Миялната е AEG модел F60660-M гр. София.
Ами имам приятел адвокат и ще се консултирам с него какво може да се направи.
АЕG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Daewoo
Electrolux
Fagor
Gorenje
Hotpoint-Ariston
Indesit
Midea
Neo
Siemens
Whirpool
Zanussi
Conegliano
Миялната е AEG модел F60660-M гр. София.
Ами имам приятел адвокат и ще се консултирам с него какво може да се направи.
Машинката се справя отлично с всичко, което попадне в нея. Досега "се изложи" единствено с част от дъното на една тенджера, но остатъците се свеждаха до едно забърсване с абразивна гъбичка и толкова - супер, предвид мазнината, която беше преди миенето. Бях скептик спрямо нуждата ни от такъв уред, но вече не съжалявам - наистина си е голямо улеснение. Икономически не е особено изгодно, но кефът няма цена.Първоначално публикувано от diterh
Единственото неприятно беше, че 1 седмица след като я капарирах, цената й падна със 100 лева.
Здравейте не знам дали питането ми е за тук но ще пробвам.Имаме малко заведение и мислим да закупим професионална миялна машина за чаши.Не ни трябва много голяма машина поради не големия капацитет на заведението както и ограниченото пространство и бюджет.Не съм много в час с марките и цените им, така че давайте идеи.Максималната сума която мога да заделя не знам дали ще ми стигне за нова, така че приемам предложения и за втора ръка.Има ли фирми (Варна или Бургас) които се занимават с миялни машини втора ръка както има фирми за климатици.
Благодаря!
може да се желае винаги повечеПървоначално публикувано от _belladonna_
Здравейте, искам да попитам за тази съдомиялна http://www.technopolis.bg/b2c/detail...CH-SRS-43E82EU
Спрял съм се на нея най-вече заради размера 60/45/60
Алтернативата ми е тази http://www.technopolis.bg/b2c/detail...SCH-SKS50E12EU
Благодаря!
П.П.
Бих изслушал и оферти за 2-ра ръка с гаранция.
Имам 2 като втората, но по-стари модели. Факта, че се произвежда повече от 10 години - без изменения, говори сам по себе си... Ти си прецени, какъв капацитет ти е необходим де. Имай предвид, че малката можеш да я пуснеш и 2-3 пъти. А голямата се налага да я пълниш по седмица понякога.
Определено в момента размера ми определя търсенето...нямам място, но пък от друга страна сме четири маймуни в нас и постоянно има какво да се мие.
Изчел съм всичко във форума и със сигурност твоето мнение накланя везните на малката, но за другата никъде нищо не съм чел мнение, а и тя е по-малка от стандартните 85 см височина, а е само 50 лв по-скъпа.
Проблема ми е, че ако реша да взема по-голямата ще трябва да правя едни еквилибристики в кухненския бокс. Решението ми е сушилнята и съдомиялната да са една над друга, като още не съм взел решение коя ще е отгоре
В този ред на мисли съдомиялните имат ли някакви видими и доловими вибрации?!
Относно малката машинка, какви по големина тенджери може да побира, ако изобщо може ?!
пп Извинявам се за непоследователната ми мисъл
Ами ето така изглежда на живо:
Побирам тенджари, тави и дори тефлоновата скара при желание. Когато посрещам гости, я пускам 2 или 3 пъти.
BOSCH SRS 43E82EU:
КАПАЦИТЕТ 9 КОМПЛЕКТА
БРОЙ ПРОГРАМИ 4
БРОЙ ТЕМПЕРАТУРИ 3
ЕНЕРГИЙНА КОНСУМАЦИЯ 0.8 kWh
КОНСУМАЦИЯ НА ВОДА 11 L
BOSCH SKS50E12EU:
КАПАЦИТЕТ 6 КОМПЛЕКТА
БРОЙ ПРОГРАМИ 5
БРОЙ ТЕМПЕРАТУРИ 5
ЕНЕРГИЙНА КОНСУМАЦИЯ 0.63 kWh
КОНСУМАЦИЯ НА ВОДА 7 L
Избирай!
Имам и една, малко по-голяма миялка - Candy:
[img width=389 height=600]http://www.muszakistore.hu/images/3_0_20081118204456-Candy_Trio_503_feher_minikonyha_nyitva.jpg[/img]
Неудобството е, че понякога ми се налага да събирам чинии и тенджури по 3 дни...
П.С. CANDY CDCF 6 също е добър вариант:
КАПАЦИТЕТ 6 КОМПЛЕКТА
БРОЙ ПРОГРАМИ 6
БРОЙ ТЕМПЕРАТУРИ 5
ЕНЕРГИЙНА КОНСУМАЦИЯ 0.63 kWh
КОНСУМАЦИЯ НА ВОДА 8 L
ОТЛОЖЕН СТАРТ ДА
Привет, Light_up!
Не зная до колко има значение за теб, но бих искал да отбележа, че компактните съдомиялни нямат защита от преливане (поне аз не съм видял до сега), предварително изплакване и половин зареждане.
Успех в избора!
С цялото ми уважение, това твърдение е невярно. Siemens/BOSCH имат предварително изплакване с гореща и/или студена вода. Както и Candy. Заложени са като отделни програми. А 1/2 зареждане на тази малка миялка... просто няма никакъв смисъл.Първоначално публикувано от prince
Извинявам се, ако не е вярно, но при посоченият модел Бош, със сигурност отсъства в описанието предварителното изплакване. Също така уточних, че аз не съм видял до момента. А за 1/2 зареждане за някои, може би има смисъл?!?Първоначално публикувано от Kasap
Според мен, в случая би била важна защитата от преливане. Особено, ако миялката бъде поставена в/у сушилнята, какъвто е замисъла.
Но все пак, решението ще го взима Light_up и идеята ми е да посоча евентуални недостатъци, спрямо по-големия размер машини, които може да са решаващи при избора и покупката!
Хмм интересно...по въпроса с преливането.
Сега погленах и страницата на Техномаркет http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09061322 , не се споменава нищо за защита от преливане, но пък са афиширали "Многократна защита против наводняване"...
Нещо да знаете, кое е вярно и кое не?!
Относно качването една върху друга на машините, това ми е единствения вариянт за по-голямата съдомиялна. Малката може да я настаня и на мястото на сушилката за съдове до мивката.
Едит: Сега си спомням, че консултанта спомена, че по-големия Бош е немски, а малкия "май" е от Испания
Почти бях взел решение за малкия модел, но това би ли трябвало да ми промени мнението?!
Би трябвало да е това, но проверката на място ще е най-меродавна.Първоначално публикувано от Light_up
И тук дават, че има защита http://bosch.expo2000.bg/uredi-za-do...-mashini&pid=9
Моето мнение е, че за едно четири членно семейство, които не се хранят основно навън, компакта ще е малка. В случай, че има някаква възможност за монтаж, вземи си 43е82. Цената и в момента е много добра. Не е върхов модел, но си има всичко необходимо: достатъчно програми за миене, индикация за липса на консумативи, аква стоп, немска зглобка. За тия пари си е просто чудна. Няма да е удобна обаче за монтаж над сушилнята. Ако има възможност, премести я другаде, а на нейно място монтирай миялната. В случай, че това е невъзможно, оставаш с варианта 50е12. Относно защитата с/у преливане не мога да кажа, дали има, или няма. Ако това е критерия за избора, най-добре попитай в оторизиран с-з на Бош/Сименс. В магазина има вероятност да те подведат, с цел реализиране на продажба. Това е от мен. Успех!
Трябва да има, но ако не се намери потърси майстор да ти го изработи по формата на стария. Във варна примерно имаше такъв, но му загубих дирите.Първоначално публикувано от lyubo_mir