Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е съдомиялната ви ?

Гласували
331. Не можете да гласувате в тази анкета
  • АЕG

39 11.78%
  • Beko

59 17.82%
  • Blomberg

8 2.42%
  • Bosch

68 20.54%
  • Candy

4 1.21%
  • Daewoo

3 0.91%
  • Electrolux

36 10.88%
  • Fagor

3 0.91%
  • Gorenje

20 6.04%
  • Hotpoint-Ariston

20 6.04%
  • Indesit

10 3.02%
  • Midea

14 4.23%
  • Neo

0 0%
  • Siemens

14 4.23%
  • Whirpool

22 6.65%
  • Zanussi

8 2.42%
  • Conegliano

3 0.91%
Страница 25 от 73 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 1083
Like Tree131Одобрявам

Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София

Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

Много ми е странно доста хора препоръчват 45см вместо 60см защото бавно се пълнела голямата и започвала да мирише. Ами аз имам 45см не за друго ами защото исках да спестя място, и тъй като живея сам пак я пълня за 3 до 5-6 дни. Опитвам се да се сетя някога изобщо да съм я отварял и да е миришела и не мога да се сетя за такъв случай. Все пак когато нещата се слагат вътре се изплакват с една вода на мивката, не се слагат с всичко което е засъхнало по тях. Така че който се притеснява че ще пуска рядко машината изобщо да не му мисли
    А иначе ползвам таблетки 3в1 от DM, марката е Denkmit и съм много доволен

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте!Гледах тази съдомиялна машина Съдомиялна машина ActiveWater, за пълно вграждане - широчина 45 см SPV40E10EU
    Моля някой да каже заслужава ли си парите и какви са плюсовете и минусите на тази машина.Приемам и предложения за по-добра до 800лв

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ееее.Никой ли не може да каже нещо за тази машина или да ме насочи към друга?

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Отговор: Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

Здравейте на всички,
    имам съдомиялна Електролукс. Супер съм доволен от нея, но преди няколко дни ми се случи както започва да работи на 2-та минута от програмата (след като напълни с вода явно) и изведнъж всички индикатори изгасват и започва да работи помпата и няма спиране от никъде освен ако не се изключи от тока, след което следва моментално наводнение вкъщи тъй като водата от нея изтича цялата на пода. Помислих си че нещо се е запушила и последваха безумни процедури по всякакъв вид почистване на всички видове филтри и маркучи, но при следващото включване резултата е същия. Някой дали има представа за какво става въпрос или да я хвърлям и да купувам нова.Благодаря! Как да оправя проблема? Задейства се някаква защита и като престои 1 ден и тръгва и пак така.

- - - - - - - - - -

Съмнява ме че има нещо като поплавък, който мери количеството на водата. Или някакъв датчик, който не отчита че е достигнато нивото на водата и от там прелива , като активира аква датчика и включва помпата. Огасват всякакви светлинни индикации и помпата работи непрекъснато. Някакви идеи по отстраняване на проблема?
    Този пост е редактиран от antondonew; 09-06-13 в 19:11.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от ambrozia403 Виж публикацията
    Ееее.Никой ли не може да каже нещо за тази машина или да ме насочи към друга?
    Добър избор, според мен. Десет страници по назад в раздела, съм си казал мнението за нея.
    Този пост е редактиран от diterh; 14-06-13 в 00:49.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Аз пък да ви се похваля!:rolleyes:
    Купих си BOSCH SMS69N28EU, на 24.01.2013 пристигна.
    Серийния номер е 00000002

Както казах на жената: Първата е в музея им, а втората от модела - у нас

Естествено е Made in Germany.
    След като им поставих изискванията си, от вносителя ми предложиха 4 модела. След много чудене бях се спрял на друг модел(по - евтин), но тогава един колега ме попита за новия участък(в рудник 1 на ММИ), който строихме с какви контролери е. Отговорих му, че са чешки(ZAT). Попита в другите рудници какви са. В рудник 2 са SIEMENS му отговорих. Естествената му реакция бе, че SIEMENS са по - добри. Но, отговорих му аз от Сименс до Сименс има разлика, макар и произведени в Германия в един и същи завод, много зависи от това какъв клас са.
    Тогава ми просветна защо има BOSCH Premium клас, Komfort и т.н. Както и произведени в Германия, Испания, Турция ....
    Както някои написаха по - горе зависи от възможностите.
    Е аз се радвам на Премиум клас

Цитат Първоначално публикувано от orlincho Виж публикацията
    Харесал съм съдомиялна БОШ SMV48M10EU и търся някакви отзиви от потребители.
    Споделете ако имате ...

Мерси
    В този каталог http://www.bosch-home.bg/Files/Bosch...IQLNI_2012.pdf можеш да провериш характеристиките на BOSCH, както и къде е произведен съответния модел. Твоята е Made in Germany.
    Този пост е редактиран от diamobg; 06-07-13 в 19:46.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от diamobg Виж публикацията
    Тогава ми просветна защо има BOSCH Premium клас, Komfort и т.н. Както и произведени в Германия, Испания, Турция ....
    Както някои написаха по - горе зависи от възможностите.
    Е аз се радвам на Премиум клас

От каталога не можах да се ориентирам за класовете - единствено по шум са разделени в 3 класа изобщо произвеждат прекалено много модели които почти по нищо не се различават дори и в рамките на един размер 60 или 45 - пак имат над 10 модела ато рззликите не изглеждат особено смислени.

И пак за премиум класа то SMS69N28EU го няма в калталога. има същото което завършва на 38. Какво точно от екстрите те насочи че това ще е подходящо за теб?

Когато избирах моята SMV48M10EU първоначално се бях насочил към SMS69нещо си А+++ Зеолит и каквото там има. След това реших да проверя какво казват самите германци за съдомиялните си на test.de (Самите БОШ/Сименс цитират резултатите от тези тестове на собствените си сайтове, когато им угажда разбира се) Резултатите от тестовете показваха че да наистина Бош/сименс( защото съдомиялните са едни и същи) както и Миеле са най добрите. Като тези 68-69 серия си държат първите места. После като се зачетеш кое е това което ги отделя от следващите Миеле или по малки модели на Бош се оказва че това са
    1. ШУМ (40db срещу 46db) - тук въпроса е на компромис
    2. Икономичност (по-малко вода и по-малко ток) - тук спестената вода и ток в германия сметнато по техинте цени успяваше да изплати разликата в цената за 5+ години. в БГ от разлика в цената не мисля че може да се изплати в рамките на живота на уреда. От ЗЕЛЕНА гледна точка дали едно измиване е 7литра или 11литра при 500литра дневен разход на къщата е отвъд пренебрежимо.
    3. Негативно - по-високата цена. (тук разликата беше около 300Е м/у Бошовете за Германия и към 1000лв разлика в БГ).
    4. Наличие на повече програми. Тук опита ми показва че на ултра мега пералнята ми използваме 2 преко сили 3 програми и парите които сме дали някога за нея за сега се изплащат само като благодарение на безаварийната работа на уреда.
    5. По-малкия модел на Бош 48 серия бяха измерили по-добро исушаване от по-големите 68/69

След почти половин година използване на съдомиялната мога да кажа че:
    1. Предимно използваната програма е AUTO
    2. програма ЕКО не ми харесва как измива.
    3. Скъсяване на програмата и 1/2 програма съм използвал както и ЕКО-то само по веднъж.
    4. Отложен старт нито веднъж (при да речем 0.7-1.5Кв/ч на измиване разликата в пари е нещо като 10ст преко сили на измиване или при 2 миенета на седмица или е под 1лв на месец за електричество.
    5. Колкото коефициента на изсушаване да и беше най-големия за тестовете пластмасовите неща като купи и кутии за храна си остават мокри и доизсъхват на отворена врата.

10. Тук е от
    Aug 2013
    Живее в
    Oberammergau

Здравейте и от мен,
    Реших и аз да се обзаведа със съдомиялна машина, само че колкото повече обикалям и чета, толкова повече ми се объркват информациите. Ще ви помоля за помощ като по-опитни...
    Доколкото разбрах,една от най-добрите марки е miele, така ли е?
    За мен водещо е качеството и надеждността. Машината е за малко домакинство, бюджета ми е не повече от 3000 лева, но ако е нещо уникално, може да го надхвърля в разумни граници. Ще се радвам да видя препоръките и съветите Ви.
    Благодаря

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Щом водещото е надежността и си склонен след 20г пак да си със същатата миялна то отговора е само един - miele. Иначе има машини които мият по-добре от Miele но пък надали ще изкарат толкова дълго. Моя съвет е да влезеш на test.de и да си купиш последните им тестови резултати за съдомиялни (Geschirrspüler - 14 Einbaugeräte im Test - Test - Stiftung Warentest) 5 лева похарчени за инфромация. Прочети подробно предимства и недостатъци пък решавай.

12. Тук е от
    Aug 2013
    Живее в
    Oberammergau

Благодаря Ви за съветите. милето ми хареса, обаче за високия клас не ми се дават 5800 лева, просто защото не е от разумните постъпки.
    След преценяване на много критерии се спрях на това
    BOSCH SMV 69 U 30 EU
    Моля ако имате преки впечатления да ги споделите.
    Особено се впечатлих от зеолита, който както знаете е всеабсорбиращ материал в това число и на радиация.С български зеолит е залят чернобил, това го четох някъде в нета.

Благодаря

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Re: Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

Миялната ми/която е на доста години/ с малки изключения притежава функциите на споменатия Бош.Това е техника която е консервативна за разлика от черната техника.Бих избрал Миле като това MIELE G 5400 SCi вместо Боша.Имам поглед над пералните на Миеле и бих казал че изработката е на съвсем друто ниво.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2013
    Живее в
    Oberammergau

Отговор: Re: Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

А какво Ви е мнението за това MIELE G 5880 SCVi D
    Само искам да попитам има ли възможност за измиване на съдове с по-голям диаметър /например тава, или пък тенджера/, понеже гледам една от характеристиките е "
    • Макс. диаметър на чинии: 31см-35 см" " На други модели не видях такива ограничения. Освен това е по-тиха

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Re: Отговор: Re: Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

Можеш да сложиш тава над долната кошница/без да слагаш нищо на нея/колкото позволява ширината на миялната.

17. Тук е от
    Jun 2012

Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

Какво ви е мнението за това Беко
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-BEKO-DFN-6833

18. Тук е от
    Aug 2009

Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

Здравейте ,
    От 2 дена съм собственост на BEKO DSFS 6831 . При закупуването в нея имаше две таблетки на calgonit finish и ми подариха от магазина още 10 броя от същите .
    Ползвах я 2 пъти и двата пъти слагах таблетката в отделението за препарат , и на двата пъти след като приключи програмата и отворя вратата отделението за препарата е отворено .
    Така ли трябва да бъде .
    Ползвах я на различни програми . Първия път на програма eco 50 а втория път на 60 градусова програма .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 73 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Бяла техника
    Отговори: 1710
    Последно: 05-01-25, 11:33
  2. Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
    От mvarbanov във форум Бяла техника
    Отговори: 1317
    Последно: 17-12-24, 18:21
  3. Ютии и гладачни машини / FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 99
    Последно: 16-12-24, 14:52
  4. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 19:32
  5. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 19:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе