Страница 30 от 36 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 533

Перални,Препоръки 2006г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от Rura
    Вече съм собственик на пералня Whirpool АWM 6105.Надявам се всичко да й е наред!!!
    В ръководството за експлоатация пише,че не трябва да се свързва към ел.мрежата посредством удължители или разклонители,но ми препоръчаха от магазина,за да се избегнат проблеми с напрежението и да не изгори електрониката да си поставим стабилизатор,който от своя страна се включва посредством удължител....Какво да правя?Ако сложим стбилизатор да не си причиним главоболия?
    Очаквам съвета ви!
    Благодаря!
    И това доживях да прочета! -- Стабилизатор на пералня.Колко идиоти има на този свят?
    Включвай си пералнята без удължител.А контакта в който я включваш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е шуко и занулен правилно.
    Цитат Първоначално публикувано от taralion
    Пак ще направя запитване за моят казан. Ако някой има или знае от къде да намеря ще съм му много благодарен.
    Аз очаквам отговор,но не мога да обещая нищо.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

БЛАГОДАРЯ!!!!Отивам да пера...Ако имате път към Разград-елате да почерпя!

4. Тук е от
    Oct 2006

Перални,Препоръки 2006г

След 2-3 сериозни прочита на темата накрая предпочетох WA984 на GORENJE - съблазниха ме 3-годишната гаранция, неръждаемият казан, механичният избор на програми и отделният превключвател за температура, както и досегашният ми положителен опит с хладилници и печки на Горенье.

Смутен съм обаче от същото, което споменава и rutalla в пост номер 293 от темата - сравнително силното бучене, придружено с вибрации при всяко завъртане на барабана при пране (т.е. на бавна скорост). Интересното е, че при ускоряване на въртенето при центрофугиране вибрациите и бученето напълно изчезват, а шумът като цяло намалява и става много по-приемлив (направо нисък).

С други думи се наблюдава следната парадоксална ситуация:
    - малки обороти - голям шум и вибрации (ръмжене, бучене)
    - високи обороти - слаб шум и никакви вибрации
    (освен от лекото странично клатушкане поради неперфектното нивелиране)

Въпросът ми към признатите капацитети е:

Имаме ли яснота за причината за това интересно явление
    или трябва да подозирам някакъв дефект (недобро затягане на болт някъде)?

В пост номер 298 HyBRiD-X е изказал мнение, че това май било нарочно, за да се предпазят лагерите, но аз малко се съмнявам, защото шумът прави наистина доста лошо впечатление и едва ли някой производител би рискувал да отблъсне клиентите си с подобни съмнителни "нововъведения".

И така - знае ли се защо е така или трябва да сменям чаркове?

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Перални,Препоръки 2006г

Здравей Badr. Имаш ли впечатления от пералните dewoo. Един от консултантите в техномаркет ми препоръча техен модел http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023419, като предимствата според него са големия капацитет, 1200 оборота и това че са произведени в Корея. Според него dewoo се опитвали да се навлезат в пазара на перални и за това за момента произвеждат качествено и не изнасят производството в Китай. Ще се радвам да чуя мнението ти.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от hellp
    Имаме ли яснота за причината за това интересно явление
    или трябва да подозирам някакъв дефект (недобро затягане на болт някъде)?
    Няма яснота тъй като няма и ясна дефинция на проблема.Онова което на един се струва шумно за друг е поносимо и т.н. Но важно е пералнята да не може да вибрира.
    Цитат Първоначално публикувано от valyo
    Здравей Badr. Имаш ли впечатления от пералните dewoo. Един от консултантите в техномаркет ми препоръча техен модел http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023419, като предимствата според него са големия капацитет, 1200 оборота и това че са произведени в Корея. Според него dewoo се опитвали да се навлезат в пазара на перални и за това за момента произвеждат качествено и не изнасят производството в Китай. Ще се радвам да чуя мнението ти.
    Нямам впечатления,но това са общо взето глупости.А и наличието на инвертор далеч не е добро решение за пералня.Големия капацитет пък също е по-скоро недостатък отколкото предимство.Да се съберат 6,5кг сухи дрехи от един цвят за мен означава,че в домакинството не се пере редовно.Възможни са изключения,но увеличения обем на ваната означава и повече вода,ток и прах.

7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Перални,Препоръки 2006г

Днес бяхме с жена ми в техномаркет за да избираме по-сериозно. Имаме намерение събота да купим пералня и сушилня. Жена ми заяви че иска да са от една марка защото ще стоят една до друга и било по-естетично Тъй като търсим сушилня на принципа на изпарението избора ни се сведе до следните два комплекта:
    Електролукс:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09024521
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09013846

Индезит:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09013427
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09013428

Знам че везните във форума клонят към електролукс но специално този модел е произведен в Италия. Не знам дали е от значение.. Още един от мотивите които приведе жена ми е че индезита е с по-бяла пластмаса, докато електролукса по-скоро жълтее. Може ли да се каже че тези два избора са близки като качество и да я оставя да си избере по външен вид или може да ми помогнете с инфо за това което е под капака

8.  

9. Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

Взимайте комплекта Електролукс и не му мисли повече. Badr ще го потвърди. Ако има някой по-лош избор от Индезит това е някоя Турска пералня.

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от BaTaLa
    Взимайте комплекта Електролукс и не му мисли повече. Badr ще го потвърди. Ако има някой по-лош избор от Индезит това е някоя Турска пералня.
    На същото мнение съм.

11. Тук е от
    Aug 2005

Перални,Препоръки 2006г

valio - това с принципа на изпарението е пръчка вземи си кондензорен тип сушилня

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Перални,Препоръки 2006г

Защо да е пръчка на принципа на изпарението? При положение че имам комин под ръка предпочитам всичко да си излиза от там. Хем няма да има нужда да изливам разни ванички, хем по-малко неща за разваляне. А и цената е поне 100лв по-ниска.

13. Тук е от
    Aug 2005

Перални,Препоръки 2006г

valio - аз си взех електролукс 5330 мисля че е модела -кондензорен тип. Към нея си има маркуч и ако искаш можеш да си изведеш водата в канала а не във ваничката.

Принципа е пръчка и е по стара технология. Поразпитай и прочети по специализираните форуми аз от там се информирах.
    Вярно е че са по евтини но май има и защо.

Да не ти пили жената после

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Перални,Препоръки 2006г

Цитат Първоначално публикувано от dtpl
    ....да не гълта чорапи.....
    Това ми напомни на следната извадка от пресата:
    "Невероятно, но факт! Американски, английски и френски учени след дългогодишни опити и усилия успяха да създадат истинско чудо на техниката - пералня, която след изпиране връща същият брой чорапи!"

16. roz
    roz е офлайн

Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

здравейте! аам аз търся информация за пералня Diplomat APM8522, обаче в интернет никъде не намерих може ли някой от тук да ми помогне с информация и техническа характеристика на тази пералня

17. Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=7568
    Какво ви е мнението за това.
    Искам пералня със сушилня
    Дайте препоръки какво да взема и от къде ?

18. Тук е от
    Nov 2006

Перални,Препоръки 2006г

Привет на всички - надявам се да ми помогнете в трудния избор на пералня. Ползвал съм Whirpoоl awg650 с горно зареждане, терморегулатор и 600 оборота, която вече е на над 6 години и смятам да е сменям. ТА ДВОУМЯ СЕ
    - Дали да е пак с горно зареждане - ако ДА то:
    - Siemens wp12t350by, ELECTROLUX EWT-1010 или разбира се пак Whirpoоl
    ИЛИ да предпочета хоризонтална - gorenje, aeg, bosch?
    не търся екстри, а сравнително по-здрава машинка в ценовия диапазон 600-800 лева
    Ще съм благодарен на всеки за помощта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 36 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 17:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 22:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 12:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 21:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 13:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе