Драматично се развиват нещата. колебанието е между lg df222fps, AEG FFB64627zw и WhirlpoolW2F HD624 . Помагайте, моля!
АЕG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Daewoo
Electrolux
Fagor
Gorenje
Hotpoint-Ariston
Indesit
Midea
Neo
Siemens
Whirpool
Zanussi
Conegliano
Драматично се развиват нещата. колебанието е между lg df222fps, AEG FFB64627zw и WhirlpoolW2F HD624 . Помагайте, моля!
От изброените на хартия и модела на LG е интересен и хваща окото, но точно съдомиялните им не мисля, че се славят с някакво качество (поне европейските модели). Плюса тук е, че в момента и този модел е с 5 годишна гаранция. Аз по-скоро бих заложил на Whirlpool.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 18-03-25 в 11:03.
всички са с 5 годишна гаранция. Бош няма да купя, щото няма далавера. LG- то струва 1200 а за мен 900. АЕГ СТРУВА 1500. За мен- по-малко. Уредите са нови. Клоня към този модел АЕГ, щото се отваря след цикъла.
- - - - - - - - - -
Тези "Amica" що за марка са, че ги продават със 7 годишна гаранция?
Не знам какво се разбира под "далавера". Ако става въпрос за имот, който ще се отдава под наем или ваканционен такъв, в който се ходи 4-5 пъти годишно, със сигурност няма смисъл да се взима Bosch. В противен случай, по-добро откъм качество и надеждност няма. Съдомиялните на AEG по едно време ги плюеха, че не били ефективни. Сега не знам как са. В крайна сметка е немски бранд и би трябвало да е някакъв еталон за качество. На мен лично LG-то много ми хвана окото и бих се замислил. Но както казах, моделите им за Япония нямат нищо общо с тези за европейския пазар. А тук не съм видял да ги хвалят.
Amica е полска марка. Навремето са били качествени. Аз бих ги подминал директно. Относно автоматичното отваряне на вратата, не мисля, че е кой знае каква екстра. Ако машината се ползва през нощта, така или иначе до сутринта всичко ще е изсъхнало. Влагата се събира по стените на уреда.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 18-03-25 в 11:28.
Далаверата означава, да е най-евтиното и най-хубавото!![]()
Далавера означава схема на печалба от цената. Например промо код в Емаг е далавера.
Далавера разбирам флагман олед телевизор Sony, който от 7К го взимаш на 3,5К да речем. Но всеки си го интерпретира по собствен начин. Конкретно за съдомиялни, що се касае за ежедневно ползване (в собствен, постоянно обитаем имот), аз не бих взел нищо различно от Bosch (Neff, Siemens) или Miele. И понеже стана дискусия и се зачетох за съдомиялни, ми попадна статия, че миналата пролет Beko са купили Whirlpool, така че си ревизирам мнението за този бранд. И все пак предполагам, че към момента на нашия пазар преобладават модели, които все още са си Whirlpool.
Не е баш така, но напълно подкрепян изводите ти!
Двете компании сливат активите си в Европа и образуват нова компания eko Europe.
Whirlpool и Beko създават обща компания в Европа - Money.bg
Whirlpool Corporation Completes Major Milestone in its Portfolio Transformation with Closing of EMEA Transaction
Beko Europe
Beko Europe launches as Whirlpool–Arçelik merger completes (kbbreview.com)
АЕГ-то отпадна. Останаха:
https://www.technopolis.bg/bg/Svobod...ab=featuresTab
https://techmart.bg/sydomiqlna-mashi...pool-w2f-hd624
https://www.emag.bg/sydomijalna-lg-1...f=fav_pd-title
Не мога да го измисля. Бошът е само с 2 години гаранция.
Няма нужда да мислиш нищо!
Ами си осигури + 200лв. към бюджета. Или чакай Великден.
Съдомиялнa BOSCH SMS4EVW08E ИНВЕРТОРЕН МОТОР (technopolis.bg)
Така също провери наличностите, че май и трите са само единични бройки и / или мостри.
Съдомиялна машина Bosch SMS4HVW00E (zora.bg)
Твърдо Bosch. Вероятността да се наложи да ползвате гаранция с тях клони към нула. Както и Gena_bs е отбелязал, доста е вероятно следващия месец и те да влезнат в кампания с 5 годишна гаранция. Ако не е спешна покупката може да се изчака. Погледни и моделите на Neff. Може да има нещо на промоция. Единствената разлика с Bosch е в екстрите на различните модели спрямо сериите. LG-то е примамливо, но в случая щом Bosch е опция, изобщо не бих се колебал.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 18-03-25 в 18:44.
А този линк от зора не е ли за същия бош, като в Технополис?
Да, за същият.
Но според сайта им има наличности в доста от магазините им, за разлика от тези на ТП.
Пусни едно сравнение в сайта на ТП за двата модела Bosch и ще разбереш дали си заслужава разликата в ценaта.
Според твоите критерии, разбира се.
Аз бих изчакал намаления и/ или увеличена гаранция за по-скъпата. Просто смятам, че ще си избиеш лесно разликата в цената само от консумираната еленергия.
SMS4EVI06E ли е най-хубавата модификация от 4 серия?
По-хубава няма, разликите са в различните програми. Гледате какво ви трябва на вас. Едва ли ще ползвате повече от 3-4 програми така или иначе. При тази имате автоматичното отваряне на вратата, което искахте. Достатъчно тиха и икономична е. Относно енерго ефективност, не мисля, че изобщо трябва да го гледате този показател. Вече всичките ги правят горе долу еднакви. Кога ще се избие тази разлика![]()