнещия шум при пълнене с вода, да не говорим за центрофугирането при високите обороти, при което ако не е добре невилирана, направо си ходи по гладките повърхности! А това с "тежкото" тръгване, предпазва лагерите, доколкото зная...да ме поправят по-знаещите, ако греша!
    HyBRiD-X, много ти благодаря за отговора! Моят случай е същият: Метро, консултации, натоварването на хората от форума с моите "..а какво да избера за да...?" Оттам, може би, и разочарованието, меко казано, а не меко - направо съм бясна! Последно време на мен все такиви неща се случват, направо комплекси получавам, сега трябва да купим плот за вграждане - душата ми се обръща!!!))
    Значи, казваш, че всички тези звучи само те дразнят, т.е., не трябва да викаме техник от сервиза да ги чуе и да се устранят? Защото на моите приятели WA1184 им работи практически безшумно, само малко при най-високите обороти свири (аз пак нямам претенции към центрифугиране!). Специално купих 984, понеже умните хора казват,че 800 напълно са достатъчни, всичко отгоре - шуми.
    При мен още се чува вибрациите на ламарината отляво.. Ето, в момента пиша от хола и "със стомаха си" чувам тези низкочастотните вибрации (бучене) от другият край на апартамента(((
    Ох,не знам какво да правя. Но да имаш вкъщи нов ел.уред,който ти дразни - кофти е работа! Само там са ми ушите(( и звуците, които, възможно са и "нормални" за определен стадий на прането, вече не могат да се възприемат от мен като такива.

P.S. .. a при подготовката към изтискването има ли нещо подобно на звуците на самолета, готвещ се да излита?)

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от rutalla
    Привет!!

Ох, много ми е тъпо, момчета и момичета((((((

Пак съм аз с моето WA984... Все пак, нещо не е наред: това, което "тежко тръгвало" придружено с силен "тенекиен" звук, засилващия се в началото на въртене и смяляващ се преди спирането на барабана. Забелязах и леко "биене" по време на изливането на водата. Общо взето, пералнята е много бръмчи.. до такава степен,че след 22-23 часа не ми е удобно пред съседите да я пускам. Ужасно неприятно; вече мисля за гаранцията,но не искам да се излагам,ако това е нормалното поведение на машинката (щастливите обладатели на WA1184 ми казаха,че тяхна направо минава за съвсем безшумна). И, знае ли някой, ако упре до гаранцията,сами ли трябва да я мъкнем или ще дойде техникът?
    Прощавайте,че ви натоварвам с моите грижи(
    Ако са свалени транспортните планки(къде и как са разположени и начина на демонтиране са описани в инструкцията) и има тенекиен звук извикай техник.

5. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Ако са свалени транспортните планки(къде и как са разположени и начина на демонтиране са описани в инструкцията) и има тенекиен звук извикай техник.
    Планки и металните прътове ли? Да, свалени още при разопаковането на машинката; след това бяха нивелацията, проверката на "земи,нули" и т.н. Чак след това - първото пране... Останалото знаете((
    Добре,в понеделник ще проверя как стоят нещата с сервиза в Пловдив. А можете ли да ми кажете, badr, как е прието - сами да караме пералнята или трябва да дойдат у дома?

Благодаря за консултацията.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от rutalla
    Добре,в понеделник ще проверя как стоят нещата с сервиза в Пловдив. А можете ли да ми кажете, badr, как е прието - сами да караме пералнята или трябва да дойдат у дома?

Благодаря за консултацията.
    По принцип в дома на клиента.

7. Тук е от
    Jun 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от 3Mona
    За това няма проблеми, отварям я с поглед .
    Чак днес ми дойде "оня" поглед, с който отварям перални :coolsmiley:.
    Та програматорът е "PG 0701-02". След кратка инквизиця жената призна, че най-проблемните позиции са "5" и"6", съответно 40 и 60 градуса, т.е. най-използваните.
    Действително от тези позиции не може стартира. При леко наместване прави контакт и тръгва, но веднага спира, като се изпусне "чалъма". Ако е тръгнала да работи от по-ниска позция (1,2,3,4) при тези две положения (5 и 6) спира и трябва да се превърти ръчно.
    Има проблеми и центрофугирането - не спира винаги и може да си върти ей така "бадева" колкото си иска. Но не винаги. (За това съм писал вече, но повторението е ... знаете к'во)

Аз все на майтап го обръщам, ама май пари за нов перилен дивайс няма да има, с една дума Кьортинг-а трябва да го реанимираме, та о, badr и останалите знаещи, помагайте колкото можете, моля .

ПП. Хммм, и след още :knuppel2: :knuppel2: се разбра, че дрънкането, което се чува м/у казана и барабана е от джобното ми ножче, което е почти ново, няма и 30 години... (Какво ли не правят жените за нова пералня, ама това е друга бира). И все пак може ли да се извади чекийката от това място без основно разглобяване?

8.  

9. Тук е от
    Jul 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте всички! Спешно се нуждая от съвет. До няколко дена трябва да закупя пералня, а сумата с която разполагам е в порядъка на 400 лева. Ще съм ви много благодарна, ако ме консултирате, каква пералня да избера, предвид сумата, така, че да бъде и надежна.
    До момента се бях насочила към "САНГ" / защото в квартирни условия ползваме такава/ и ако няма супер екстри и не мърка като коте за 1500 лева/ :-) тия безшумни, прескъпи играчки на съвременната техническа мисъл/, то пере при тежки експлотационни режими;-).

10. Novice
    Тук е от
    Jul 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте, с голям интерес прчетох всички мнения и се спрях на модела на Gorenje WA1184. Единственото, което ме притеснява е шума за който говорят някои от съфорумците, защото живея в гарсониера, а сме с малко бебче. В същото време, приятел се опитва да ме убеди, че няма нищо страшно в използването на електроника и че пералнята не е по-различна, от който и да е друг електроуред. Въпросът ми е при директен двубой - на коя пералня да се спра - немско качество с електроника SIEMENS WM 10A260BY или словенската механична Gorenje WA1184. Ще се радвам ако някой прояви желание да ми отговори . Съжалявам, но не можах да намеря връзка към български сайт, в който има този модел на Сименс.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от gost
    Здравейте всички! Спешно се нуждая от съвет. До няколко дена трябва да закупя пералня, а сумата с която разполагам е в порядъка на 400 лева. ....
    Ползвай сумата като първоначална вноска ( 30% ) и си купи истинска пералня на изплащане.

12. Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от freestyler1
    Здравейте, с голям интерес прчетох всички мнения и се спрях на модела на Gorenje WA1184. Ще се радвам ако някой прояви желание да ми отговори .
    Привет!!
    На времето и на мен много са ми помогнали тука,та си чувствам задължена да отговоря,.. още повече ,че за тази механичната серия на Gorenje, май, аз най-много говорих и тормозих хората

И така, вече втората седмица пера с WA984. Отначало ми се видя много шумна (чети предишната страница) и почти бях стигнала до сервиза. НО от страх да не изглеждам капризна, първо потърсих и намерих хора със същата машинка (WA1184), които ми казаха,че тяхната е супер тиха,.. и помолих да присъствам при поредното пране с цел сравнение.
    Резултат: имам си даже много хубава пералня!! С това, че бучи при всяко завъртане на барабана, вече свикнах. Центрифугата й е просто супер - специално помолих съседките ми отгоре и отдолу (аз съм на 4-я) да се вслушват... С две думи: няма никакви оплакванета (умишлено пусках пералнята в най-различни часове, в това число 1 през нощта и 5 сутринта, на обороти от 400 до 900).
    Моето мнение за "Умните Електроники": на мен по ми допада аз сама да избирам как да пера определено нещо, а не пералнята да го решава. Днес, например, трябваше да изпера ски-екипи (синтетика, фино пране), по които се наложи "да лежат" под развалената кола (смазка, дизел със земя..), пуснах я на режим за памук, но на 30 градуса и 400 оборота. След ОКОЛО ЧАС И НЕЩО извадих перфектно пране, а електрониката щеше да ми го "не изпере" за време и градуси, определени от програмата за подобни тъкани..
    Аз така мисля, може, и не съм права - ще има корекцията от знаещите)

13. Тук е от
    Jul 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Ползвай сумата като първоначална вноска ( 30% ) и си купи истинска пералня на изплащане.
    Благодаря за съвета, но за съжаление късно дойде. Вече купих пералня за сумата 400 лева. Естествено това, което имаше на пазара - SANG WS800.Много ли съм сглупила?

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от gost
    Благодаря за съвета, но за съжаление късно дойде. Вече купих пералня за сумата 400 лева. Естествено това, което имаше на пазара - SANG WS800.Много ли съм сглупила?
    Сглупила или не може да каже само бъдещето.
    Недей я мисли толкова.Никой не е избягал от късмета си.
    Предполагам пералнята си има гараниция.
    А ако стане нещо след това ще ти посочим добре квалифицирани специалисти,които могат да се справят с всеки проблем.

16. Тук е от
    Jul 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Сглупила или не може да каже само бъдещето.
    Недей я мисли толкова.Никой не е избягал от късмета си.
    Предполагам пералнята си има гараниция.
    А ако стане нещо след това ще ти посочим добре квалифицирани специалисти,които могат да се справят с всеки проблем.
    Благодаря ти bard за отговора. Пералнята има гаранция три години и се надявам да не се стига до сервиз.

17. Тук е от
    Jul 2006

Перални,Препоръки 2006г

Опитах се внимателно да прочета цялата тема, но вместо да намеря задоволително решение на моите терзания те станаха още по-големи. Малко се възгордях, защото като за пълен лаик с две ръце в задния джоб моите мисли относно какво трябва да "има и прави" една добра пералня почти на 100% се покриват с мненията на "знаещите". Но все още имам нужда от съвет. Къде се продават тези "ролс-ройси" Miele и какви са им цените. Аз успях да намеря само една фирма - "Марти76", но нещо не можаха да ми вдъхнат доверие - може и да не съм прав. Разликите в цените на различните модели (дори и на една и съща марка) са доста чувствителни, но на мен ми е ясно, че в момента търся да купя пералня, а не совалка, така, че изборът ми трябва да е в диапазона 500-800 лв. Ровейки се, попаднах и на перални марка Elite и Hyundai. Много моля да ми кажете по нещо и за тях, защото като рекламирани параметри не отстъпват на клас "совалки".
    Предварително благодаря и пожелавам успешен ден!

18. Тук е от
    Aug 2001

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте,

постарах се да прочета голяма част от темата, но не намерих почти нищо за перални със сушилни.

Тъй като избора на такива машини наистина е много ограничен (в технополис има 10-тина модела само - candy, indesit, taurus и някакви 2-3 други модела) моля спецовете по темата да препоръчат нещо, нямам конкретни модели за които да питам, но предполагам лесно ще могат да кажат поне кои от тези със сушилня не стават... благодаря ви предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 36 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 22:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе