Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е съдомиялната ви ?

Гласували
331. Не можете да гласувате в тази анкета
  • АЕG

39 11.78%
  • Beko

59 17.82%
  • Blomberg

8 2.42%
  • Bosch

68 20.54%
  • Candy

4 1.21%
  • Daewoo

3 0.91%
  • Electrolux

36 10.88%
  • Fagor

3 0.91%
  • Gorenje

20 6.04%
  • Hotpoint-Ariston

20 6.04%
  • Indesit

10 3.02%
  • Midea

14 4.23%
  • Neo

0 0%
  • Siemens

14 4.23%
  • Whirpool

22 6.65%
  • Zanussi

8 2.42%
  • Conegliano

3 0.91%
Страница 23 от 73 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1083
Like Tree131Одобрявам

Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2012

Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

Здравейте! Обзавеждаме нова кухня и искаме да си купим съдомиялна. До сега с такова животно не се бях сблъскала. Попрочетох нещичко от тук-там, цялата тема тук, поразпитах познати и това, което остана да си изясня е с 9 или 12 комплекта да бъде. Ние сме класическото четиричленно семейство. Не искам половината чинии да ги мие съдомиялната, а другата половина аз на ръка. Не искам и да събирам чинии от 2 дена. Някак си не ми изглежда хигиенично.
    Давайте акъл от опит с колко комплекта да взема. Ако е от значение децата ми са малки - на 4,5г. и 2г.
    И пак от опит. Като търся съдомиялна на какво да държа? Кои опции са ви най-полезни? Не искам да давам грешни пари за много екстри, които после няма да използвам.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

С 12-14 комплекта,тези които са 60 сантовите.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Щом имате място - то задължително на 60 см, както е писал Джони01. Ще ти е по-удобно да слагаш и тенджери, че дори и тави.
    Също четиричленно семейство с деца. Без проблем се мият чиниите от 2-3 дни. Така или иначе при икономичните програми или 1/2 се икономисва само водата, което е НИЩО общо взето, затова и функция 1/2 според мен не е изобщо важна. Добре е да има разпръскване отгоре, понеже виждал съм, че някои нямат!
    Важната е да има отложен старт - така ще си я пускаш нощем да бачка, стига да не спи някой при нея При отложения старт си я пускаш и спокойно на нормална програма която е с 65-70 градуса и така дори се дезинфекцира посудата и е по-икономичният вариант, дори и да ползваш по-евтини таблетки.
    Ние преди да слагаме всичко вътре го изплакваме само със студена вода и да няма кой знае какви замърсявания - така чакат дори 2-3 дни /без да се вмирисва/, за да се напълни добре и с евтини таблетки ВСИЧКО в ЕДНО от Лидъл / 7.50 за 40бр/ и на 70 градуса измиването е отлично. Има и по-евтини 2 в 1 или 3 в 1, но там трябва да се добавя повече сол и изплакващ препарат. За модели - да препоръчват по-запознатите!

5. Тук е от
    Nov 2012

Кухнята ми е 3,6х3,6 и място дал Господ. Още не са ме командировали да спя там, но при липса на съдомиялна съм на път .
    Функцията 1/2 май не е само до водата, ами и до тока дато я нагрява. Иначе сме в процес на прекарване на хидрофор и темата колко ток ще харчи съдомиялната повече ме вълнува.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Ами образно казано - едно нормално пускане харчи 2 кофи вода, а при 1/2 в най-добрия случай ще ползва само 1 кофа + енергията за загряване на същата кофа вода, което няма и 1 киловат ел.енергия - съответно по-малко от 20 ст. А ако ползваш скъпички таблетки, надали ще те вълнува толкова. Та консумацията е малка част от разхода на машината, та да се икономисва от 1/2, в сравнение с миене на пълна машина. То хубаво щом имаш място, че аз в 3х3.60 едвам я събрах с доста гимнастики на шкафовете

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Според мен голяма машина само ако се яде по 3 пъти на ден в къщи, иначе малка. Моята е 9 комплекта и с ширина 45см. Пълним я за около 3 дни, но ако е повече почва да мирише, което си е гадно.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2012

Старата ми кухня беше 2,2х2,3 и на моменти сама си пречех. Направиха ми проекта и сега първо ще закупим електроуредите и след това правим шкафовете.
    Благодаря за съветите! Сега ще чакаме Коледнита прИмоции, че иначе яко ще се оръсим за котлон, фурна, съдомиялна и два телевизора .
    Ще съм благодарна, ако още някой даде акъл!

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Да внимаваш за прИмоциите,за да не се надъниш на някой боклук,който никой не се е излъгал да купи и не се лъжи да купиш малка или 45 сантова миялка.

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Купи си такава с максимална гаранция, мисля че има модели от среден клас с 5г. гаранция.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Ко им има на 45 сантиметровите. Нарочно си взех такава и ми стига.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

И като сложиш 2 нормални тенжери с капаците и няма място за чиниите, айде мерси! Който има място да слага 60-ка и това е. Виж сега, ако не се ползват тенджери в домакинството - друг въпрос

14.  

15. Тук е от
    Nov 2012

Определено ме навихте за 60см. съдомиялна. Аз съм активно готвеща, а у нас наистина яко се яде (добре, че не ни личи ). По принцип внимавам много при покупка на каквато и да е стока в промоция. Гаранционният срок е едно от нещата, които гледам.
    От анкетата обаче виждам, че има много притежатели на съдомиялни Беко. На пазара поддържат и ниски цени. Как са с качеството? Дават ли много дефекти или са с добро изпълнение. Зная само, че комшиите ги правят.

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Горе-долу ги бива.И аз ползвам от 3 години Беко.Сега имат промоция на 5 год.гаранция в ТП.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Сетих се, че функция САМО ИЗПЛАКВАНЕ е удобна!

18. Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от johny01 Виж публикацията
    Горе-долу ги бива.И аз ползвам от 3 години Беко.Сега имат промоция на 5 г. гаранция в ТП.
    А в сайта им защо не виждам такова нещо? Сигурен ли си, че се отнася за Беко? За съжаление живея в малък град и ми е невъзможно за всяко едно хрумване да тичам до хипермаркета.
    Какво ще кажете за това? Като параметри ми хареса, пък ако има и 5г. гаранция ...
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...EKO-DSN-6534-X
    Само броят на температурите ме притеснява. Все-пак при повече Т има избор.

Симеонов, благодаря за подсещането, и на мен ми хрумна, че няма да е лошо, ако има предварително изплакване. Все-пак чиниите от сутринта до вечерта ако стоят в миялната бива да минат през една вода предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 73 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Ютии и гладачни машини / FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 100
    Последно: Вчера, 22:21
  2. Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Бяла техника
    Отговори: 1710
    Последно: 05-01-25, 11:33
  3. Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
    От mvarbanov във форум Бяла техника
    Отговори: 1317
    Последно: 17-12-24, 18:21
  4. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  5. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 19:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе