Очевидно са я конструирали без него, но са казали какво да се направиПървоначално публикувано от taniya
Пробвай с предмиене, но без препарат за него, може и да ти допадне
АЕG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Daewoo
Electrolux
Fagor
Gorenje
Hotpoint-Ariston
Indesit
Midea
Neo
Siemens
Whirpool
Zanussi
Conegliano
Очевидно са я конструирали без него, но са казали какво да се направиПървоначално публикувано от taniya
Пробвай с предмиене, но без препарат за него, може и да ти допадне
Таня,за 1000 лв сигурно има ръчичка и сама си отваря шкафа с препаратите и си взима.(шега,извинявай!)
Снимай отделенията за препарати и страницата от иструкцията(ако е на английски) и ще я разгадаем.
Здравей johny01,
В прикачен файл е страничката с отделението и инструкцията.
В по-горните ми постове е прикачена инструкцията на български.
Съжелявам, но незнам как да го визуализирам, затова съм го прикачила.
Ще съм ти много благодарна, ако си изясня какво да правя.
Това е някаква миялня с допълнително разпръскване на водата, както я рекламират Pro Clean.
В Техномаркет имаше изложен такъв работещ модел, макет на електролукс и изглеждаше добре.
Имаш отвор м/у препарата и гланца,той за сипване на гланц ли е ?
Таня,ако нямаш други отвори(дупки,ниши,тайници,долапи,ятаци) по вратата и отделенията за препарати си мисля следното:на ''предпране" слагаш малко в отделението за препарат или ако го имаш в някоя от програмите,добавяш малко повече препарат.При мен на предварително измиване(изплакване)не е зададено да слагам препарат.
Пробвай следното:включи само програмата за предварителното измиване,ако като приключи ти е паднало (отворило) капачето за препарат,значи се слага малко(още малко) там.Ако ли не,значи трябва да търсим другаде или при липса на "другаде"-не се използва препарат за предварителното.Аз използвам таблетки(хапчета,кубчета,блокчета) и не слагам повече препарат.
пп Файл (снимка) се прикачва на "предварителен преглед"-"допълнителни опции"-Прикачи:"преглед"(посочваш/маркираш от компа,но май взима само от десктопа)-"публикувай".
Ами има я тази дупка и аз се чуда за какво е.Дали от там не излиза гланца? Нямам представа. За пръв път се сблъсквам с такова нещо.
Докато я инсталираме имам време да се чудя. След това ще опитам и ще докладвам какво е положението.
Файла го прикачих така както ми обясняваш но не се получи като в твоя пост, т.е. отворен.
Нали като сложи препарата за предмиене в отделението с основния той ще се освободи едва при основното миене. Тези просто не са предвидили място за поставяне, за разлика от показаното от теб на снимката, а там се вижда че ваничката за предварителния препарат си е достъпна за водата по време ма предмиенето. Дали ще сложиш препарата за предмиене в тази ваничка или директно на ламарината е все тая. Нашата миална е стара (Сименс) и спокойно се отваря по рвеме на работа. Наблюдавал съм я - основния препарат се освобождава след предмиенето. Лошото е, че инструкциите са написани така, че създават повече въпроси отколкото да дават отговори.Първоначално публикувано от johny01
Не се занимавайте с дозатора на гланца, той не трябва да се пълни с друго.
Таня,не се отваря pdf-ът, jpg-ът(снимка) ще е отворен,снимай я тая пущина и дай да я видим.А дупката,ако е близо до гланца,значи оттам се сипва(налива),макар че аз не знаех и го хакнах "инжекционно" в преливника.
Стефанов,за тая пара едва ли не са предвидили,ще чакам снимката,да видя няма ли ръчичка.Взе ли комбо пералня/сушилня,пусни на лични?
Дано да се вижда добре, т.к аз не съм добър фотограф. Снимките са направени с мобилен телефон и не са много добри.
Бих се радвала, ако миялната си имаше ръчички за да си зарежда сама чиниите.
mod edit badr
Не пускай последователни постове, а коригирай последният.
Нямаш за предварителното измиване/изплакване място за препарат.Нещо те мотаят тия инструкции.Ръгай чушката в боба и не се коси.Слагай сол(направи настройка според твърдостта на водата),гланц(виждам има няква бяла стрелка-сложи я на 3,по средата някъде) и препарат(според програмата),щракай копчето и си свиркай.
А иначе може и да имаш ръчичка за зареждане на съдомиялната,тип-"мъжо ми",ама от теб зависи.
От там не се сипва гланц, а изтича. Гланца се сипва под капачката в ляво, там е и регулатора на дозатора му.Първоначално публикувано от johny01
Стефанов,може и да грешим(по това време вече сме двама-трима ),ама картинката е виновна.Те тоя,гледам сипва в дупката.
Сипва се в голямата кръгла дупка която се затваря с гуменото уплътнение. В нейния случай при наливането на гланца се обмива врътката за регулиране на дозатора. И при мен е така.Първоначално публикувано от johny01
johny01, и твоята инструкция е заблуждаваща - ако продължиш струйката ще видиш къде трабва да се налива .
Гланца който се зарежда не е за едно миене. Трябва да има сигнал са липсата му. За да се ползва миалната с таблетки много+гланц в едно в сегашните машини синала може и да се изключва.
Днес си я купих та да видим.До сега съм я монтирал ,ще пиша за отзиви при ползването и.Първоначално публикувано от veselintonev
Да й е честита на булката!
Със съдомиялната си спестяваш мрънкането на жената(независимо,че продължава да мие на ръка някой неща) колко цапаме,ама получаваш още един сандък,дето трябва да обслужваш.
Снощи я пуснах празна да се поочисти малко, на една от най-дългите програми ,136 мин .Направи ми впечатление че беше мокра като свърши,това нормално ли е?