Страница 31 от 36 ПърваПърва ... 212930313233 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от GTech
    Знам че не му е тук мястото, но просто тук ми се видя най удачно.
    Пералня Перла05 по време на центрофугата върти бавно все едно че е още в режим нормално пране. По това време двигателя много загрява!!!

Стария двигател е изгорял. сменен с подобен от друга Перла
    Кондензатор? двигател? или програматор????????? заяли лагери???
    някой да е имал подобен проблем???
    Двигател.... , аз съм имал доста подобни проблеми.
    По принцип за да си сигурен трябва да демонтираш мотора и да го включиш самостоятелно. Здравия мотор набира почти мигновено номиналните си обороти. Токът не трябв а да се различава с повече от 15% от номналния ток, написан на табелката .

Цитат Първоначално публикувано от valyo
    Защо да е пръчка на принципа на изпарението? При положение че имам комин под ръка предпочитам всичко да си излиза от там. Хем няма да има нужда да изливам разни ванички, хем по-малко неща за разваляне. А и цената е поне 100лв по-ниска.

Харчи повече ток, тия 100 лева дето ги спестиш, ще ги дадеш многоктартно на енергото.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравейте на всички участници в тази полезна тема. Баща ми е решил да взима пералня, с 300 зора го убедих да се спрем на нещо марково. Сега сме с едно убито Канди с горно пълнене, 400оборота центруфуга като включи все едно съм на война у нас
    Спрял съм се след дълго четена на тази тема и други на следните модели на AEG и Bosch. За Пловдив става на въпрос.

AEG Lavamat 62610 829лв от Технополис, 700-1200 оборота, 77децибела шум при работа на центруфугата
    http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=60&f=3703
    Хареса ми защото изглежда ще попаднем на Германска сглобка, в най-лошия случай Полска. Проблемен изглежда електронния програматор и разбира се Технополис(нямам добри очаквания от сервизната им база, недай боже да се сблъскам с нея в гаранционния период)

Bosch WFO2442BY нямам представа за цената, има го този модел на страницата на Експо 2000-официалния вносител на Сименс и Бош за БГ.
    http://www.expo2000.bg/bosch/product.../wfo2442by.htm
    ПРитеснява ме това че е Турска сглобка, WFL моделите също са Made in Turkey, не ми вдъхват доверие

Има по един модел на Siemens в Техномаркета и Технополис, по добър ми се струва този в Техомаркета:
    SIEMENS WM-12E460BY http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09022932
    Притесняваме факта че е един единствен модел, Полска сглобка е, аа и Техномаркета ги няма хич откъм гаранционно обслужване.

Избора ми клони към АЕГ модела 62610. Гледам при модела на Бош има една технология "контрол на баланса при центруфугиране", знаете ли дали намалява значително шума при центруфугиране.

Финансите са до 850лв, ще я взимаме на изплащане. Няма нужда от супер екстри, щото майка ми е скарана с техниката и без това, основното изискване е издържливост и безшумна и качествена работа

Вие какво мбихте избрали от горните 3, или изобщо някой модел до 850лв.
    Въпроса ми е насочен най-вече към badr, много е навътре в нещата пича, гледам ремонтира перални и ще знае коя сглобка и кой модел са най-здрави и безшумни.
    Ако знаете добър сервиз в Пловдив за перални, ще ми помогнете много

4. Тук е от
    May 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от antL

AEG Lavamat 62610 829лв от Технополис, 700-1200 оборота, 77децибела шум при работа на центруфугата
    Хареса ми защото изглежда ще попаднем на Германска сглобка, в най-лошия случай Полска. Проблемен изглежда електронния програматор и разбира се Технополис(нямам добри очаквания от сервизната им база, недай боже да се сблъскам с нея в гаранционния период)
    И аз се бях спрял на този модел, но да ти кажа честно като разбрах, че вече няма немски внос, а всичко е полско просто купих италианския еквивалент Electrolux EWF 1255 на почти същата цена. На този етап нямам никакви забележки, освен че е изненадващо шумна, но при тези обороти мисля че е нормално.

Успех!!

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Някой ползва ли пералня със сушилня? Какви са отзивите за тази комбинация? Чувал съм че дрехите много се намачкват и ставали негладаеми?

6. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

Аз имам (благодарение на този форум) модела АЕГ 60610, единственото му предимство пред този посочен от теб е трите възможности на центрофугата 600-800-1000. По-удобно ми се струва! Ако намериш изобщо АЕГ, на което отпред на панела пише "Made in Germany" - взимай! Пералнята е супер! Само не умее да простира

7. Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от gsm13
    Аз имам (благодарение на този форум) модела АЕГ 60610, единственото му предимство пред този посочен от теб е трите възможности на центрофугата 600-800-1000. По-удобно ми се струва! Ако намериш изобщо АЕГ, на което отпред на панела пише "Made in Germany" - взимай! Пералнята е супер! Само не умее да простира
    Благодаря за съвета.
    Искам да ти задам няколко въпроса. Как пере на 1000 оборота, имам напредвид мачка ли дрехите и шумно ли центруфугира? Гледам има много допълнителни функции и програми, полезни ли са ти? А и още нещо, упътването на английски ли е, или на полски и английския липсва? Имаш ли някакви забележки към работата и, дребни неща които не са изпипани при производството(кофти пластмаси, бутони, връзките отзад за ВиК)?

Баща ми работи до търговиите тук в Пловдив и сигурно ще отскочим да складовете да видим какво предлагат, но Турски Бош не ми харесва изобщо, а и инфото за него е нищожно в интернет. Виж АЕГ-то си го продават онлайн магазини в Германия, Чехия, Полша, инфото за модела 62610 е много подробно и повече ми вдъхва доверие. Този модел 62610 работи съответно на 1200/1000/600 оборота, та ме съмнява дали ще мачка цветните дрехи на 1000 оборота, другата разлика е в класа на центруфогиране 62610 е клас В, а 60610 е клас С, откъм децибели/шум ги дават еднакви.

Полския Сиеменс и той е със същите функции като АЕГ-то, но и за него инфото е много малко, а и опасенията ми са че е единствена бройка/модел в Технополис и Техномаркет

8.  

9. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

Благодаря за съвета.
    Искам да ти задам няколко въпроса. Как пере на 1000 оборота, имам напредвид мачка ли дрехите и шумно ли центруфугира? Гледам има много допълнителни функции и програми, полезни ли са ти? А и още нещо, упътването на английски ли е, или на полски и английския липсва? Имаш ли някакви забележки към работата и, дребни неща които не са изпипани при производството(кофти пластмаси, бутони, връзките отзад за ВиК)?
    ...Виж АЕГ-то си го продават онлайн магазини в Германия, Чехия, Полша, инфото за модела 62610 е много подробно и повече ми вдъхва доверие. Този модел 62610 работи съответно на 1200/1000/600 оборота, та ме съмнява дали ще мачка цветните дрехи на 1000 оборота, другата разлика е в класа на центруфогиране 62610 е клас В, а 60610 е клас С, откъм децибели/шум ги дават еднакви...
    Моделите са идентични, единствената разлика е в центрофугата. Този клас C на центрофугата са пълни измислици , без майтап.
    Значи при 1000 оборота дрехите излизат средно намачкани . Опъването им става на простора, но пак са леко смачкани. Шума при съответната центрофуга не е много силен, на мен ми прилича на свистене на самолетен двигател (сравнително тих). Не мисля, че мога да спя докато центрофужи на 1000 пералнята. Интересно, но на майка ми Гореньето на 600 оборота е малко по-шумно от мойта АЕГ.
    На 600 и 800 оборота положението е много по-тихичко и приемливо. При затворени врати не се чува, но у нас просто не се затварят вратите Отложен старт ползвам рядко. Голямо удобство е, че на дисплея виждам времето, оставащо до края.
    Упътването - дадоха ми и на български от Техномаркета. Има и на английски, ако искаш , но го има преведено. Всичко за връзването си е изпипано, прегледно написано, ясно и лесно. Има Аква-стоп система, т.е. не спираме крана на водата. Пластмасите и бутоните за сега са екстра.
    От допълнителните функции - обожавам опцията "ръчно пране" и "вълна". Също много полезна ми е "лесно гладене" - ризите излизат супер, иначе са доста намачкани при 1000 оборота. Основно ползвам 40 или 60 градуса на нормална тъкан (абе първото в дясно на панела), както и 1000-та оборота.
    Има защита за деца на вратата.
    Програмното меню според мен е направено много просто и прегледно - като за германци . Всичко виждаш и въртиш ключа само. За сравнение на един Аристон, програмите са написани на самото копче - ами не ми е удобно, поне на мен.
    Както вече ти казах, ако на пералнята отпред пише Made in Germany - взимай я! Без значение кой точно модел ще да е.

10. Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

gsm13 мерси за изчерпателния отговор, златен си ей

Така излиза, отиваме на лов за германска сглобка

11. Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здавейте. Аз съм нов тук, но се надявам да намеря полезна информация. Ще бъда много благодарен на всеки, който сподели знания и опит. Наскоро ни я я дадоха едни наши познати, но не знам как да я пусна даже. Досега не сме имали никога автом. пералня и я гледам като голям камък. Нямам упътване за експлоатация,схеми, нищо! Надявам се някой да ми помогне с нещо.

Простете, забравих да ви кажа, че пералнята е ELEKTRA Bregenz 850.

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от gsm13
    Значи при 1000 оборота дрехите излизат средно намачкани . Опъването им става на простора, но пак са леко смачкани.
    Има Аква-стоп система, т.е. не спираме крана на водата. Пластмасите и бутоните за сега са екстра.
    Има защита за деца на вратата.
    Правилно дрехите се изпъват на простора от собствената им тежест.При пералня със сушилня това няма как да стане.Дрехите изсъхват намачкани и затова по-трудно се гладят.
    Обикновено капацитетата на сушилнята е 1/2 от капацитета на пране.Това е така защото дрехите които са разположени в средата на барабана и са заобиколени от други дрехи няма как да се изсушават.Така че при сушене дрехите трябва да могат да се движат в барабана.
    Лично аз не харесвам перални със сушилня.Ако сушилнята е самостоятелен уред на едно зареждане могат да се сушат доста повече дрехи,а това води и до значителна икономия на ел.енергия.Аква-стоп е поплавък разположен на дъното на пералнята и служи да я изключи при пропускане на вода.По принцип на всяка пералня не се спира крана на водата.
    Също така всички перални имат термоблокиривка на люка против отваряне по време на работа.
    Цитат Първоначално публикувано от bubarak
    Здавейте. Аз съм нов тук, но се надявам да намеря полезна информация. Ще бъда много благодарен на всеки, който сподели знания и опит. Наскоро ни я я дадоха едни наши познати, но не знам как да я пусна даже. Досега не сме имали никога автом. пералня и я гледам като голям камък. Нямам упътване за експлоатация,схеми, нищо! Надявам се някой да ми помогне с нещо.

Простете, забравих да ви кажа, че пералнята е ELEKTRA Bregenz 850.
    Поставяш програматора в позиция 2 или В(в зависимост от означенията),нагласяш терморегулатова(ако има такъв) на избраните градуси и издърпваш врътката на програматора.
    Това е цялата философия.

antL и аз бих те посъветвал за АЕG

13. Тук е от
    Mar 2006

Перални,Препоръки 2006г

@ badr, "защитата за деца" на вратата е едно бутонче, което като се врътне изскача и не може детето да се самозатвори вътре в барабана. Не е термоблокировката на люка - тя е ясна.
    А иначе, благодаря за разяснението Аква-стоп! Не знаех много добре какво! Мерси.

@ antL - ще чакаме да се похвалиш!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

Перални,Препоръки 2006г

Дайте мнение за перални General Electric !

16. Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

BDR, на лицевия панел има 2 врътки -- терморегулатор и програматор. Ако съм те разбрал правилно врътката на програматора може да се тегли навън, така ли? И как се избират оборотите -- има 2 бутона. Единият е вероятно за оборотите, защото до него са изписани числата 900 и 650, а другият може би е за половин пране, защото картинката изобразява, струва ми се, леген, наполовина пълен с вода. И още нещо, когато започне да центрогугира, от чекмеджето за праха започва да тече по малко вода. Защо?

17. Тук е от
    Nov 2005

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от Caesar
    Дайте мнение за перални General Electric !
    маde in turkey - бягай

18. Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

Докат се ровех ми направи впечатление, че вече се предлага (не в БГ) електролукс 1011 модел, но както и да е - гледах в техномаркета ел 1010 и аег л 470(2)80, а как да разбера производителя - май няма вече нищо немско

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 36 ПърваПърва ... 212930313233 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 22:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе